имам лек проблем с ГИ, а именно: сутрин на студено след превключването бензин/газ колата доста често гасне при тръгване на светофара, трудно дига оборотите и набира трудно. Като набере няма проблем. След като загрее след 60-80 град всичко е ОК. На дълъг път е пушка, без забележки. Проблема си го правеше и лятото в най-големите жеги и сега.
Колата е Голф 1.6/101/97г. ГИ е BLUE TRONIC (Rev4.4) и е слагана преди година и половина 20 000км, без да е сменяно нищо по нея. Трябва ли профилактично да се смени нещо - дюзи или др.?
Закарах колата я на сервиза дето ми сложиха ГИ и човека каза "остави я колата една вечер, на сутринта ще я пробваме и ако проблема се появи (а лошото е че не всяка сутрин го прави), ще видиме дали може да се направи нещо". - много успокояващо

Е лошото е че почти 2 дена ще съм без кола а ми трябва. Отгоре на всичко може и нищо да не направят и имам подозренията че само ше ми земат парите, щото не беше в гаранция вече. Са си карам така поне от 5 000км ама е кофти на светофарите, отзад светкат псуват (не че ми пука ного).
Та мисълта ми е че ако някой е имал такъв проблем да каже кво трябва да се смени и да отида в някой сервиз и процедурата да трае 1 час а не 2 дена.
И още един въпрос - с ГИ нормално ли е колата да не върви с такава мощност както на бензин, защото всеки ми казва че мощността с ГИ се запазвала и не трябвало да има НИКАКВА разлика между бензин и газ, а моите впечатления не са чак такива.
Предварително благодаря за мненията и съветите.