:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Газова на Голф 3 АБУ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Golf_Lozenec
Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
Двигател: 1641cc Aircooled [AS]

Газова на Голф 3 АБУ

Мнениеот Golf_Lozenec » Сря 20 май 2009 19:40

Колеги,това е колата и вече е газифицирана.Обаче имам едно питане,а именно:Кое е по-добре-да се сложи реле което да чисти грешките по компютъра или да се сложи симулатор,който лъже колата че работи на бензин?Как Мислите?>

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова на Голф 3 АБУ

Мнениеот Rakood » Пет 22 май 2009 9:59

Със симулатора пак ще трупа грешки но много по малко, т.е ще се налага да ги чистиш но рядко. най добре с едно ЦК клуче сам да си чистиш грешките и птри добра настройка няма да трупа много. кака ще ти се налага савсем рагко да рестартирасх ЕКУ то.

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Пон 25 май 2009 18:55

Релето всеки път ресва компа и при палене той зарежда стартовата карта,кояти изисква принципно да оставиш колата 10-тина минути без да я бараш,за да може компа да събере наново информация и да се самообучи.Ако караш на къси растояния това постоянно зареждане и ресване с времето почва да бърка компа и той почва да прави мизерии без да има видима причина.По-добре си сложи един ламбда-емулатор и за свое успокоение веднъж на месец-два откачай акомулатора за час-два.И не забравяй после като го закачиш да оставиш колата като я запалиш 10-15 мин без да я форсираш и да я закачаш,за да може коректно компа да се обучи наново.Така трябва да нямаш проблеми

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Нед 28 юни 2009 10:34

Аз съм със същич двигател и от три години имам газова ,със емулатор сам и нямам никакви проблеми на колегат също сложих гозова и той е с емулатор минал е тоне 30000 хиляди и не ми се е оплакал.

Върни се в “Автогазови уредби”