като свърши гаста?
като свърши гаста?
дали някой знае като свърши гаСта (като почне да придърпва),колко горе- долу остава в бутилката литър два или?
Последна промяна от nik14 на Пет 27 яну 2006 22:49, променено общо 1 път.
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: като свърши гаста?
nik14 написа:дали някой знае като свърши гаста (като почне да придърпва),колко горе- долу остава в бутилката литър два или?
За около 0.5-1км,:wink:и то на по-висока предавка с по-малко газ(за педала става въпрос)

- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи,
аз съм карал и към 5 километра градско, след като започне да придърпва, мнооого мноого зависи.
Първо от това какво имаш под предвид "придърпване" - ако почне да придърпва когато газта ти е до ламарината, може и да имаш и за 10 км...
После зависи от това как се кара след като започне да "придърпва", ако си само надолу, може пак 10км да изкараш със съвсем леко газ.
Кво значи всъщност да "изкара" ? Аз лично никога не съм достигал до това положение да не мога да запаля на газ като ми е свършила...все остава там нещо.
Ако мислиш да мериш газта по този начин, от придърпване до придърпване, не става.. зависи от времето навън, бутилката се изпразва по лесно и почва да ти придърпва по късно...Най добре газта се мери на дълго - 1500 км с 120 литра газ примерно, не е бензин да го наточиш
аз съм карал и към 5 километра градско, след като започне да придърпва, мнооого мноого зависи.
Първо от това какво имаш под предвид "придърпване" - ако почне да придърпва когато газта ти е до ламарината, може и да имаш и за 10 км...
После зависи от това как се кара след като започне да "придърпва", ако си само надолу, може пак 10км да изкараш със съвсем леко газ.
Кво значи всъщност да "изкара" ? Аз лично никога не съм достигал до това положение да не мога да запаля на газ като ми е свършила...все остава там нещо.
Ако мислиш да мериш газта по този начин, от придърпване до придърпване, не става.. зависи от времето навън, бутилката се изпразва по лесно и почва да ти придърпва по късно...Най добре газта се мери на дълго - 1500 км с 120 литра газ примерно, не е бензин да го наточиш

-
- Автомобил:
- Двигател:
Правил съм такъв експеримент на рендето. По - миналата зима в един студ взе да придърпва на газ (бутилката беше в багажника, не на местото на резервната гума), свалих задните седалки да влезе топло към багажника, парното на мах и изцедих още 4.5 км. Та ми се струва, че в студовете може и повечко да поостава в бутилката.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде да вкарам малко яснота. Редуктор-изпарителя работи при определено входно налягане и го смъква на нужното.Когато свърши газта налягането в бутилката е доста по-ниско. В този случай работата на редуктора става по-бавна. Затова когато свърше газта може да се кара извесни километри но с леко натискане на педала на газта. Колко километра ще изминеш зависи от бутилката и това колко харчи двигателя. Естествено е че ако е 2.0 ще е по-малко и ако е 1.3 ще е повече.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Това колко газ остава в бутилката и колко км могат да се карат като започне да придърпва , тези неща са си много относителни. Освен изброените до сега неща, много голямо влияние оказва и температурата. От ниските температури газта се свива и може още до като придърпа и да угасне, или обратно - при високи температури, след първото придърпване да се изминат няколко километра преди да свърши напълно газта. Това са моите наблюдения.
Върни се в “Автогазови уредби”