AMIGO написа:Здравейте, вчера си говорехме с един познат и той ми каза, че е добре когато колата е на газ въздушният филтър да се сменя на всеки 3000-4000 км.Това вярно ли е?
![]()
![]()
AMIGO написа:Ако е задръстен това дали повишава разхода на газ?
AMIGO написа:И откъде може да се закупи въздушен филтър за Пасат в София, кои магазини препоръчвате?![]()
passatGL написа:Препоръчвам ти да си купиш спортен филтър,панелен или конусен зависи къде ти е дебитомера...но трябва да ти направят центровка газаджиите пак след смяната защото ще ти гасне.Аз нямам газ и нямам намерение да слагам но преди имах една друга кола тя имаше газ и да ти кажа повече няма да си сложа на колата такава глупост като газова бутилка но ти си знаеш...Та относно спортния филтър е по-добре защото по-рядко може да се ПЕРЕ на 10 000 може и повече той не се сменява пере се после се пръска със спецялно масло.
passatGL написа:Препоръчвам ти да си купиш спортен филтър,панелен или конусен зависи къде ти е дебитомера...но трябва да ти направят центровка газаджиите ...
AMIGO написа:Ако е задръстен това дали повишава разхода на газ?
kaloyan22 написа:Някой изпитвал ли е това на практика или го знаете само на теория?
alien1 написа:"
Това за въздушния филтър важи за всички коли, не за определени марки. Аз имах преди пасата Опел Кадет и при него по същия начин на 4-5 000 км го сменях понеже бях на газ.
Crazy_hatteR написа:passatGL написа:Препоръчвам ти да си купиш спортен филтър,панелен или конусен зависи къде ти е дебитомера...но трябва да ти направят центровка газаджиите ...
Пробвал ли си я тази гимнастика - спортен филтър на кола с газ ? Аз да - резултат след 500км. каране спортния филтър се прибра в кутията с която бе купен и обикновенния панелен се завърна победоносно в колата . Спортния филтър дава по-голям дебит на въздуха , но понякога вкарването повече въздух не подобрява динамиката , а я влошава . При мен разхода на газ се повиши с около 45% без да има осезателна разлика в динамиката .
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 163 госта