Голф 3 прекъсва между 900-2000 оборота на газ! ПОЧТИ РЕШЕН
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф 3 прекъсва между 900-2000 оборота на газ !!!
Така задаваш въпроса все едно по нашите коли има проблем. Провери си и вакуумите - от тях също е възможно да ти се прецака работата на мотора, нали ти отговорих на ЛС?
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Прегледах за някой изваден маркуч, за спукано от където да смуче, но не намирам.
Тройника за регулиране на обогатяването на сместа още не съм го ръчкал (не ми се иска да го пипам, защото беше настроена добре и не ми се вярва ей така от няма нищо да стане така... но в краен случай :) )
Ето това преди не ми правило впечатление да не да е имало нещо там ???
Ето и клипче за какво става на въпрос(чува се и едно виене, за което бях пуснал друга и ми казаха, че най-вероятно е от лагер на алтернатора ;) ) !
http://vbox7.com/play:60bc578633
Тройника за регулиране на обогатяването на сместа още не съм го ръчкал (не ми се иска да го пипам, защото беше настроена добре и не ми се вярва ей така от няма нищо да стане така... но в краен случай :) )
Ето това преди не ми правило впечатление да не да е имало нещо там ???
Ето и клипче за какво става на въпрос(чува се и едно виене, за което бях пуснал друга и ми казаха, че най-вероятно е от лагер на алтернатора ;) ) !
http://vbox7.com/play:60bc578633
-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Аз с тройника регулирам само максималните обороти, а с изпарителя сместа. Имам повече от добър софийски разход.
Това което си заградил с червено няма ли го същото отляво(асиметрично на колектора)? За пластмасите може да е.
За клипа много точно са ти казали!
Това което си заградил с червено няма ли го същото отляво(асиметрично на колектора)? За пластмасите може да е.
За клипа много точно са ти казали!

- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално ли е като махна буксата към моното, когато е на бензин да гасне, а когато е на газ да продължава да си работи ???
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
deadshark написа:Нормално ли е като махна буксата към моното, когато е на бензин да гасне, а когато е на газ да продължава да си работи ???
Сериозно ли питаш?

- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Не, шегувам се ...
-
Dushan
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Проблема е че не можеш достатъчно добре сам да диагностицираш колата си. От нас ще получиш само насоки и сам трябва да видиш проблема от къде идва. Интересува ме още ли загасва със син дим?
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Така е, това не го оспорвам, аз ако можех сам нямаше да пиша тук :)
Но нали човек се учи докато е жив(а аз имам желание да се науча), затова и моля тук за помощ, ако на някой му се занимава или е имал сходен проблем да ми обесни и помогне! Питам и приятели, кой колкото разбира да ме посъветва нещо.
Просто, ако някой има желание с удоволствие ще приема насоките му, а ако на някой мойте въпроси са му тъпи, нелогични и смешни и пише остри коментари, който с нищо не ми помага, моля да се въздържа за да не пълним темата с глупости :)
П.П Още е в същото положение както е от клипчето!
Но нали човек се учи докато е жив(а аз имам желание да се науча), затова и моля тук за помощ, ако на някой му се занимава или е имал сходен проблем да ми обесни и помогне! Питам и приятели, кой колкото разбира да ме посъветва нещо.
Просто, ако някой има желание с удоволствие ще приема насоките му, а ако на някой мойте въпроси са му тъпи, нелогични и смешни и пише остри коментари, който с нищо не ми помага, моля да се въздържа за да не пълним темата с глупости :)
П.П Още е в същото положение както е от клипчето!
Колега това нещо може да го прави само и единствено от запалителна с-ма.Тези колеги които съветват да въртиш крановете ще им кажа, настройка на газ се прави САМО с газанализатор.Тези настройки на слух са измислици.Запалителна система се проверява само с осцилоскоп.Капачка не се мери с мултицет, с него можеш да измериш палеца и той трябва да покаже от 1 до 5 килоома.Най-евтиния вариант е да метнеш едни нови свещи, и да вземеш от някой приятел с поло, голф, пасат или сеат бубина за проба, но трябва да е с вградения комутатор.Запущване на газовите пътища не може да е проблема защото щеше да глъхне на високите.За мен е твърдо ИСКРА проблема.Успех.А и щях да забравя, че ако смуче въздух няма да работи на бензин както трябва.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за това и аз не исках да регулирам газта, защото ми е настроена в сервиз.
Днес изразходих газта докрай, сипах за 5лева и колата направо полетя, няма да предърпва, няма да прекъсва, няма да гасне, отдавна не бях усещал това чувство!!!
НО след като загасих колата (бях покарал 10км. без проблеми) и след един час пак я подкарах и проблено ОТНОВО се появи !!!
(От голф 2 кабелите ще станат ли ? )
Днес изразходих газта докрай, сипах за 5лева и колата направо полетя, няма да предърпва, няма да прекъсва, няма да гасне, отдавна не бях усещал това чувство!!!
НО след като загасих колата (бях покарал 10км. без проблеми) и след един час пак я подкарах и проблено ОТНОВО се появи !!!
(От голф 2 кабелите ще станат ли ? )
би трябвало да станат колега, разликата е в щтракването на кабела на свеща.На едните свещи са им махнати шапчиците.виж дали твоите са с шапчици, те са на нормална резба.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези колеги които съветват да въртиш крановете ще им кажа, настройка на газ се прави САМО с газанализатор.
Шегуваш ли се?
Шегуваш ли се?- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен !!!
След като известно време карах така, проблема се появи и на бензин и на газ и прекъсваше постоянно.
Имах една стара спукана бобина (която ми прави проблеми само при влажни време) и колата заработи идеално!
Явно бобината си отивала, затова имаше такива странни симптоми.. (вече 2-ра сменям...)
Благодаря на всички отзовали се !!!
След като известно време карах така, проблема се появи и на бензин и на газ и прекъсваше постоянно.
Имах една стара спукана бобина (която ми прави проблеми само при влажни време) и колата заработи идеално!
Явно бобината си отивала, затова имаше такива странни симптоми.. (вече 2-ра сменям...)
Благодаря на всички отзовали се !!!
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 прекъсва между 900-2000 оборота на газ !!! - Реше
Здравейте ОТНОВО..., искам да изровя тази тема ОТНОВО, защото мисля, че проблема се появява ОТНОВО ... Това ми е вече 3-та бобина.Първате беше BERU втора ръка я взех работеща-прецака се смених я!
След това взех пак втора ръка TELEFUNKEN работеща-прецака се смених и нея!
Последната, с която съм в момента е китайска, но чисто нова !!!
И пак започва да прави проблеми на бензин прекъсва не държи оборотите както трябва, не работи двигателя както трябва, гасне, като и подам газ рязко глъхне и т.н.к...
На газ си работи перфектно(защо като си мисля, че тя е по-претенциозна), но в този студ...
Може ли да има нещо, което поврежда бобините ми? Защото ми намирисва на 4-та подред.
(1.6 моно с газова, откачам акумулатора и махам буксата към моното все по-често и по-често (уж да се рестартира компютъра, преди това действаше безотказно, но сега сякаш няма ефект!)).
Помпата се чува, бензин стига до моното-тези неща съм ги проверявал вече хиляди пъти, свещите са ревизирани, горивни филтър е смене, резервоара изчистен, всички горивни пътища продухани.

След това взех пак втора ръка TELEFUNKEN работеща-прецака се смених и нея!
Последната, с която съм в момента е китайска, но чисто нова !!!
И пак започва да прави проблеми на бензин прекъсва не държи оборотите както трябва, не работи двигателя както трябва, гасне, като и подам газ рязко глъхне и т.н.к...
На газ си работи перфектно(защо като си мисля, че тя е по-претенциозна), но в този студ...
Може ли да има нещо, което поврежда бобините ми? Защото ми намирисва на 4-та подред.
(1.6 моно с газова, откачам акумулатора и махам буксата към моното все по-често и по-често (уж да се рестартира компютъра, преди това действаше безотказно, но сега сякаш няма ефект!)).
Помпата се чува, бензин стига до моното-тези неща съм ги проверявал вече хиляди пъти, свещите са ревизирани, горивни филтър е смене, резервоара изчистен, всички горивни пътища продухани.

Върни се в “Автогазови уредби”