Мнение за монтаж на ГИ
- stypkata
 - Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
 - Двигател: AEK

Re: Мнение за монтаж на ГИ
Maйсторите нищо не направиха.Вчера проверявах свещите.Двете изобщо не бяха затегнати а просто си седяха там и бяха доста черни.Това знак ли е,че са за смяна и възможно ли е от тях да ми качва 3-4л разхода на газ?

- 
				strong
 - Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
 - Двигател: BLS 2008

Зимната газ е с променено съотношение пропан - бутан,и от там идва допълнително увеличен разхог.Като ми монтираха ГИ всеки ден си записвах колко км съм минал на бензин,преди да обърне на газ.След като ми свърши газта ги изваждах от изминалите км.Твоите майстори във движение ли ти настройваха колата? 

- 
				agent_kowalski
 - Автомобил:
 - Двигател:

при мен на обикновенна газова зимата върви повече(може и да си въобразявам,но в никой случай не е по-зле) в момента при тези температури разхода ми не се е качил.предполагам по-студеният въздух има значение.

- stypkata

strong написа:Зимната газ е с променено съотношение пропан - бутан,и от там идва допълнително увеличен разхог.Като ми монтираха ГИ всеки ден си записвах колко км съм минал на бензин,преди да обърне на газ.След като ми свърши газта ги изваждах от изминалите км.Твоите майстори във движение ли ти настройваха колата?
Настройваха я на място !!! Имам чувстото,че тея 900лв ги хвърлих направо на вятъра.Карам всеки ден по един и същ маршрут от 3 години насам.Познавам си идеално колата.На бензин с 10лв минавах точно 68км извънградско ! А сега на газ с 10лв минавам 72-73км.Е за тези 5км ли беше цялата работа???А сега като гледам безнина е паднал още на 2.33 и се чудя дали да не цъкна копчето на бенз....Нещо явно не е наред.Имам съмнение за свещите- ако няма хубаво изгаряне на газта разхода се вдига.Не мисля,че е от ниските температури,защото проблема не дойде с паднането на температурите.И колкото и да са ниски при 7-8 градуса външна температура 10-11л извънградско са прекалено висок разход за ГИ на този д-л!Дали ако отида в друг сервиз има вероятност майсторите да разберат и да ми анулират гаранцията??
- dushanov
 - Автомобил: Seat Toledo 2
 - Двигател: AGN

Ами колега в мин. страница бях написал "Знам, че си дал куп пари, но може просто ей така да прежалиш примерно 20лв и да отидеш на някой известен в Бургас газ-анализатор и там да разгледат ГИ. Направо на мен си ми става гадно, като знам, че си изсипал един куп пари и очакваш нещо на среща а то...  ". Едва ли ще ти отпадне гаранцията...  

- stypkata

Koлеги да ви се похваля- оправи се разхода ! Малко ме е срам да кажа причината.Ходих втори път до сервиза,направиха нови настройки ,проверяваха за изпускане на газ и не намериха никакви проблеми с уредбата.Казаха,че всичко си е ок няма какво да направят.С новите настройки разхода си остана пак 11 среден..Но дойде време за зимни гуми.Сложих ги ,гумаджията ми ги напомпи на нормалното налягане и изведнъж разхода се върна до първоначалня   
  Май наистина напоследък забравям (или не ми остава време) да проверявам налягането на гумите,но летните като са на 1,5 ,че и по-малко не ги забелязвам по външния вид...Сега от както си поддържам налягането в гумите на около 2.5-2.6 атм. разхода ми се върна към 8.4 средно 
 Малко невероятно звучи налягането на гумите да окаже влияние на разхода от 2-3л/100км,но при мен е така.Взимайте си поука и проверявайте гумите редовно! Особено сега около празниците преди дълъг път,когато може да спестите 5-10лв с едно помпене 

- 
				strong
 - Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
 - Двигател: BLS 2008

Излиза.че си карал постоянно с меки гуми.Дано да е от тях 

- 
				agent_kowalski
 - Автомобил:
 - Двигател:

wow  
  еми така е.който е карал колело с меки гуми знае че е зор въртенето.
иначе се сещай особено при рязка промяна на температурата да следиш нялягането.аз така щях да се претрепя тази пролет от 2.6 бяха скочили над 3 при рязко затопляне и на мокро се хлъзгах супер много.същото е и като паднат температурите пада рязко налягането.

иначе се сещай особено при рязка промяна на температурата да следиш нялягането.аз така щях да се претрепя тази пролет от 2.6 бяха скочили над 3 при рязко затопляне и на мокро се хлъзгах супер много.същото е и като паднат температурите пада рязко налягането.
- muns61
 - Автомобил:
 - Двигател:

Чак такава разлика, нещо не ми се връзва...

- 
				agent_kowalski
 - Автомобил:
 - Двигател:

ако четеш "теория" меките гуми може да вдигнат до 30% разхода.тъпо звучи,но ако съдя по колелото с меки гуми едва се кара и човек се задъхва за 500метра,а ако са напомпани яко си върви като перце 
явно е възможно

явно е възможно
- dushanov
 - Автомобил: Seat Toledo 2
 - Двигател: AGN

Много се радвам за колегата stypkata, обаче и на мен нещо не ми се връзва, чак толкова голяма разлика в разхода! Теоритично за тези 30%... хайде както и да е! Според мен автора е имал късмет и са му сложило по-хубава газ и е чисто и просто съвпадение със смяната на гумите. ДАНО не съм прав!
Хм... аз сега като се замисля и лято и зима карам с 185/60/14. 2,4 налягане отпред и 2,5 отзад (защото имам 100кила метан в багажника). Като ги сменях гумите преди 1м темп-те бяха с 10гр по-високи от днешните например. Дали да не ги премеря сега пак

Хм... аз сега като се замисля и лято и зима карам с 185/60/14. 2,4 налягане отпред и 2,5 отзад (защото имам 100кила метан в багажника). Като ги сменях гумите преди 1м темп-те бяха с 10гр по-високи от днешните например. Дали да не ги премеря сега пак
- ktamen
 - Автомобил:
 - Двигател:

muns61 написа:Чак такава разлика, нещо не ми се връзва...
Триенето при търкаляне е правопропорционално на налягането на гумите, при ниските скорости в градски условия въздушното съпротивление е сравнително малко и меките гуми действително могат доста да качат градския разход, макар, че и на мен ми се струва прекалено да се приписва цялата разлика само на меките гуми.
- muns61
 - Автомобил:
 - Двигател:

На баща ми са падали до 1, щото не се сеща да ги помпи, на 74 години е, пък и го мързи. И не му вдига разхода, с повече от 80 не кара.
Най-вероятно е комбинация.
Прочети ми мнението на края на втора страница.

Най-вероятно е комбинация.
Прочети ми мнението на края на втора страница.
- Bai Sando
 - Автомобил: Audi A 3
 - Двигател: 2000 TDI 2006г

Отивам да помпя гумите и аз 

- stamantonov
 - Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
 - Двигател: ABS + JHL

И на мен не ми се вярва да е само от налягането на гумите. Аз зиме и лете си поддържам 2.2 предни и 2 задни, като се е случвало като застудее рязко да не ги напомпвам навреме, но смесеният ми разход не е надвишавал никога 10 / 100 - за голф 3 ABS. Разхода си е комплексна величина: кабели, свещи, филтри, товар, че даже и страничен и насрещен вятър, а по-компетентните от мен могат да добавят още поне 20 причини. Ае успех!

Върни се в “Автогазови уредби”