OMV (петолъчката сливенско) - внимавйте шофьори

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

OMV (петолъчката сливенско) - внимавйте шофьори

Мнениеот velinsl » Вто 08 юли 2008 22:31

Eи от там заредих най-големия боклук - пропан бутан, с който някога съм карал. Онзи ден пътувам за Варна и си мисля да сложа газ от тази газстанция (бензиностанция респективно), защото в Сливен няма такава, от където съм Аз. А иначе съм чувал само суперлативи за тези горива. Както и да е заредих "до керемидите" и от там започна кошмара - на нагорнищата след св. Влас падам на 3-та и на 2-ра даже, а същите нагорнища миналата година с лукоилска газ може кратковременно да съм падал на втора с климатроника, но този път без климатроник изминах сигурно 40 процента от пътя на втора, няма тяга. На всичкото отгоре отказва да пали на газ(включително от движене при малка скорост от 20-30км/ч, пускам рязко съединителя - не ще да пали). От три години я имам едва тази зима я направих да работи и на бензин, на газ ми пали и зимата без проблеми и изведнъж зареждам от прехвалените OMV и не ще да пали при над 30 градуса температура. Това не стигаше, ами си загуби и оборотите, така при всяко градче където имаше потенциална въжможнст от спиране минавам на бензин - за да не изгасне, защото става кофти по кръстовищата останалите участници в движението да чакат няква си баракуда да запали (изнервящо е за всички).
И така вместо повече, тяга бързо и безпроблемно пътуване с тая газ такъв си го набих, че спомена ще ме държи дълго. Едва изчаках да свърши тая помия в бутилката, тогава заредих на няква измислена газстанция около Чирпан някъде беше 5 ст по-скъпа от OMV, но просто всичко си доиде на мястото - колата започна едва ли не да мърка(пали на газ, държи обороти, върви едва ли не като на бензин и т.н.), добре, че поне разхода не беше смайващ - 8,5л газ на 100км.
От тогава съм се зарекъл ГАЗ ОТ ОМВ - НИКОГА и ви съветвам и вас колеги да ме послушате.
Щото имаме една поговорка не питай старило - ами пЛатило.
За статистиката ще кажа, че днес заредих от ШЕЛ Горно Александрово (6 км преди гореспоменатата газ- и бензиностанция) отново загуби обороти, но с лека корекция влязоха в нормата, а и пали на ГАЗ.

Изводите оставям на Вас

Ако имате такива преживявания споделяите за да знаем от къде да зареждаме (къде зареждат най-малкия боклук)

Последна промяна от velinsl на Съб 02 авг 2008 23:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 10 юли 2008 7:22

хе по твоята логика няма да има откъде да сипваме газ...това че на определена бензиностанция газта е калпава е или до партида или до конкретната бензиностанция и не касае цялата верига...аз като преди две години сипах от Лукойл и изчезна празния ход да викна никога не зареждайте от лукой ли...

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Чет 10 юли 2008 15:16

silent написа:...това че на определена бензиностанция газта е калпава е или до партида или до конкретната бензиностанция и не касае цялата верига...

Напълно съм съгласен с теб колега... :да:

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Чет 10 юли 2008 15:27

калпава партида и аз съм имал премеждия с газ от една и съща бензиностанция, за радост засега не много често срещано явление :lol:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Re: OMV (петолъчката сливенско) - внимавйте шофьори

Мнениеот MaRtiNsKi » Чет 10 юли 2008 17:06

velinsl написа:Eи от там заредих най-големия боклук - пропан бутан, с който някога съм карал. Онзи ден пътувам за Варна и си мисля да сложа газ от тази газстанция (бензиностанция респективно), защото в Сливен няма такава от където съм Аз. А иначе съм чувал само суперлативи за тези горива. Както и да е заредих "до керемидите" и от там започна кошмара - на нагорнищата след св. Влас падам на 3-та и на 2-ра даже, а същите нагорнища миналата година с лукоилска газ не може кратковременно да съм падал на втора с климатроника, но този път без климатроник измихах сигурно 40 процента от пътя на втора, няма тяга. На всичкото отгоре отказва да пали на газ(включително от движене при малка скорост от 20-30км/ч). От три години я имам едва тази зима я направих да работи и на бензин, на газ ми пали и зимата без проблеми и изведнъж зареждам от прехвалените OMV и не ще да пали при над 30 градуса температура, но това не стигаше, ами си загуби и оборотите, така при всяко градче където имаше потенциална въжможнст от спиране минавам на бензин за да не изгасне защото става кофти по кръстовищата останалите участници в движението да чакат няква си баракуда да запали (изнервящо е за всички).
И така вместо повече тяга бързо и безпроблемно пътуване с тая газ такъв с го набих, че спомена ще ме държи дълго. едва изчаках да свърши тая помия в бутилката, тогава заредих на няква измислена газстанция около Чирпан някъде беше 5 ст по-скъпа от OMV, но просто всичко си доиде на мястото - колата започна едва ли не да мърка(пали на газ, държи обороти, върви едва ли не като на бензин и т.н.), добре че поне разхода не беше смайващ а само 8,5л газ на 100км.
От тогава съм се зарекъл ГАЗ ОТ ОМВ - НИКОГА и ви съветвам и вас колеги да ме послушате.
За статистиката ще кажа, че днес заредих от ШЕЛ Горно Александрово (6км преди гореспоменатата газ- и бензиностанция) отново загуби обороти, но с лека корекция влязоха в нормата, а и пали на ГАЗ.

