Мнениеот alien » Сря 12 юли 2006 21:52
Колега, тоя вакуумен изпраител по-добре не го слагай, защото най-вероятно ще си имаш проблеми.
Карам VW Djetta с 1.8i EV двигател на газ от три години. В началото бях с вакуумен изпарител, който го карах около година. За тази година ходих на майстор(в гаранция) 3-4 пъти. Или не поемаше в диапазона 2.7-3.7 хил. оборота, или не можеше да се регулира празния ход, или не искаше да пали на бензин, след като е изгасена на газ и престояла няколко минути. И всичко това от изпарителя. След това, този механичен инжекцион е много капризен към газта от гледна точка на настройка. Имаш ли дори малък пропуск в системата(ваккуума) и точната настройката става почти невъзможна.
След тази година се принудих и го смених. Сега съм с BRC електрически и съм значително по-доволен, но не напълно. Разликата между бензин и газ я има. Поне пали. Иначе като състояние на двигателя съм сигурен че е ок и неволите са ми само от газта. Ходех на диагностики със стария изпарител - на бензин тип-топ, на газ трагедия. Сега е поносимо, както казах по-горе, но на последък май е дигнала разхода(над 11л./100), може би доживях да сменя мембрани на BRC-то.
Слагай електрически изпарител – това е моя съвет – може да е по-скъп но проблемите със сигурност ще са по-малко:-)