на газ ли? или на бензин-това е въпроса

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: на газ ли? или на бензин-това е въпроса

Мнениеот ivo_555 » Чет 14 окт 2010 16:15

all4u написа:
ivo_555 написа:Никой не ти казва да не караш на газ, казвам че аз нямам сметка да карам на газ!

Ходи пеша тогава :D

Ходя! Именно за това ми излиза сметката да карам на бензин!

В момента просто се заяждаш, всеки си споделя мнението "на газ ли? или на бензин-това е въпроса", а ти си мислиш че като караш на газ и на всички останали трябва да карат на газ, да ама не, всеки кара на каквото му е изгодно!

Потребителски аватар
ivan_nenchev
Автомобил: Pasat B4
Двигател: 1Z 1994

Мнениеот ivan_nenchev » Чет 14 окт 2010 16:21

точно това е че моите нужди аз си ги покривам . пак 60-70 ст надоло от колонката си е доста . На дали от миналия февроари до сега щях да имам 65 000 км ако карах все от колонката пак за градско каране в плд е почти същото като в софия пак аз в плд карам доста . тавана ми е 7.2 литра разход които съм засичал някога на моито 90 коня .тея 110 си харчат карах по неволя 2 месеца пасат Б5 еми харчи си . данак голям за него . Голф 3 съм карал 90 коня малко по доб разход дава от моя ама е бая по лекичак все пак

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 15 окт 2010 9:21

Аз също ако бях на бензин нямаше да имам толкова навъртени километри. Все пак идеята си беше ясна - купувам бензинова кола и веднага се слага газова. Ако можеш да си го позволиш на момента слагаш без да се замисляш. Рано или късно се изплаща.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 15 окт 2010 10:21

Важна е и психологическата гледна точка колеги :!: Когато спреш на бензиностанцията и заредиш бензин за 50лв. и знаеш, че с тях ще караш примерно 200-300км. и после пак педесетарка е доста кофти. Друго е когато сипеш газ за 50 лв. и караш 400-500км. тогава е доста по-приятно. Когато колата е на газ човек просто не се замисля колко далече е работата му, гаджето му, мястото му за почивка или някаква друга дестинация. Просто се качваш, палиш и тръгваш. Кара се повече и без притеснения дали ще влезнеш в задръстване или не. Позволявам си повече излизания с колата до по-далечни места за разходка. Докато при бензина непрекъснато мислиш дали да отидеш с колата, откъде да заобиколиш за по-пряко, гледаш да не натискаш, че харчи повечко и т.н., а за газта дали ще изхарчи с литър-два отгоре заради задръстване, натискане или заобикаляне не ми дреме. Лично за мен газта дава доста по-голяма свобода на действията свързани с автомобила и това хич не е малко. Според мен скоро пак ще се обърнат нещата, бензин 2.30, газ 1.05 и тогава тези който сега се двоумят дали да слагат газ ще сложат и ще си кажат: "абе защо не сложих по-рано, досега да я бях избил".

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 16 окт 2010 12:28

Каспър написа:Важна е и психологическата гледна точка колеги :!: Когато спреш на бензиностанцията и заредиш бензин за 50лв. и знаеш, че с тях ще караш примерно 200-300км. и после пак педесетарка е доста кофти. Друго е когато сипеш газ за 50 лв. и караш 400-500км. тогава е доста по-приятно. Когато колата е на газ човек просто не се замисля колко далече е работата му, гаджето му, мястото му за почивка или някаква друга дестинация. Просто се качваш, палиш и тръгваш. Кара се повече и без притеснения дали ще влезнеш в задръстване или не. Позволявам си повече излизания с колата до по-далечни места за разходка. Докато при бензина непрекъснато мислиш дали да отидеш с колата, откъде да заобиколиш за по-пряко, гледаш да не натискаш, че харчи повечко и т.н., а за газта дали ще изхарчи с литър-два отгоре заради задръстване, натискане или заобикаляне не ми дреме. Лично за мен газта дава доста по-голяма свобода на действията свързани с автомобила и това хич не е малко. Според мен скоро пак ще се обърнат нещата, бензин 2.30, газ 1.05 и тогава тези който сега се двоумят дали да слагат газ ще сложат и ще си кажат: "абе защо не сложих по-рано, досега да я бях избил".

