Иначе пробвах и да извадя буксата на тока на газовия клапан ,докато колата работи на газ,но нищо не се случи,нито колата изгасна,нито претресе абсолютно нищо.Кажете според вас трябваше ли да стане нещо необичайно?
Почистване на газов клапан.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на газов клапан.
Здравейте отново колеги. Направих опита който muns61 ми предложи да направя.Снощи изгасих колата(вървеше си на газ) и извадих маркуча на входа на рейката и го оставих така.Тази сутрин отидох сложих си го на мястото и колата запали от раз.От този опит се подразбира ,че рейката ми прави проблеми,докато колата е изгасена,тя си пропуска малко газ в колекторите и сутрин като реша да запаля и се смесва газта с бензина и пали доста трудно.Моля по запознатите да се произнесат и те по въпроса.
Иначе пробвах и да извадя буксата на тока на газовия клапан ,докато колата работи на газ,но нищо не се случи,нито колата изгасна,нито претресе абсолютно нищо.Кажете според вас трябваше ли да стане нещо необичайно?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Рейката не държи, клапанчетата пропускат.
Клапана - също. Доколкото разбирам, махаш кабела от клапана и колата си работи нормално? Дай снимка какъв ти е клапана, изпарителя и рейката, че предната не се вижда.
Клапана - също. Доколкото разбирам, махаш кабела от клапана и колата си работи нормално? Дай снимка какъв ти е клапана, изпарителя и рейката, че предната не се вижда.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
да кажа и аз/не е не съм/ колко години карах така-изключвам кабела на клапана и нищо.Като си купих друг и тръгнах да го сменям-кво да видя:тръбичките разменени,входящата на изходящата на мястото.Размених ги и готово.Щото той принципно тока отваря клапана,ако му изгори бобината примерно няма да отваря,а не да не затваря.Виж им местата,има стрелка коя е входящата и проследи другата за по лесно
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Това са снимки на изпарителя,газовия клапан и рейката.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тази рейка ремонтира ли се,има ли комплект за нея или ще трябва нова да си купувам.Препоръчайте ми нови:рейка и газов клапан защото нещата отиват към смяна.Колата започна да няма добра мощност на газ,не ми харесва въобще,неможе да вдигне повече от 150 км/ч,на газ,при положение,че преди вдигаше 190 без проблем

- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера смених газовия клапан и всичко си дойде на мястото,от него е била цялата работа с паленето.Оказа се,че клапана въобще не работи.Сложих абсолютно същия,същата марка и всичко заспа.Изпробвах го на няколко пъти няма проблеми.Стария просто не е спирал газта и тя цяла вечер си е пълнила колекторите с газ и на сутринта като смеси газта с бензина и ставаше цялата простотия с голямото въртене докато запали.
-
antondonew
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам подобен проблем. Днес установих, че газовия клапан пуска по-малко газ. Не знам дали е допустимо, но сутрин на бензин трудно пали колата /меси газ-бензин/. Има ли начин да се отремонтира клапана или трябва НОВ? Мерси!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е допустимо да пуска газ. Ако може да се разглоби и почисти клапанът - направи го. Иначе - нов е най-лесното решение. 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Малко стара тема ама да питам и аз. От днес газовия клапан започна да ми прави мизерии, чистил съм го 2 пъти като съм му сменял и филтърчето. До тук всичко по книга, до вчера когато не искаше да обърне на газ...откачих, отидох в сервиз, тоя умашляк подаде ток от акумулатора и всичко заспа, запа ли си тръгнах си аз, викам да го сменям ли, той- Не, работи си просто е запекъл.
Да обаче като се прибрах и след 20 минути реших да изляза...греда, пак неще, айде кабели от багажника, цигании пак ток от акумулатора и запали....
Какво да правя, нов ли да взимам или може да се оправи тоя
Да обаче като се прибрах и след 20 минути реших да изляза...греда, пак неще, айде кабели от багажника, цигании пак ток от акумулатора и запали....
Какво да правя, нов ли да взимам или може да се оправи тоя

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Вземай нов.Сега в жегите съвсем ще се скапе.Преди това можещ да пробваш с чистене,ама ме съмнява да изкара много.
-
desert_fox
- Автомобил:
- Двигател:
Като стана дума за газвентили, бихте ли препоръчали нещо с надежност като на BRC River, но да не пуска толкова много графит, за 1 година напълни редуктора и освини около дросела и степ мотора. Тази мрежичка с магнит явно не е от добрите филтри..
- Iezekil
Аз пък за пореден път имам пролем с другия клапан,на самия изпарител.Обаче не мога да намеря такава гумичка,за да го сменя.БРЦ Техно и изпаритела...Някакви идеи?Нов клапан и да купя,те не се продават с буталцето и гумичката нали...
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Iezekil написа:Аз пък за пореден път имам пролем с другия клапан,на самия изпарител.Обаче не мога да намеря такава гумичка,за да го сменя.БРЦ Техно и изпаритела...Някакви идеи?Нов клапан и да купя,те не се продават с буталцето и гумичката нали...
Разглобиго виж го а не става нов,иначе му пригаждаш
- Iezekil
Разглабям,гледам,иска си нова гумичка.Няма и от какво да изрежа такава,дебела 1,5мм.
Върни се в “Автогазови уредби”