За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 10:41

Твърдо за газовата,ако двигателя си е наред,проблеми никакви няма да имаш,пак ще си върви,ако искате бегачка,слагайте спортни валове,''миксери тип мегасмърт'' и тем подобни неща,щом ги слагате значи може и да издържате колата на бензин mhihi Разликата в цената на горивото,газ,бензин се вижда,такаче аз ще си карам на газ,когато задмине бензина като цена,ще карам на бензин :да:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 11 май 2010 12:50

The_Machine написа:A знаете ли колко помпи съм сменил на коли, които никога не са имали газова уредба :wink: :lol:

Велко, я сподели какво е станало на двигателя на баща ти?
Ами една сутрин тръгнах да паля ( на газ) и свеща се удари в предният капак! Беше се извадила от блока ... отделно проблеми с изпарител,някакъв клапан по пътищата и прекъсване.Точно за това не съм особен фен за газта.Това е личното ми мнение! Не ангажирам никого.Всеки си хвали неговото.За човека,който беше ми оспорил,че бензиновите коли са направени за да се карат с бензин,а не газ и други там АЛТЕРНАТИВНИ :012: горива,искам да го питам,когато са направили първият двигател,имал ли е той опция да се движи на газ??? death

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 13:34

Velko написа:
The_Machine написа:A знаете ли колко помпи съм сменил на коли, които никога не са имали газова уредба :wink: :lol:

Ами една сутрин тръгнах да паля ( на газ) и свеща се удари в предният капак! Беше се извадила от блока ... отделно проблеми с изпарител,някакъв клапан по пътищата и прекъсване.Точно за това не съм особен фен за газта.Това е личното ми мнение! Не ангажирам никого.Всеки си хвали неговото.За човека,който беше ми оспорил,че бензиновите коли са направени за да се карат с бензин,а не газ и други там АЛТЕРНАТИВНИ :012: горива,искам да го питам,когато са направили първият двигател,имал ли е той опция да се движи на газ??? death

И затова ти е виновна газовата :screwy Ти като не си преглеждаш колата,кой тие крив колега,до сега не съм виждал ей така да изкача свещ :063: Мога да потвърдя колко хора се качват и карат,като коне без капаци,а че отдолу се ве е спокойно,я мъркуча на спирачките,я нещо друго,тях хич неги интерисува,а после като стане белята,въй какво стана и защо стана,или колата била скапана,а май не е колата,а зад кормилното устройство си е виновно :beat_butt2

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Вто 11 май 2010 16:57

enigma79 написа:
Velko написа:

И затова ти е виновна газовата :screwy Ти като не си преглеждаш колата,кой тие крив колега,до сега не съм виждал ей така да изкача свещ :063: Мога да потвърдя колко хора се качват и карат,като коне без капаци,а че отдолу се ве е спокойно,я мъркуча на спирачките,я нещо друго,тях хич неги интерисува,а после като стане белята,въй какво стана и защо стана,или колата била скапана,а май не е колата,а зад кормилното устройство си е виновно :beat_butt2

Така е от както сложих газ на моя пасат свещите скачат като луди и през 20 км ги събирам.Преди на бензин нямах този проблем ... тая газ ще ми съсипе капака :063: :063: :063: :063: :063:
Така сега шегата на страна да си говорим сериозно.Карам 20 годишна кола .. какъв е смисала да плащам за нея бензин 10 11 литра на 100 км като мога да си сипя газ за 13 литра на 100 км ( с ръчкане ) това са стари коли ... няма за какво да се пазят да се карат на бензин освен някой колеги които си правят колите животни .. но пича от темата кара 1.3 стар голфец за какво му е тоя бензин какво толкова ще пази 22 годишният си мотор ли ? това са глупости .Аз от както си сложих газ на моята кола се преродих.Виж за нова кола вече съм против газ като някой екземпляри дето си слагат газ на W8 мотор.Идеята караш старата пестиш зимаш по новият модел :) мойта логика аз съм доволен от пасата(б3) вече ме вози 2 години но след 1 някъде минавам на б5 :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 11 май 2010 19:57

:да:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 11 май 2010 20:54

Хихи, Велко, прочети малко и ще видиш, че първите двигатели са работели на природен газ, добит от гнилостни процеси на някаква дървесина мисля...
Бензина е рафиниран далеч по-късно :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 11 май 2010 21:13

The_Machine написа:Хихи, Велко, прочети малко и ще видиш, че първите двигатели са работели на природен газ, добит от гнилостни процеси на някаква дървесина мисля...
Бензина е рафиниран далеч по-късно :)

mhihi

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Вто 11 май 2010 21:16

Kup74,аз мислех, че вече си я монтирал... :D Проблеми създават само ЛОШО монтирани и не регулирани уредби! :deal

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Вто 11 май 2010 21:20

Аз съм за :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 16 май 2010 22:48

docros написа:Интересно на какви мисли ,трябва да ме навява:
1.Много се търсят дизели и за това много се предлагат ?
или
2.Който има бензинка ,евентуално на газ,доволен е ,не я продава и обявите за бензинки са по-малко?

Второто.
Но не отричам, че дизела напоследък стана доста популярен(на черното бяло не мога да кажа). За мене остава повече като екзотичен двигател.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 18 май 2010 16:26

мойто голфи да чукна на дърво на газ е по-пъргаво

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 18 май 2010 16:39

Против съм много ясно mhihi :twisted:

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Вто 18 май 2010 17:00

за кое ?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 18 май 2010 17:02

barezifranko написа:за кое ?

Прочети заглавието на темата :deal

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Вто 18 май 2010 17:10

Както каза един колега и аз съм против това да се сложи уредба на нова кола. Но за нашите 20 годишни кошници какъв е проблема. Да няма цял живот да я караш тази кола ? Потъркаляш я 5-6 години по "прекрасните" родни пътища и да заминава за Кремиковци.

Върни се в “Автогазови уредби”