Здравейте.
Голфа е Автоматик (Климатроник) 1.8 Моноинжекция ADZ мотор мисля - '96 година.
Чисто нова АГУ LOVATO без емулатор и ми се струва доста голям разхода: 13-15л./100км. градско. Извънградско до морето няколко пъти пак 13-14л./100км.
Та да питам какво да правиме и къде е проблема ако има такъв.
На стенда при газаджиите след изминати 1500км. ми казаха, че работата е перфектна.
Това беше преди, а сега вече 03.12.2007 мисля, че положението е нетърпимо и трябва да се промени.
Разхода, който дава в момента (това е от около 3 месеца - гаджето ми го кара) е около 23-24 Л/100км ГАЗ.
Преди месец пък го засякох към Ихтиман със 100-120км/час и обратно и по-бавно в една част - даде 8л/100км бях много учуден
Онзи ден до КОПИТОТО и обратно и малко градско - 18л./100км.
Какво става не знам, но ПОМАГАЙТЕ и казвайте къде да ходя и да се оправя положението.
Очаквам мненията ви.
Поздрави
Та да питам какво да правиме и къде е проблема ако има такъв.
На стенда при газаджиите след изминати 1500км. ми казаха, че работата е перфектна.
Ще съм благодарен ако компетентни хора изкажат мнение.
Поздрави
може да ми пишете и на ipget@mail.bg
Golf3 1.8 Mono Автоматик - харчи ЗВЕРСКИ много газ
Golf3 1.8 Mono Автоматик - харчи ЗВЕРСКИ много газ
Последна промяна от ipget на Вто 04 дек 2007 23:40, променено общо 9 пъти.
Според мен ако е нормално. С обикновенните скоростни кутии в градско разхода е 10-12. От значение е как караш. Ако натискаш педала на газта повечко, и ако караш на къси разстояния, може да ти даде и по-висок разход.
На дълъг път с такива високи скорости ми се струва пак нормален разход.
Между другото при 2500 оборота на 5-та скорост с колко км/ч ти се движи колата?
На дълъг път с такива високи скорости ми се струва пак нормален разход.
Между другото при 2500 оборота на 5-та скорост с колко км/ч ти се движи колата?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
1. провери си елементите от запалителната система:
палец, дистрибуторна капачка, кабели, свещи!
Имаи предвид че дори и един кабел да не ти работи както трябва разхода ти яко хвърчи нагоре!!
2. Въздушен филтър: Ако не е сменян скоро - хубаво е да се смени!
3. Хубаво е и центровката да се бутне малако: трябва да се даде около 3...4 градуса предварение (грубо -делкото се върти няколко милиметра наляво - обр. на часовниковата стрелка). Но не съм много сигурен при твоя мотор дали така се дава!
4. Охладителната система трябва да ти работи безупречно, прегледаи си термостата, и дали добре е обезвъздушена след монтажа на изпарителя!
5. (Но не последно) Смени маистора който ти настройва газовата, тези изпарители са доста елементарно устроени и при правилна настройка работят безупречно и задоволително икономично!
Другото което е (както са го казали и колегите) при тази скорост и четирите предавки които имаш трудно би могъл да паднеш под 10/100 надълго!
палец, дистрибуторна капачка, кабели, свещи!
Имаи предвид че дори и един кабел да не ти работи както трябва разхода ти яко хвърчи нагоре!!
2. Въздушен филтър: Ако не е сменян скоро - хубаво е да се смени!
3. Хубаво е и центровката да се бутне малако: трябва да се даде около 3...4 градуса предварение (грубо -делкото се върти няколко милиметра наляво - обр. на часовниковата стрелка). Но не съм много сигурен при твоя мотор дали така се дава!
4. Охладителната система трябва да ти работи безупречно, прегледаи си термостата, и дали добре е обезвъздушена след монтажа на изпарителя!
5. (Но не последно) Смени маистора който ти настройва газовата, тези изпарители са доста елементарно устроени и при правилна настройка работят безупречно и задоволително икономично!
Другото което е (както са го казали и колегите) при тази скорост и четирите предавки които имаш трудно би могъл да паднеш под 10/100 надълго!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
mafiota написа:...четирите предавки които имаш трудно би могъл да паднеш под 10/100 надълго!
Може ли да попитам защо точно на дълго, не може да падне разхода от 4-те скорости. Питам защото карам абсолютно същата кола 1.8 ABS автомат. Като се каже на дълго предполагам се има предвид, че през повечето време е карано на най-високата предавка - тоест 4та. Ами аз на 4та със 140км/ч съм на точно 4000 оборота. Хайде някой който е с 1.8 ABS и нормална 5 скоростна кутия да каже с колко оборота е на 140км/ч на пета, че да видим дали автомата е най-големиа проблем.
