Привет,
Колко процента от бутилката е нормално да се напълни, т.е. какъв процент от обема на бутилката трябва да се напълни с газ докато спре клапана... Каква е нормата?

какъв % от газовата бутилка е нормално при пълнене
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: какъв % от газовата бутилка е нормално при пълнене
Пълниш докато изключи пистолета за газ-та, значи е напълнена догоре, винаги карам така и нямам проблем вече 1 година. Сега колко е полезно нека кажат по разбиращите. Много хора ми казват че не е хубаво да пълниш бутилката догоре че могла да изпусе и ставало опасно но немога да ходя да пълня през ден
Ааааа, колега това е много относително и много зависи кой ще попиташ. Газаджията които ми монтира уредбата каза че се пълнят около 4/5 от бутилката което е 80% от обема й. Обаче на газстанция това нещо се променя много често. И обикновенно се пълни /пълни се само на касовата бележка/ на 100%, че и малко отгоре. Пример в цифри. Бутилката ми е 50л. Ако карам докато изгасне на газ, успявам да сипя/заплатя около 40-41 литра на прилична газстанция. Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин. 

- veselin111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз снощи имах такъв проблем. Имам 32л. бутилка и вече повече от две години на OMV, Lukoil и Shell при празна бутилка, повече от 28л газ никога не съм събирал(поне толкова показва колконката, когато изключи пистолета, 95% от зарежданията ми са на Лукойл). След няколко похвали за газ-та от Еко, реших снощи да заредя от там. Газта всеки момент трябваше да ми свърши, със сигурност не съм имал повече от половин литър газ, а пистолета изключи на 33,5л. Гледах и не вярвах на очите си, когато касиерът ми каза 37лв
. Ако знаех, че ще се получи така щях да седя до колонката и повече от 30л нямаше да дам да ми сложат. Ако може някой по опитен да каже: Възможно ли е реалното количество газ в колата пак да е 27-28 литра, просто на колонката да лъжат?

- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
Колеги пак почвам като в една друга тема правилте ли разлика съотношение Пробан-Бутан както температурите и налягането на което се зарежда... съвсем нормално е понякога бутилката ви да сабере повече газ или по малко
П.П. пистолета за газта никога не изключва, изключва поплавака на бутилката т.е по правилно тои затваря...
П.П. пистолета за газта никога не изключва, изключва поплавака на бутилката т.е по правилно тои затваря...
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
пуснах темата, защото и аз знам, че е 80%, което за моята бутилка 45л. е 36л. мах!... и винаги така се получава- 36-36.4л- в този диапазон (говорим от празна бутилка до откат). Но на бул. България на ОМВ веднъж стана 38,5 и викам спирай!!!... от тогава там не зареждам... (това беше преди половин/една година. Днес сутринта, обаче, на ОМВ на околовръстното и бул. Бъкстон ми сипаха 39,2 литра!... Налягането на колонката го гледах- 10 (т.е. нормално), от което следва, че са ме преметнали с количеството... направо избеснях... спирам да зареждам от ОМВ и минавам само на шел... може би докато и те не ме метнат...
- eCy!
По принцип колега малко зависи и от температурата и самата газ... но зареди на друго място и виж резултата, има и нещо друго че поплаваците често се гънат и което значи че затваря по късно и бутилката зарежда повече газ...
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
DimoNN написа:..
Засичаш ли си после разхода , на мен ми се е случвало да ме заредят няколко пъти повече но и прехода ми е бил по дълъг .
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
80% може и по малко на никога повече.
- eCy!
red rider написа:DimoNN написа:..
Засичаш ли си после разхода , на мен ми се е случвало да ме заредят няколко пъти повече но и прехода ми е бил по дълъг .
колегата е абсолютно прав
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
DimoNN написа:пуснах темата, защото и аз знам, че е 80%, което за моята бутилка 45л. е 36л. мах!... и винаги така се получава- 36-36.4л- в този диапазон (говорим от празна бутилка до откат). Но на бул. България на ОМВ веднъж стана 38,5 и викам спирай!!!...
Ха-ха,историята помни и по-зли случаи
На същата бензиностанция успяха да сипят в 40 литрова бутилка над 60 литра в един бус.
Явно подлъгани от обема на машината,решиха че могат да метнат клиента

Няма спасение колеги,бензиностанциите се нароиха на принципа на франчайзинга,а контрола е умопомрачително слаб

- eCy!
е 20 литра отгоре вече си е чиста измама тогава няма как да не се разбере... опитах се да питам за всичко преди да обвиним дадената бензиностанция ама явно си е причината в нея и междодругото и аз не сам кои зн колко доволен от ОМВ и то определено тия игри с газта явно си ги имат насякъде...
-
- Автомобил: transporter 3 doka
- Двигател: ky 1987
- Контакти:
винаги пьлня докато изключи сама колонката!40 литра сьбира 36/37
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
И аз си мисля,че толкова е редно,но когато получа 43 литра 

Върни се в “Автогазови уредби”