Колега каде е тая газ за 1.05 ? Тук при нас е от 1.25 до 1.30 :arrow:

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Съб 16 окт 2010 13:47

Не четеш внимателно. Написах, че скоро пак ще се увеличи драстично разликата.
Каспър написа:...Според мен скоро пак ще се обърнат нещата, бензин 2.30, газ 1.05...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 окт 2010 14:01

Покарах на бензин вчера и усещането е много неприятно!!Машината върви ,но стрелката на бензиномера много бързо пада.Аз въобше не се колебая!С 20 лв гас -200 км .С 20 лв бензин -130 км.За мен това си е разлика ,при положение ,че карам много.
пп.Стори ми се ,че е намалена на 1,23.Не съм сигорен.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 16 окт 2010 14:14

Намалена е да :) Днес даже вече е 1.21 на ЕКО и 5 стотинки отстъпка с картите, значи 1.16, което е прилично за зимния сезон (ако се задържи така и не я вдигнат пак)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 окт 2010 14:16

:да: :applause: :beer Газта си е газ!!

Последна промяна от rokera671 на Нед 17 окт 2010 8:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Съб 16 окт 2010 17:57

и каквото да се говори
газта винаги е по икономична,с риск да ме нападнат печките
дори и от дизела е по изгодно
сега ще стане говорилня :oops:

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 16 окт 2010 18:02

lub0o написа:и каквото да се говори
газта винаги е по икономична,с риск да ме нападнат печките
дори и от дизела е по изгодно
сега ще стане говорилня :oops:

Както и да го връткат на газ си е по-ефтино..

А за колегата/Каспър/ по-горе извинеам се , ама чел недочел.. :oops:

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Съб 16 окт 2010 20:39

Абе усетих те аз, че не внимаваш в час mhihi :beer

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 19 окт 2010 18:50

Те цените варират постоянно!Аз като сложих март цената беше 0,98 :screwy mhihi и от каде мога да знам че така ще се вдигне но не съжалявам,напротив радвам се от избора си,че си е сложих сам и не на последно място разхода(сам съм си е настройвал)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 окт 2010 19:10

На ГаЗ ли ? - При положение че прекарваш 80% от времето си в патуване и това ти е работата, даже и на газ е скъпо, по-добре на метан! Всяко нещо се избива, ако взимаш 800 Евро заплата ще избиеш колата за 1 година!

Или на Бензин ? - Примерно, ако минаваш по 14 до 20 км дневно в града, и пътуваш в месеца 3 пъти извън града, в този случай газ-та ще ти е набутвация, защото когато запалиш колата докато загрее ще ти лапне повече газ, от колкото бензин, и когато отидеш на работа, самият път ти е 8 км , и там огасиш колата и после пак обратното, си е направо набутвация също така ебаваш мембраните на изпрарителя! А да си карам колата безцелно заради това че съм на газ не си заслужава! Докато на бензин си е доста по евтино при къси разстояния, за това аз карам на бензин!

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 19 окт 2010 19:31

IceHeart написа:На ГаЗ ли ? - При положение че прекарваш 80% от времето си в патуване и това ти е работата, даже и на газ е скъпо, по-добре на метан! Всяко нещо се избива, ако взимаш 800 Евро заплата ще избиеш колата за 1 година!

Или на Бензин ? - Примерно, ако минаваш по 14 до 20 км дневно в града, и пътуваш в месеца 3 пъти извън града, в този случай газ-та ще ти е набутвация, защото когато запалиш колата докато загрее ще ти лапне повече газ, от колкото бензин, и когато отидеш на работа, самият път ти е 8 км , и там огасиш колата и после пак обратното, си е направо набутвация също така ебаваш мембраните на изпрарителя! А да си карам колата безцелно заради това че съм на газ не си заслужава! Докато на бензин си е доста по евтино при къси разстояния, за това аз карам на бензин!

Има нещо вярно че ако колата се кара само градско и то по 3-до 8км си е набутвация газта а и ебава повече машината ... Така че всеки трябва да си прецени. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”