Намери от някой кабели колкото за проба и виж дали пак ще гърми.
Обикновенна газова на Голф 3 1.6 АЕК
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Обикновенна газова на Голф 3 1.6 АЕК
Щом са сменявани на скоро няма да е от тях.Моите дори не ги знам и какви са
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Аз мисля да сложа първо старите свещии да видя с тях как ще се държи и ако е пак същото да пробвам с други кабели,а има ли вариант ако смуче въздух от някъде да гърми?
- Bai Sando
Не.Гърмежите се получават от избили кабели,свещи,бобина,капачка,палец или кофти центровка.
Ако всичко това е наред,нямаш проблеми
Ако всичко това е наред,нямаш проблеми

- Speedy86
Ами свещите както казах са сменяни скоро,кабелите сега не правят дискотека под капака когато го отворя на тъмно,палец и капачка сменях преди няма и месец,утре ше смъкна колектора да видя свещите как са и да сложа старите ако пак прави пукотевици под капака ше събрам пари за кабели
, делкото на тоя мотор не се пипа сам си сменях ангренажния ремък и ролката и всичко е ок сложих всичко по белези както беше преди да започна да го сменям,сутрин като я запаля на бензин работи малко кофти 1-2 минути и се оправя
, делкото на тоя мотор не се пипа сам си сменях ангренажния ремък и ролката и всичко е ок сложих всичко по белези както беше преди да започна да го сменям,сутрин като я запаля на бензин работи малко кофти 1-2 минути и се оправя- Bai Sando
Щом само кабелите са под въпрос,пробвай с някои други да видиш дали ще има подобрение,и тогава купувай.
Аз не съм имал никога проблеми с гърмежи,само веднъж като минах през един голям гьол трясна и изгасна,понеже бобината с която купих колата беше напукана.След като я смених със стара Телефункен нямам никакви проблеми.
Аз не съм имал никога проблеми с гърмежи,само веднъж като минах през един голям гьол трясна и изгасна,понеже бобината с която купих колата беше напукана.След като я смених със стара Телефункен нямам никакви проблеми.
- Speedy86
Там е проблема че има 3-4 тройки с АЕК мотор в Самоков а и няма кой да ми даде кабели да 1-2 дни че веднага като ги сложа няма да гръмне покарам я малко и започва
- Bai Sando
От други мотори не стават ли?От 1.8 са подобни,важното е дължината да е същата 
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Аз смених кабелите на Полото с Беру.След 1 месец прехвърлят та се кинат.Смеиха и тях гаранционно.След 2месеца пак.Отново ги смениха.И това от вносител.
- Speedy86
кабелите миналата година ги сменях купих най скъпите в магазина Tesla 90 лв комплекта но до сега не са ми правили никакви пробеми откакто сложих газовата се започна
- Speedy86
Заключение от днешната работа по колата:
Смених свещите сложих си пак старите с които взех колата,ламаринките на кабелите за свещите ги махнах на всички кабели,и малко ме е срам но ще си кажа когато сменях капачката не обърнах внимание как съм я сложил и я бях обърнал кабелите си ги наредих както трябва но капачката не беше така като трябва да е върху делкото.След свършените неща по колата я покарах доста да видя ще има ли гърмежи пак и как ще се държи но нито гръмна нито прекъсна явно новите свещи и обърнатата капачка са били проблема
Смених свещите сложих си пак старите с които взех колата,ламаринките на кабелите за свещите ги махнах на всички кабели,и малко ме е срам но ще си кажа когато сменях капачката не обърнах внимание как съм я сложил и я бях обърнал кабелите си ги наредих както трябва но капачката не беше така като трябва да е върху делкото.След свършените неща по колата я покарах доста да видя ще има ли гърмежи пак и как ще се държи но нито гръмна нито прекъсна явно новите свещи и обърнатата капачка са били проблема

-
rover214gsi
- Автомобил:
- Двигател:
наскоро взех такъв голф 1.6 АЕК ,гори 10 и малко по борд компютър в града,много ми се вижда и искам да му сложа газова уредба,трябва ми икономична кола най вече , а не вървеж,доколкото прочетох тоя двигател му трябва добър майстор за обикновена газова и въпроса е дали да скачам на евтин газов инжикцион или по скъпа обикновена газова ,а и карам предимно на малки растояния ,от плевен съм ,ако може и сервиз да препоръчате,досега карах ровър моноинжекция с пластмасови колектори с обикновена газова и никакви проблеми 5-6 години над 50 хил. км и даже палеше директно на газ,много икономия и вървеж.
- Speedy86
Ами аз си слагах газовата чисто сам не съм търсил добър майстор просто имаше малки спънки дето не им обърнах внимание като я монтирах и затова имах проблеми,и аз я паля на газ сутрин от време на време за вървеж върви си добре и на дълго сега в студеното ми даде 10/100
-
djani_84
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз съм с аек с обикновена газова ловато и моята гърми забелязал сам че когато позагрее към 65-70 градуса и е влажно (мъгла или е валяло ) тогава прекъсва .А когато започне да прекъсва и почва да гърми . Като загрее и всичко е наред . Да те питам как центрова газовото да не ходя по майстори и за да сменя свещите трябва ли да свалям колектора . Мерси предварително
- Bai Sando
Щом гърми когато е влажно си виж дистрибут.капачка,палец,бобина.В някое от тях се задържа влага и от там идват проблемите.
- Speedy86
Сандо ти е казал вече само аз да допълня задължително си свали ламарините на лулите,относно свещите да свали си колектора за да си смениш свещите спокойно,а относно центровката какво по точно обясни 

Върни се в “Автогазови уредби”