Изводите оставям на Вас

Ако имате такива преживявания споделяите за да знаем от къде да зареждаме (къде зареждат най-малкия боклук)

Аз не мисля да те послушам , щото мога ти кажа , че на ОМВ и Шел газта е най-добра ;) Тва , че си попаднал на лоша газ на определена бензиностанция не означава , че и на други места е така !

Djoro_picha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Djoro_picha » Пет 18 юли 2008 14:55

Абе колега, Жалко че си се писал че си от региона. НИма не си чувал че на въпросната Бензиностанция са едни от НАЙ-големите Мушеници !
Не само за газ а и за другите горива, там спирам само да пиа по едно кафе и да пусна една вода :lol: то реално погледнато и кенафа им не кой знае какво.
Аз съм доста доволен от горивата на OMV в частност от Авто ГАЗ, лошото е че цената си удари Гъза в тавна .

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 19 юли 2008 14:30

creativs написа:
velinsl написа:Eи от там заредих най-големия боклук - пропан бутан, с който някога съм карал. Онзи ден пътувам за Варна и си мисля да сложа газ от тази газстанция (бензиностанция респективно), защото в Сливен няма такава от където съм Аз. А иначе съм чувал само суперлативи за тези горива. Както и да е заредих "до керемидите" и от там започна кошмара - на нагорнищата след св. Влас падам на 3-та и на 2-ра даже, а същите нагорнища миналата година с лукоилска газ не може кратковременно да съм падал на втора с климатроника, но този път без климатроник измихах сигурно 40 процента от пътя на втора, няма тяга. На всичкото отгоре отказва да пали на газ(включително от движене при малка скорост от 20-30км/ч). От три години я имам едва тази зима я направих да работи и на бензин, на газ ми пали и зимата без проблеми и изведнъж зареждам от прехвалените OMV и не ще да пали при над 30 градуса температура, но това не стигаше, ами си загуби и оборотите, така при всяко градче където имаше потенциална въжможнст от спиране минавам на бензин за да не изгасне защото става кофти по кръстовищата останалите участници в движението да чакат няква си баракуда да запали (изнервящо е за всички).
И така вместо повече тяга бързо и безпроблемно пътуване с тая газ такъв с го набих, че спомена ще ме държи дълго. едва изчаках да свърши тая помия в бутилката, тогава заредих на няква измислена газстанция около Чирпан някъде беше 5 ст по-скъпа от OMV, но просто всичко си доиде на мястото - колата започна едва ли не да мърка(пали на газ, държи обороти, върви едва ли не като на бензин и т.н.), добре че поне разхода не беше смайващ а само 8,5л газ на 100км.
За статистиката ще кажа, че днес заредих от ШЕЛ Горно Александрово (6км преди гореспоменатата газ- и бензиностанция) отново загуби обороти, но с лека корекция влязоха в нормата, а и пали на ГАЗ.

Изводите оставям на Вас

Аз не мисля да те послушам , щото мога ти кажа , че на ОМВ и Шел газта е най-добра ;) Тва , че си попаднал на лоша газ на определена бензиностанция не означава , че и на други места е така !

На OMV и Shell когато и да съм сипал все не съм доволен :?

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 20 юли 2008 16:19

Абе честно казано досега за тая бензиностанция съм чувял само суперлативи, и до момента в който сложих тая "пръдня" си мислех, че направо ще литне на газ колата но...
Но мога да споделя че Лукоил изкараха добра газ, бих писал мноо добра, тази която е на изхода за Бургас.
"Свери ли са си часовниците". Вече зареждат точно и хубава газ точно такава к`вато очаквах от оная OMV.
И това разкритие съъвсем случайно.
А до колега който писа нещо от сорта на "на тоя принцип никъде да не зареждаме" трабва да пиша, бях стигнал по едно време до един такъв момент лично аз.
От ОМВ не ставше, от лукоил също, шел имало само боклук, от опет не ми се зарежда понеже били турски(може и да греша), оставаха само еденички газстанции, от който да зареждам. Но вече само от ЛУКОИЛ до поредната калпава партида.

Последна промяна от velinsl на Съб 02 авг 2008 22:54, променено общо 1 път.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 21 юли 2008 10:26

това ОМВ-то дето е с кръгово отпред?
Аз на 7-ми сутринта заредих там и си беше нормална газ :?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 21 юли 2008 17:29

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 02 авг 2008 22:58

Да има кръгово пред нея или около кръговото има OMV. Въпрос на гледна точка.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 14 фев 2009 21:38

ОМВ преди 4 години ми скъсаха мембраната на пълначката за газ, развалиха кафето, а тоалетните са им смръдливи.Извод?

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 18 фев 2009 21:22

Аз затова сипвам от една и съща и не сам имал проблеми.Но и 4есно казано на ОМВ никога не сам зареждал даже и на Ладата бензин не слагах от там :не:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 26 фев 2009 11:28

creativs написа:

Изводите оставям на Вас

Хайде сега да го послушате защото вчера и при мен след като сипах газ от OMV до ЖП гара клапана на газта за високо налягане и електровентила на редуктора блокираха от боклуци!!!!!
От OMV газ никога повече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 26 фев 2009 17:38

колегата Жокер аз сам студент в Варна и зареждам или на Петрола зад общежитията на Мейто или на Лукоил на изходите на Варна.Само от там и не сам имал проблеми с Газта :да:

Върни се в “Автогазови уредби”