Колко газ Ви харчат колите:
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Как ги вадите тия разходи? На Vento-то мога ли според вас да докарам разход на газ под 9? Искам и аз като Поло-то по-горе, 6.6литра, ама газ. 

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Последните ми три засичания са ужасяващи.
Голф 4 1.6 АКЛ
Само градско в София - два пъти по 16л. и един път 16,4л. При трите засичания колата се подгряваше докато обърне на газ.
Голф 4 1.6 АКЛ
Само градско в София - два пъти по 16л. и един път 16,4л. При трите засичания колата се подгряваше докато обърне на газ.

Щом и подгряваш,разхода ти е наистина висок.Даже бих казал - много висок,и това не е нормално.Вариантите са няколко - на първо нясто както често ми се е случвало на мен и на мой колеги,проблема е в газостанцията в която си заредил.И на мен,и на други им се е случвало да ги ударят с до 2 литра на 10 заредени.Доказано !
Втората причина може да са втвърдени вече мембрани на изпарителя.И това съм го преживявал лично.На 15 000 заминаха на един нов Волтран.Смених изпарителя и разхода ми падна с два литра.
Втората причина може да са втвърдени вече мембрани на изпарителя.И това съм го преживявал лично.На 15 000 заминаха на един нов Волтран.Смених изпарителя и разхода ми падна с два литра.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Росен2 написа:Втората причина може да са втвърдени вече мембрани на изпарителя...
С Голфе-то 4 не е ли с ГИ, където инжекторите командват какво, кога и как ще се пръсква?
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Passat B5 1.6 AHL, без климатик.
Миналия месец направих към 1000 км пътуване. Магистралата беше Ямбол - Пазарджик в двете посоки, там карах предимно със 140 км/ч, тук-таме - до 160 км/. Другото - извънградско - 90-100 км/ч.
В колата бяхме 2-ма възрастни и едно дете. В багажника - 70 литровата бутилка и два куфара багаж.
Разхода - 10,2 л на 100 км LPG, зареждана само от Лукойл.

Миналия месец направих към 1000 км пътуване. Магистралата беше Ямбол - Пазарджик в двете посоки, там карах предимно със 140 км/ч, тук-таме - до 160 км/. Другото - извънградско - 90-100 км/ч.
В колата бяхме 2-ма възрастни и едно дете. В багажника - 70 литровата бутилка и два куфара багаж.
Разхода - 10,2 л на 100 км LPG, зареждана само от Лукойл.

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
инжектопляктор написа:Как ги вадите тия разходи? На Vento-то мога ли според вас да докарам разход на газ под 9? Искам и аз като Поло-то по-горе, 6.6литра, ама газ.
Можеш,като караш с 80-90 през цялото време извънградско и галиш педала на газта.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Под 8 извън града трудно
12 газ в града
8-9 извън
АБУ обикновена АГУ
12 газ в града
8-9 извън
АБУ обикновена АГУ
- vw_germany_27
- Автомобил: vw passat 2 combi
- Двигател: 1.8
vw passat 2 combi, 1.8 моно инжекцион
общо между 8 и 9
общо между 8 и 9
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Росен2 написа:Щом и подгряваш,разхода ти е наистина висок.Даже бих казал - много висок,и това не е нормално.Вариантите са няколко - на първо нясто както често ми се е случвало на мен и на мой колеги,проблема е в газостанцията в която си заредил.И на мен,и на други им се е случвало да ги ударят с до 2 литра на 10 заредени.Доказано !
Относно газстанцищта си го помислих и затова трите зареждания бяха от различни "обекти", но това не помогна особено.
Мембраните и филтрите (на газта) съм ги сменил на 29.05.2015 на 226 115км. В момента съм на 231 600км т.е. съм изминал около 5500км.
Наскоро смених и маслото и филтрите на колата.
инжектопляктор написа:Росен2 написа:Втората причина може да са втвърдени вече мембрани на изпарителя...
С Голфе-то 4 не е ли с ГИ, където инжекторите командват какво, кога и как ще се пръсква?
Уредбата е Lovato easy fast smart.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
beuchat написа:Можеш,като караш с 80-90 през цялото време извънградско и галиш педала на газта.
Ееее, аз не обичам да галя педала. Искам да натискам и да имам 6.6 на газ.

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Seat Toledo 1M 1.8 20v AGN 125к.с. Магистрално каране Шумен-Варна-Шумен + висене на 1 светофар във Варна 20 минути и малко градско каране - 9.9л/100км. На магистралата на места съм поддържал 130км/ч, на други 140-150км/ч, на участъците в ремонт около 100-110км/ч. С доста изпреварвания на пълна газ.
Пак Шумен-Варна-Шумен, но със 100км/ч, на много малко места и до 120км/ч - 8.4л/100км.
Разград-Русе-Разград, с каране 100-110км/ч - 8л/100км. Без почти никакви изпреварвания.
Пак Шумен-Варна-Шумен, но със 100км/ч, на много малко места и до 120км/ч - 8.4л/100км.
Разград-Русе-Разград, с каране 100-110км/ч - 8л/100км. Без почти никакви изпреварвания.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
инжектопляктор написа:beuchat написа:Можеш,като караш с 80-90 през цялото време извънградско и галиш педала на газта.
Ееее, аз не обичам да галя педала. Искам да натискам и да имам 6.6 на газ.Не, сериозно, на Vento 2Е разход около 10.5 и то с газов инжекцион като нормален ли да го търся? То и газовото малко не е в час, ама...
На теб и колата ти като цяло май не е в час, съдейки по няколкото теми...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:На теб и колата ти като цяло май не е в час
Оправих я. TPS, всичко сменяме.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма особен смисъл от инжекцион на точно тоя двигател, ама като го има вече монтиран.....
Преди време още ти писах, виж модела и ходи при някой който има кабел да го настрои това нещо
Преди време още ти писах, виж модела и ходи при някой който има кабел да го настрои това нещо
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Значи остава действително да ти погледнат газовата, но при фуллгруп доколкото имам информация иска малко повече заигравка в настройката или има някакви тънкости. Попитай Мършавия, той е с такъв мотор и ГИ. Иначе ако имаш възможност засечи я на бензин как ти е като разход, след като си я оправил, за да имаш отправна точка и да направиш сравнението. Другият вариант е да си видиш инжекциона какъв модел е и да си купиш кабел и сам да си я настроиш.
Върни се в “Автогазови уредби”