За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот pepo » Пон 21 мар 2011 23:24

Barboukov написа:
BG_POLICE написа:
Barboukov написа:
BG_POLICE написа:И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество, като границите на вариране са около 2 литра :) Истината е, че можеш да засечеш един приблизителен разход, но не и точен :beer

Ти осъзна ли какво написа?
mhihi mhihi mhihi

Да колега напълно осъзнавам какво пиша, а ти разбираш ли го това е друга тема :mrgreen:

Ами... Твоята кола с една газова точно определени километри ли минава?

Това удебеленото казва само едно нещо: че неможеш да засечеш точен разход, защото колата ти с едно зареждане до горе минава определени километри. А дали има 2 литра повече или по-малко, то километрите са едни и същи и разхода е приблизителен.

mhihi mhihi mhihi

Колега маи не разбираш какво е написал човека аиде и аз да се искажа така примерно защото си мисля че съм го разбрал.
Значи колегата със празна бутилка отива на газстанцията пълнят е до горе тои си вади тефтера записва числата от циферблата на колонката кадето пише литри и като израсходи всичката газ си прави няква проста сметка колко му е изгорила.Е добре гледма че имаш някви наблюдения че навсякаде налягането е различно ок .Колегата отново е с празна бутилка отива на нова газстанция с по голямо налягане вкарват му два литра повече тои пак записва в тефтера и като израсходи тая газ гледа изминати километри които са повече от предните защото има 2 литра повече и пак прави няква проста сметка.Е дано си разбрал че няма голямо значение колко ще му нахакат бутилката защото накрая километрите ще са различни както и кличеството газ и секи пут сметката би трябвало да му излиза една и съща горе долу

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 21 мар 2011 23:33

BG_POLICE написа:
Barboukov написа:
BG_POLICE написа:
Barboukov написа:
BG_POLICE написа:И пак не е гарнция, че ще засечеш точния разход! Просто защото от празна до пълна бутилка на различни бензиностанции ми наливат сравнително различно количество, като границите на вариране са около 2 литра :) Истината е, че можеш да засечеш един приблизителен разход, но не и точен :beer

Ти осъзна ли какво написа?
mhihi mhihi mhihi

Да колега напълно осъзнавам какво пиша, а ти разбираш ли го това е друга тема :mrgreen:

Ами... Твоята кола с една газова точно определени километри ли минава?

Това удебеленото казва само едно нещо: че неможеш да засечеш точен разход, защото колата ти с едно зареждане до горе минава определени километри. А дали има 2 литра повече или по-малко, то километрите са едни и същи и разхода е приблизителен.

mhihi mhihi mhihi

Аз това за приблизителния разход го написах преди няколко поста ама ти май първо коментираш а после четеш :)

Искаш да кажеш, че аз съм полицай ли mhihi

Не го вземай на вътре. Просто така си го написал, при напълване от празна до пълна бутилка неможе да се засече точен разход, а само приблизителен. :beer

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 21 мар 2011 23:36

колегата над мен прочети мнението преди твоето.И точно защото налягането на газстанциите навсякаде е различно неможеш да засечеш расхода с допулване затова вариянта е от пулно до празно като когато зареждаш обръщаш внимание колко пише на колонката че са ти заредили :wink:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 22 мар 2011 0:44

Моят метод за що годе точна сметка е - пълниш 10 пъти (желателно от 1 място) и караш докато свърши. После делиш и знаеш средно _реално_ колко ти излиза разхода. Какви са наляганията, качеството и т.н. са подробности - важното да знаеш 100км колко лева ти струват.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 23 мар 2011 19:19

Вижте актуалните цени на газта и бензина в момента http://www.shell.com/home/bg/html/iwgen ... 91002.html Точно 2 пъти е разликата между газ и бензин :applause: А ако отидем на ЕКО с отстъпката разликата става още по-голяма :да: Отдавна и е време на темата да бъде заключена, защото спора за или против газта е безусловно спечелен :beer

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 23 мар 2011 19:52

BG_POLICE написа:Вижте актуалните цени на газта и бензина в момента http://www.shell.com/home/bg/html/iwgen ... 91002.html Точно 2 пъти е разликата между газ и бензин :applause: А ако отидем на ЕКО с отстъпката разликата става още по-голяма :да: Отдавна и е време на темата да бъде заключена, защото спора за или против газта е безусловно спечелен :beer

