помощ голфа ми няма оправия с агу-то разход 18

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: помощ голфа ми няма оправия с агу-то разход 18

Мнениеот stefan4o » Нед 01 яну 2012 23:25

Ама, чакайте малко. Аз не съм стругар mhihi Направих чертежа с малко помощ и жокери от приятел. Тая плочка е предвидена да се монтира между дросела и дюзата. Т.е. под гарнитурата означена с номер 11 на схемата:
Идеята на по-малкия дифузьор е по-малкия дебит газ и по-високото подналягане (вакуум), който прави по-малкия отвор. Предимството се състои в това, че с точната смес автомобилът става по-пъргав в определени обороти (за сметка, разбира се, на други) и гори прилично. С малко предварение на запалването спи градът, както се казва. Разходът, който засякох при мен е малко под 12/100 и то в тези студове. Колата се кара предимно на къси разстояния и предимно студена, като често не успява да достигне работна температура преди да се изгаси.
Прикачени файлове
Clipboard01.jpg

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 03 яну 2012 16:49

Неискам да обезсмислям старанието от теб но,с 1 плочка нисщо не става има много други фактори които ги знаете размера е илюзорен защото тя ще е паргава в определен диапазон а в друг ще е куц кон винаги е така иначе немаше да има нужда от мн коне :D Разхода на гориво зависи и от самото гориво eusa

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 яну 2012 22:13

vaiper 1 написа:Неискам да обезсмислям старанието от теб но,с 1 плочка нисщо не става има много други фактори които ги знаете размера е илюзорен защото тя ще е паргава в определен диапазон а в друг ще е куц кон винаги е така иначе немаше да има нужда от мн коне :D Разхода на гориво зависи и от самото гориво eusa

Какво да обезсмисляш за нещо, от което виждам резултата? Освен моята кола да е по-различна от останалите, ама не вервам :lol:
Разходът на гориво зависи от мноооооооооооого неща. Едно от тях е и колко се натиска педала на газта - респ. положението на дроселовата клапа. Може би това е най-определящото за разхода на една кола, след, разбира се, режимът на каране - студена или топла. Ха сега сети се сам - кога колата гори по-малко? Когато поддържаш скорост и ускоряваш с по-малко натискане на газта или обратното? Когато си отговориш, тогава заповядай пак да коментираме.

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Сря 04 яну 2012 0:05

абе незнам ама вече два пъти и на двете коли в 37лт бутилки при все още вървяща кола ми сипват по 40лт на две вериги бензиностанции при положение че повече от 36лт никога не са сипвани и са били напълно празни, така, че лъжат и ходи гледай разход

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 05 апр 2012 11:11

Ventci_abf написа:абе незнам ама вече два пъти и на двете коли в 37лт бутилки при все още вървяща кола ми сипват по 40лт на две вериги бензиностанции при положение че повече от 36лт никога не са сипвани и са били напълно празни, така, че лъжат и ходи гледай разход

Това обикновено се случва на ОМВ, и за по-фрапантни случаи съм чувал. Лично съм присъствал на случай в който идва човек и казва много гори колата, много, закача се на газ анализатор - двигателя спи. Сменяй бензиностанцията :Mr Green Fun . Много хора се оплакват от висок разход на газ, но в някой случаи това е причината
П.П на 37 литра бутилка трябва да може да побере 30 литра макс. Клапана на бутилката ако работи трябва да изключи на 80 % от обема и

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 05 апр 2012 12:33

stefan4o написа:Ама, чакайте малко. Аз не съм стругар mhihi Направих чертежа с малко помощ и жокери от приятел. Тая плочка е предвидена да се монтира между дросела и дюзата. Т.е. под гарнитурата означена с номер 11 на схемата:
Идеята на по-малкия дифузьор е по-малкия дебит газ и по-високото подналягане (вакуум), който прави по-малкия отвор. Предимството се състои в това, че с точната смес автомобилът става по-пъргав в определени обороти (за сметка, разбира се, на други) и гори прилично. С малко предварение на запалването спи градът, както се казва. Разходът, който засякох при мен е малко под 12/100 и то в тези студове. Колата се кара предимно на къси разстояния и предимно студена, като често не успява да достигне работна температура преди да се изгаси.

Аз съм със същата плочка за която разправяш колега, само че така си дойде от Италия, ето я
http://genov2.snimka.bg/automobiles/plo ... 6.26810107
при мен е обърната с конуса надолу. Плюсовете на тази плочка са че празния ход става чук, като на дизел, плавно работи, лесно се настройва зарази голямото дроселиране което прави. Минуса и е че на бензин не може да се форсира, не и достига въздуха

Върни се в “Автогазови уредби”