Колеги, айде помагайте, че няма кой да питам... Как карате с газовите уредби? В смисъл аз лятото си я оставам на бензин, на другия ден - отивам, паля си и тръгвам. Но идват студените дни, знам че изпарителя замръзва и не иска да пали. До колко градуса мога да оставям колата на газ за колко време?
Миналата зима всяка вечер прехвърлях на бензин, сутринта я паля, загрява и чак тогава прехвърлям, но много скъпо ми излизаше с този бензин + газ. Сега лятото е екстра - стои само на газ, но до кога така?
За първи път съм с газова и нямам идея кога се прехвърля на бензин, до каква температура може да запали на газ и т.н.
Ето малко данни за колата, ако са от значение - Голф 3, 1.8ми, изпарител Ловато

Кога превключвате на бензин? При колко градуса?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Кога превключвате на бензин? При колко градуса?
Ако навън е над 15 градуса паля на газ. Сега както сутрин стана 5 и за напред зимата - паля на бензин. На газ превключвам като стрелката отлепи, т.е отиде към края на първото си деление. Което независимо от температурата е към 1км каране. Палил съм и на газ зимата - не върти кой знае колко но трябва да се оставя колата на място поне 2 минути, защото иначе малко да я натисна и почва да забива. Пък и съм чувал че заминават мембраните така.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
лятота паля на бенз и веднага форсирам........... на газ!
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
паля постоянно на газ
и до сега не съм имал проблеми пасат б3 1.8. моно комби

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
kacarov_dupnitsa написа:паля постоянно на гази до сега не съм имал проблеми пасат б3 1.8. моно комби
А зимата?
Cocolino написа:kacarov_dupnitsa написа:паля постоянно на гази до сега не съм имал проблеми пасат б3 1.8. моно комби
А зимата?
Има много коли,които се карат и палят целогодишно на газ.Освен ,че колата "забравя" да върви на бензин друг проблем няма.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колата винаги се пали на бензин сутринта, когато загрее малко се прехвърля на газ, и после вечерта пак се пали на газ.
п.п На таблото на колата не ми показва точно колко градуса но мисля че някъде около 23 градуса и се прехвърля на газ.
п.п На таблото на колата не ми показва точно колко градуса но мисля че някъде около 23 градуса и се прехвърля на газ.
- veso-golfa
- Автомобил: Golf 3
- Двигател:
- Контакти:
аз сутрин паля на бензин и след 4-5 мин прехвърлям на газ и до сега съм нямал проблеми голф 3 1.4 ми
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
пали на бензин винаги, докато си отворя вратата е загряла и като я изкарвам се превключва на газ автоматично
100-200к км и 4 зими не ми е замръзвал изпарител...в полите на Витоша
ама това е експерименталната кола, иначе съм само на бензин 
100-200к км и 4 зими не ми е замръзвал изпарител...в полите на Витоша

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Cocolino написа:kacarov_dupnitsa написа:паля постоянно на гази до сега не съм имал проблеми пасат б3 1.8. моно комби
А зимата?
Има много коли,които се карат и палят целогодишно на газ.Освен ,че колата "забравя" да върви на бензин друг проблем няма.
Не им ли замръзва изпарителя през зимата?

Щом циркулира правилно охлаждащата течност неможе да замръзне(обикновен изпарител,за ГИ незнам).
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
При мен не замръзва, стига да оставиш колата да поработи около 2 минути на място и в началото не се настъпва много. Ако тръгна веднага трябва първия 1км да се кара ужасно пенсионерски, иначе придърпва яко, все едно че нямам газ като настъпя повече. Ама няма смисъл от цялата история - спестяваш 10-20лв за цялата зима и после ходиш да ти сменят мембрани - 50-70лв.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
колеги понеже мойто работно време е от 11 сутринта и нямам проблеми със студа
. А що се отнася до това че забравя да върви на бензин не е така всеки месец я карам поне по 1-2 дена на бензин а като я забравя и повече

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
паля само на газ(бензина си ми работи,ходя до газостанцията с него),няма значение зиме-лете и каква е температурата.....това е....от 7 години на 2 коли е така и няма никакъв проблем с мембрани и каквото и да било!!!имам и много други приятели да палят само на газ
Върни се в “Автогазови уредби”