А на метан излиза 4 пъти по евтино от бензина :applause: ...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 26 мар 2011 22:52

kossel написа:
BG_POLICE написа:Вижте актуалните цени на газта и бензина в момента http://www.shell.com/home/bg/html/iwgen ... 91002.html Точно 2 пъти е разликата между газ и бензин :applause: А ако отидем на ЕКО с отстъпката разликата става още по-голяма :да: Отдавна и е време на темата да бъде заключена, защото спора за или против газта е безусловно спечелен :beer

Тука става дума за газ а не метан!Всеки знае ,че на метан е по евтино ,но много повече карат на газ отколкото на метан.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 26 мар 2011 23:03

rokera671 написа:
kossel написа:

Тука става дума за газ а не метан!Всеки знае ,че на метан е по евтино ,но много повече карат на газ отколкото на метан.
А защо ли??

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 26 мар 2011 23:53

Щото метановата уредба е 1000+ лева, а газови има по 60 лева и можеш да я сложиш на паркинга пред блока дето се вика!

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Нед 27 мар 2011 5:49

rokera671 написа:
kossel написа:

Метанът е по ГАЗ, той никога не става на течност за разлика от пропан бутана, но все пак и метановата и пропан бутановата са все 'газови' уредби.
След 100 000 км на метан на пасата мога да кажа че всяка следваща кола ще е с метанова уредба, например едно Кади на метан ми е мечта :banana

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 мар 2011 10:25

Метанът е по ГАЗ, той никога не става на течност за разлика от пропан бутана, но все пак и метановата и пропан бутановата са все 'газови' уредби.
:banana[/quote]

Не ме разсмивай!
При достатъчно високо налягане или ниска температура всеки газ става първо течен, после твърд.
И при достатъчно висока температура всичко се изпарява...

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Нед 27 мар 2011 12:41

muns61 написа:Метанът е по ГАЗ, той никога не става на течност за разлика от пропан бутана, но все пак и метановата и пропан бутановата са все 'газови' уредби.
:banana

Не ме разсмивай!
При достатъчно високо налягане или ниска температура всеки газ става първо течен, после твърд.
И при достатъчно висока температура всичко се изпарява...[/quote]

Ами да прав си , но аз зареждам метан на 210 атмосфери и е още като газ, а пропан бутана на още 10-12 атм си е течност имаш филтърче на газовия клапан което се задръства и прочие недостатъци. От това следва че метанът е по ГАЗ от пропан бутана не мислиш ли ? :idea:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 27 мар 2011 17:24

Колега ,спорили сме за газ и метан и няма смисъл да се повтаряме.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 27 мар 2011 17:48

Всеки газ има различна температура на втечняване това е безмислен спор да се сравняват два газа и да измисляме понятия от рода на кой газ е повече газ и кой е по малко.Все пак какъвто и газ да е в бутълката дали метан или пропан бутан тои минава през изпарителя загрява се до 90 градуса и преминава във газообразно състояние :shock

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 27 мар 2011 18:24

Съгласен.
Та да си дойдем на думата. При дозареждане с газ проблема не е налягане, температура и прочие, а кога ти е изключила сондата или кога е спряно зареждането. Веднъж с дозареждане ми даде нереално нисък разход, щото момчето бе спрял зареждането рано - имаше бая опашка.
Колкото до разхода в града и извън - божа работа е градското. Моята кола е Поло комби с AFT мотор и обикновена газова, слагана от мен. Разход в града зимата - около 12,7. Сега - около 12.
Вчера с 42 литра - 552 км. Това е с поддържане на скорост 90 - 100, само нагоре по Шипка се изкуших да покарам мераклийски. Нямам ограничител на пълненето и преди пътуване зареждам догоре.
Мой приятел кара Пасат 90 - 91г дизел и му даде разход около 5 на 100.
Да сметнем в пари:
7,6 X 1,18 = 8.968 - това за газта.
5 X 2.48 = 12.4
Да допуснем, че разходът ми е бил 8.5, се получава 1.18. Всеки сам си прави изводите.

Може да видите това, тук съм със старият изпарител Волтран. Сега съм с BRC. Докато са нови мембраните, няма особена разлика в разход и вървене.
viewtopic.php?f=22&t=242949

Върни се в “Автогазови уредби”