Почистване на газов клапан.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на газов клапан.

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 13 май 2012 7:50

Здравейте отново колеги. Направих опита който muns61 ми предложи да направя.Снощи изгасих колата(вървеше си на газ) и извадих маркуча на входа на рейката и го оставих така.Тази сутрин отидох сложих си го на мястото и колата запали от раз.От този опит се подразбира ,че рейката ми прави проблеми,докато колата е изгасена,тя си пропуска малко газ в колекторите и сутрин като реша да запаля и се смесва газта с бензина и пали доста трудно.Моля по запознатите да се произнесат и те по въпроса.
Иначе пробвах и да извадя буксата на тока на газовия клапан ,докато колата работи на газ,но нищо не се случи,нито колата изгасна,нито претресе абсолютно нищо.Кажете според вас трябваше ли да стане нещо необичайно? :oops:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 13 май 2012 8:01

Рейката не държи, клапанчетата пропускат.
Клапана - също. Доколкото разбирам, махаш кабела от клапана и колата си работи нормално? Дай снимка какъв ти е клапана, изпарителя и рейката, че предната не се вижда.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 13 май 2012 8:48

да кажа и аз/не е не съм/ колко години карах така-изключвам кабела на клапана и нищо.Като си купих друг и тръгнах да го сменям-кво да видя:тръбичките разменени,входящата на изходящата на мястото.Размених ги и готово.Щото той принципно тока отваря клапана,ако му изгори бобината примерно няма да отваря,а не да не затваря.Виж им местата,има стрелка коя е входящата и проследи другата за по лесно

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 13 май 2012 11:34

Това са снимки на изпарителя,газовия клапан и рейката.
Reika.jpg

Izparitel 2.jpg

Izparitel.jpg

Reika1.jpg

Klapan.jpg

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Вто 15 май 2012 18:31

Колеги тази рейка ремонтира ли се,има ли комплект за нея или ще трябва нова да си купувам.Препоръчайте ми нови:рейка и газов клапан защото нещата отиват към смяна.Колата започна да няма добра мощност на газ,не ми харесва въобще,неможе да вдигне повече от 150 км/ч,на газ,при положение,че преди вдигаше 190 без проблем :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Чет 17 май 2012 13:23

Вчера смених газовия клапан и всичко си дойде на мястото,от него е била цялата работа с паленето.Оказа се,че клапана въобще не работи.Сложих абсолютно същия,същата марка и всичко заспа.Изпробвах го на няколко пъти няма проблеми.Стария просто не е спирал газта и тя цяла вечер си е пълнила колекторите с газ и на сутринта като смеси газта с бензина и ставаше цялата простотия с голямото въртене докато запали.

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Нед 24 фев 2013 20:20

И аз имам подобен проблем. Днес установих, че газовия клапан пуска по-малко газ. Не знам дали е допустимо, но сутрин на бензин трудно пали колата /меси газ-бензин/. Има ли начин да се отремонтира клапана или трябва НОВ? Мерси!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 фев 2013 20:39

Не е допустимо да пуска газ. Ако може да се разглоби и почисти клапанът - направи го. Иначе - нов е най-лесното решение. :th_up

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 27 май 2014 11:39

Малко стара тема ама да питам и аз. От днес газовия клапан започна да ми прави мизерии, чистил съм го 2 пъти като съм му сменял и филтърчето. До тук всичко по книга, до вчера когато не искаше да обърне на газ...откачих, отидох в сервиз, тоя умашляк подаде ток от акумулатора и всичко заспа, запа ли си тръгнах си аз, викам да го сменям ли, той- Не, работи си просто е запекъл.
Да обаче като се прибрах и след 20 минути реших да изляза...греда, пак неще, айде кабели от багажника, цигании пак ток от акумулатора и запали....
Какво да правя, нов ли да взимам или може да се оправи тоя :banghead

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 27 май 2014 11:42

Вземай нов.Сега в жегите съвсем ще се скапе.Преди това можещ да пробваш с чистене,ама ме съмнява да изкара много.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 27 май 2014 13:29

BRC :wink

desert_fox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот desert_fox » Вто 27 май 2014 14:22

Като стана дума за газвентили, бихте ли препоръчали нещо с надежност като на BRC River, но да не пуска толкова много графит, за 1 година напълни редуктора и освини около дросела и степ мотора. Тази мрежичка с магнит явно не е от добрите филтри..

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 28 май 2014 5:46

Аз пък за пореден път имам пролем с другия клапан,на самия изпарител.Обаче не мога да намеря такава гумичка,за да го сменя.БРЦ Техно и изпаритела...Някакви идеи?Нов клапан и да купя,те не се продават с буталцето и гумичката нали...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 28 май 2014 12:15

Iezekil написа:Аз пък за пореден път имам пролем с другия клапан,на самия изпарител.Обаче не мога да намеря такава гумичка,за да го сменя.БРЦ Техно и изпаритела...Някакви идеи?Нов клапан и да купя,те не се продават с буталцето и гумичката нали...

Разглобиго виж го а не става нов,иначе му пригаждаш :wink

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 30 май 2014 9:34

Разглабям,гледам,иска си нова гумичка.Няма и от какво да изрежа такава,дебела 1,5мм.

Върни се в “Автогазови уредби”