ПС:
Не знам защото, но в този форум като се каже 4 скоростна кутия и повечето хора разбират: 5 скоростна на която е махната 5тата - което е тотално ГРЕШНО !
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Ами според мен автомобилите с 4 скорости са по-удачни и може би по-икономични за градски условия. За дълго си изка 5-та.
Най-вероятно като отиваш да си купуваш нова кола - брат Германец те пита предимно в градски или извън градски условия ще я караш , за да ти предложи възможно най-компромисен и икономичен вариант между двигател, разхо на гориво и вървеж.
Поне така аз си обяснявам нещата, иначе защо му е на производителя да измисля наколко чешита скоростни кутии на един и същ двигател и купе!
П.С. Само за сравнение ще ти кажа (моя мотор е същия като твоя) че при мен на 5-та при 3500об вече съм със 140км/ч!!
Най-вероятно като отиваш да си купуваш нова кола - брат Германец те пита предимно в градски или извън градски условия ще я караш , за да ти предложи възможно най-компромисен и икономичен вариант между двигател, разхо на гориво и вървеж.
Поне така аз си обяснявам нещата, иначе защо му е на производителя да измисля наколко чешита скоростни кутии на един и същ двигател и купе!
П.С. Само за сравнение ще ти кажа (моя мотор е същия като твоя) че при мен на 5-та при 3500об вече съм със 140км/ч!!
- rmk
Съжалявам, но не съм съгласен с "За дълго си изка 5-та".
Ако беше със 6 степенна скоростна кутия пак ли пета щеше да иска на дълго. На дълго си иска просто най-високата предавка, като производдителя е сметнал каква да бъде тя.
За сравнение пък аз да добавя, че брат ми има 2 литра, 16 клапана мотор и също на пета със 140 е на 4000 оборота, а мотора хич не страда от липса на коне или въртящ момент.
Ще взема да направя едно замерване на оборотите от цифровия оборотомер, защото този със стрелката много лъже...
Ако беше със 6 степенна скоростна кутия пак ли пета щеше да иска на дълго. На дълго си иска просто най-високата предавка, като производдителя е сметнал каква да бъде тя.
За сравнение пък аз да добавя, че брат ми има 2 литра, 16 клапана мотор и също на пета със 140 е на 4000 оборота, а мотора хич не страда от липса на коне или въртящ момент.
Ще взема да направя едно замерване на оборотите от цифровия оборотомер, защото този със стрелката много лъже...
- rmk
На бензин (газ нямам):
Извън града: 7.5/100, предимно 130-140 по магистралата.
В града ми дава от 6.6/100 до 14/100 (не не е грешка това 6.6)
Ама то това в София движение ли е ...
И понеже веднага ще попитате как така от 6.6 до 14, еми много просто:
3.5 километра (от нас до бачкането) могада ги мина за 7 минути, мога и за 50. Така, че ...
Извън града: 7.5/100, предимно 130-140 по магистралата.
В града ми дава от 6.6/100 до 14/100 (не не е грешка това 6.6)
Ама то това в София движение ли е ...
И понеже веднага ще попитате как така от 6.6 до 14, еми много просто:
3.5 километра (от нас до бачкането) могада ги мина за 7 минути, мога и за 50. Така, че ...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rmk написа:mafiota написа:...четирите предавки които имаш трудно би могъл да паднеш под 10/100 надълго!
Може ли да попитам защо точно на дълго, не може да падне разхода от 4-те скорости. Питам защото карам абсолютно същата кола 1.8 ABS автомат. Като се каже на дълго предполагам се има предвид, че през повечето време е карано на най-високата предавка - тоест 4та. Ами аз на 4та със 140км/ч съм на точно 4000 оборота. Хайде някой който е с 1.8 ABS и нормална 5 скоростна кутия да каже с колко оборота е на 140км/ч на пета, че да видим дали автомата е най-големиа проблем.
ПС:
Не знам защото, но в този форум като се каже 4 скоростна кутия и повечето хора разбират: 5 скоростна на която е махната 5тата - което е тотално ГРЕШНО !
140 км/ч на 5-та =4000 об/мин. Разход на газ градско 10-11/100 до 11.5 зимата и до 9/100 ако я галя.....извънградско при 120-130 км/ч 8/100 газ
Проблемът на повишения разход на автоматиката е по-късното превключване на по-нискооборотна предавка....но обикновено 4 степенните автоматични кутии имат опции за спортно каране(задържа по-дълго високите обороти) и за зимно каране(задържа по-дълго ниските обороти)..ако имаш такава опции просто мини на зимно каране и разходът ти ще падне(е колата ще е малко по-тромава)....пробвали сме го с Вектра с подобна скоростна кутия..има ефект!
Върни се в “Автогазови уредби”