какъв % от газовата бутилка е нормално при пълнене

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

какъв % от газовата бутилка е нормално при пълнене

Мнениеот DimoNN » Вто 12 яну 2010 8:49

Привет,
Колко процента от бутилката е нормално да се напълни, т.е. какъв процент от обема на бутилката трябва да се напълни с газ докато спре клапана... Каква е нормата?

Потребителски аватар
eCy!
Автомобил: Golf
Двигател: BMN

Re: какъв % от газовата бутилка е нормално при пълнене

Мнениеот eCy! » Вто 12 яну 2010 9:27

80%

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 12 яну 2010 9:30

Пълниш докато изключи пистолета за газ-та, значи е напълнена догоре, винаги карам така и нямам проблем вече 1 година. Сега колко е полезно нека кажат по разбиращите. Много хора ми казват че не е хубаво да пълниш бутилката догоре че могла да изпусе и ставало опасно но немога да ходя да пълня през ден

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 12 яну 2010 9:33

Ааааа, колега това е много относително и много зависи кой ще попиташ. Газаджията които ми монтира уредбата каза че се пълнят около 4/5 от бутилката което е 80% от обема й. Обаче на газстанция това нещо се променя много често. И обикновенно се пълни /пълни се само на касовата бележка/ на 100%, че и малко отгоре. Пример в цифри. Бутилката ми е 50л. Ако карам докато изгасне на газ, успявам да сипя/заплатя около 40-41 литра на прилична газстанция. Имало е случай когато в тая бутилка е оставало по кило-две газ и съм плащал по 52 литра. Но като не ми изнася, да си карам на бензин. :screwy

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Вто 12 яну 2010 9:56

Аз снощи имах такъв проблем. Имам 32л. бутилка и вече повече от две години на OMV, Lukoil и Shell при празна бутилка, повече от 28л газ никога не съм събирал(поне толкова показва колконката, когато изключи пистолета, 95% от зарежданията ми са на Лукойл). След няколко похвали за газ-та от Еко, реших снощи да заредя от там. Газта всеки момент трябваше да ми свърши, със сигурност не съм имал повече от половин литър газ, а пистолета изключи на 33,5л. Гледах и не вярвах на очите си, когато касиерът ми каза 37лв :shock . Ако знаех, че ще се получи така щях да седя до колонката и повече от 30л нямаше да дам да ми сложат. Ако може някой по опитен да каже: Възможно ли е реалното количество газ в колата пак да е 27-28 литра, просто на колонката да лъжат?

Потребителски аватар
eCy!

Мнениеот eCy! » Вто 12 яну 2010 10:05

Колеги пак почвам като в една друга тема правилте ли разлика съотношение Пробан-Бутан както температурите и налягането на което се зарежда... съвсем нормално е понякога бутилката ви да сабере повече газ или по малко

П.П. пистолета за газта никога не изключва, изключва поплавака на бутилката т.е по правилно тои затваря...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 12 яну 2010 11:00

пуснах темата, защото и аз знам, че е 80%, което за моята бутилка 45л. е 36л. мах!... и винаги така се получава- 36-36.4л- в този диапазон (говорим от празна бутилка до откат). Но на бул. България на ОМВ веднъж стана 38,5 и викам спирай!!!... от тогава там не зареждам... (това беше преди половин/една година. Днес сутринта, обаче, на ОМВ на околовръстното и бул. Бъкстон ми сипаха 39,2 литра!... Налягането на колонката го гледах- 10 (т.е. нормално), от което следва, че са ме преметнали с количеството... направо избеснях... спирам да зареждам от ОМВ и минавам само на шел... може би докато и те не ме метнат...

Потребителски аватар
eCy!

Мнениеот eCy! » Вто 12 яну 2010 20:03

По принцип колега малко зависи и от температурата и самата газ... но зареди на друго място и виж резултата, има и нещо друго че поплаваците често се гънат и което значи че затваря по късно и бутилката зарежда повече газ...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 12 яну 2010 20:22

DimoNN написа:..

Засичаш ли си после разхода , на мен ми се е случвало да ме заредят няколко пъти повече но и прехода ми е бил по дълъг .

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Вто 12 яну 2010 21:32

80% може и по малко на никога повече.

Потребителски аватар
eCy!

Мнениеот eCy! » Вто 12 яну 2010 21:58

red rider написа:
DimoNN написа:..

Засичаш ли си после разхода , на мен ми се е случвало да ме заредят няколко пъти повече но и прехода ми е бил по дълъг .

колегата е абсолютно прав

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 13 яну 2010 8:22

DimoNN написа:пуснах темата, защото и аз знам, че е 80%, което за моята бутилка 45л. е 36л. мах!... и винаги така се получава- 36-36.4л- в този диапазон (говорим от празна бутилка до откат). Но на бул. България на ОМВ веднъж стана 38,5 и викам спирай!!!...

Ха-ха,историята помни и по-зли случаи
На същата бензиностанция успяха да сипят в 40 литрова бутилка над 60 литра в един бус.
Явно подлъгани от обема на машината,решиха че могат да метнат клиента :beat_butt2
Няма спасение колеги,бензиностанциите се нароиха на принципа на франчайзинга,а контрола е умопомрачително слаб :!: Да го д***т бедните

Потребителски аватар
eCy!

Мнениеот eCy! » Сря 13 яну 2010 9:54

е 20 литра отгоре вече си е чиста измама тогава няма как да не се разбере... опитах се да питам за всичко преди да обвиним дадената бензиностанция ама явно си е причината в нея и междодругото и аз не сам кои зн колко доволен от ОМВ и то определено тия игри с газта явно си ги имат насякъде...

ghefa
Автомобил: transporter 3 doka
Двигател: ky 1987
Контакти:

Мнениеот ghefa » Сря 13 яну 2010 22:01

винаги пьлня докато изключи сама колонката!40 литра сьбира 36/37

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 13 яну 2010 22:25