Кой двигател е най-добър за газифициране
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Кой двигател е най-добър за газифициране
Е, то имаше и тема, в която някой питаше дали може да се сложи ГИ и на баба жужка, и при това въпросът беше спешен
Е последните няколко години имат и инджекжионни двигатели на седмици или на ниви, заради Еуро2,3,4,6,7,8 и тн.
Но това си беше някаква руска измишльотина, която трябва да се проучва отделно...
Еко стандартите са до Евро 5 който навлиза тази година.
6 мисля има само при тежкотоварните камиони и то само някой...
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
sa6i4 написа:Еко стандартите са до Евро 5 който навлиза тази година.
VW покриват Евро6 от 2009г, особено дизелите

- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Не съм наясно от техническа гледна точка как става, но наистина има вариянт. До сега обаче, не съм чул положително мнение за ГИ на такъв двигател. Казват, че дори по - зле ще е отколкото с обикновена. Исках да посъбера мнения защото ГИ си е по - нова технология и съм останал с впечатление, че повече проблеми дават старите газови. Сигурно греша, а то си зависи и от майстора колко читаво ще я направи, но гаранция няма. От друга страна инжекционите наистина си вървят като на бензин, много гладко. Парите не са проблем, мога да сложа и ГИ, въпроса е до колко има смисъл.
-
Zlatina
- Автомобил:
- Двигател:
има смисъл да сложиш ГИ на моно.На карбуратора си е най-добре вакуумен.
Какво печелиш от ГИ на моното ? Освен че ако караш колата на къси разстояния,70% от времето ще си на бензин?
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
krasi_v написа:това бе6е тъпо ...... нали знае6 лафа:фали старо,карай ново
Той и твоя голф е един нов, че нямам думи...
До колегата - 1,8моно е идеален мотор, простичък и си работи супер на газ, с добър разход и прилично вървене за конете си.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моното си е една компромисна система .
Моното няма бъдеще в автомобилостроенето /освен в автомобилите от абсолютно най-ниския клас , но и там няма да го бъде още дълго / .
Моното е една идея по-добро от карбуратора , но само толкова .Моното може да събира информация от 7-8 датчика , участващи за смесообразуването , но и при моното и при карбуратора има един общ основен недостатък - всмукателния колектор , както и общото смесообразуване за всички цилиндри едновременно , а не за всеки поотделно . Така дори с компютъризирано смесообразуване моното си остава по-близо до карбуратора , отколкото до събратята му пълни инжекциони .
Извод - дори от НАСА да ви направят газов инжекцион за 20 годишното моно , той сам по себе си няма да премахне недостатъка на самата система като цяло и няма да постигне резултатите , които си мислите ,че ще получите . Ламбда контрол на притока на газ е единственото смислено и обосновано технически решение за моно на газ /метан или пропан-бутан/ .
Моното няма бъдеще в автомобилостроенето /освен в автомобилите от абсолютно най-ниския клас , но и там няма да го бъде още дълго / .
Моното е една идея по-добро от карбуратора , но само толкова .Моното може да събира информация от 7-8 датчика , участващи за смесообразуването , но и при моното и при карбуратора има един общ основен недостатък - всмукателния колектор , както и общото смесообразуване за всички цилиндри едновременно , а не за всеки поотделно . Така дори с компютъризирано смесообразуване моното си остава по-близо до карбуратора , отколкото до събратята му пълни инжекциони .
Извод - дори от НАСА да ви направят газов инжекцион за 20 годишното моно , той сам по себе си няма да премахне недостатъка на самата система като цяло и няма да постигне резултатите , които си мислите ,че ще получите . Ламбда контрол на притока на газ е единственото смислено и обосновано технически решение за моно на газ /метан или пропан-бутан/ .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ivan4u написа:Моното си е една компромисна система .
Това прозвуча така, сякаш все още се произвеждат моно-инжекциони
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля , че от типа на ТАТА имаше някакви подобни , но може и да се бъркам
П.С.Нивите от 'новото' поколение също имаха моноинжекцион , въпреки , че и те минаха на многоточково .
П.С.Нивите от 'новото' поколение също имаха моноинжекцион , въпреки , че и те минаха на многоточково .
Последна промяна от Ivan4u на Чет 15 мар 2012 20:17, променено общо 2 пъти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А, аз мислех, че говорим за автомобили, а не за... коли а.к.а каруци 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз моно не съм виждал да се произвежда от поне 97-98г.нагоре.
Говоря за КОЛИ не за разни Лади и ремаркета
Ккакво не му харесват на моното някои хора незнам.Туряш му един хубав изпарител една плочка и ЗАБРАВЯШ.При Г.И. има толкова датчици и глупости дето всеки един момент не се знае кое ще дефектира.При обикновената уредба единствената електроника е в копчето.Палиш,настройваш и караш.При Г.И. малко по-сложно става докато се настрои вървеж/разход.
Според мен най-добрия двг. за газ е 1.8 моно ABS,също и по стария му брат познат при голф 2
Говоря за КОЛИ не за разни Лади и ремаркета
Ккакво не му харесват на моното някои хора незнам.Туряш му един хубав изпарител една плочка и ЗАБРАВЯШ.При Г.И. има толкова датчици и глупости дето всеки един момент не се знае кое ще дефектира.При обикновената уредба единствената електроника е в копчето.Палиш,настройваш и караш.При Г.И. малко по-сложно става докато се настрои вървеж/разход.
Според мен най-добрия двг. за газ е 1.8 моно ABS,също и по стария му брат познат при голф 2
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също го харесвам /моното/ , карам и дерт нямам . Но когато нещо се препоръчва / ГИ на моно ?! примерно / е редно да има и обосновка за ползите и минусите , за да няма заблудени
1.4/1.6 АБД/АБУ не са никак лоши варианти .
1.4/1.6 АБД/АБУ не са никак лоши варианти .
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Г.И. на моно ще работи отвратително
незнам с каква честота впръсква моно дюзата но със сигурност ще е е с по-голяма и двигателя ще се дави с газ та ще се чуди какво става.Хората са го измислили за кой вид коя газ. уредба е най подходяща...
А наскоро четох как един умник твърдеше,че можело да се сложи газ. инжекцион на карбураторна кола
а от къде ще взима сигнал за впръскването газ.комп? от космоса сигурно 
незнам с каква честота впръсква моно дюзата но със сигурност ще е е с по-голяма и двигателя ще се дави с газ та ще се чуди какво става.Хората са го измислили за кой вид коя газ. уредба е най подходяща...А наскоро четох как един умник твърдеше,че можело да се сложи газ. инжекцион на карбураторна кола

Върни се в “Автогазови уредби”