Важна е и психологическата гледна точка колеги

Когато спреш на бензиностанцията и заредиш бензин за 50лв. и знаеш, че с тях ще караш примерно 200-300км. и после пак педесетарка е доста кофти. Друго е когато сипеш газ за 50 лв. и караш 400-500км. тогава е доста по-приятно. Когато колата е на газ човек просто не се замисля колко далече е работата му, гаджето му, мястото му за почивка или някаква друга дестинация. Просто се качваш, палиш и тръгваш. Кара се повече и без притеснения дали ще влезнеш в задръстване или не. Позволявам си повече излизания с колата до по-далечни места за разходка. Докато при бензина непрекъснато мислиш дали да отидеш с колата, откъде да заобиколиш за по-пряко, гледаш да не натискаш, че харчи повечко и т.н., а за газта дали ще изхарчи с литър-два отгоре заради задръстване, натискане или заобикаляне не ми дреме. Лично за мен газта дава доста по-голяма свобода на действията свързани с автомобила и това хич не е малко. Според мен скоро пак ще се обърнат нещата, бензин 2.30, газ 1.05 и тогава тези който сега се двоумят дали да слагат газ ще сложат и ще си кажат: "абе защо не сложих по-рано, досега да я бях избил".