АГУ на Опел Корса 1.4 моно

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ghefa
Автомобил: transporter 3 doka
Двигател: ky 1987
Контакти:

АГУ на Опел Корса 1.4 моно

Мнениеот ghefa » Чет 14 сеп 2006 23:17

Здравейте колеги!Знам 4е тази тема не е за този форум (трябва да пи6а в опел клуба ама не ги харесвам там)!Та вапроса ми е каква уредба и за какви пари мога да си сложа на вапросната кола?за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: АГУ на Опел Корса 1.4 моно

Мнениеот buFka » Пет 15 сеп 2006 6:13

ghefa написа:Здравейте колеги!Знам 4е тази тема не е за този форум (трябва да пи6а в опел клуба ама не ги харесвам там)!Та вапроса ми е каква уредба и за какви пари мога да си сложа на вапросната кола?за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!

:twisted:

Виж....що не идеш в сервиза на Резбарска (ползвай търсачката по Сашо Вълов) и момчетата директно да решат. Аз преди да сложа мойта, събирах и аз мнения....ама за всяка уредба има и позитивни и негативни. В крайна сметка, момчетата ми сложиха Ловато по тяхно усмотрение и до днес не съм имал какъвто и да е проблем с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....

ПС. Става дума ако си от София...понеже не си написал къде си само мога да гадая :)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пет 15 сеп 2006 7:28

buFka написа:
ghefa написа:за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!

с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....

ПС. Става дума ако си от София...понеже не си написал къде си само мога да гадая :)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 15 сеп 2006 7:37

Предишните ми коли бяха Опели -каквато и уредба да сложиш няма проблеми-Опелите не са капризни. Сега съм с БРЦ но бих ти препоръчал Ловато щото са по-познати на майсторите :red card и по-лесно се регулират.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 15 сеп 2006 8:24

landwarrior написа:
buFka написа:
ghefa написа:за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!

с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....

заядливец :) глей колко рано съм писал отговора...спеше ми се и съм изял малко информация без да искам.....сори за което!

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 15 сеп 2006 12:40

През Април сложих АГУ на Астрата ми и тя е 1.4 ми (14NZ) - Тартарини. Не знам дали представителя за България има офис във Варна, но тук момчетата си изпипаха работата. Разхода ми е добър - 9 - 10 в града и 7 - 7,5 извън града. Цената е 430 лв. с ръчно превключване газ/бензин, бутилка тип пура и гаранция 36000 км или 2 години. Вече съм и минал около 10000 км и нямам никакви проблеми.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 15 сеп 2006 12:45

на моно се слага без проблеми...аз поради малкия си разход на бензин не съм слагал, а и вземи бутилка в резерваната гума щото иначе оставаш съвсем без багажник

ghefa
Контакти:

Мнениеот ghefa » Пет 15 сеп 2006 15:24

Благодаря ви много!Да ви кажа имам познати в ямбол и се чудя дали ланди не е лош вариант?какво мислите?дали разхода ще е пове4е от 7/100 изжанградско?а градско?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 15 сеп 2006 15:51

ghefa написа:Благодаря ви много!Да ви кажа имам познати в ямбол и се чудя дали ланди не е лош вариант?какво мислите?дали разхода ще е пове4е от 7/100 изжанградско?а градско?

е това зависи не само от газовата според мен, но мисля че извънградско без изцепки би трябвало да е около 7....градско - зависи къде :) в София съм падал до 8.2/100, но само един път, зимата ми е около 9-10 градското. Надали някой може да ти отговори с точност предварително колко ще ти харчи...даже корсата май трябва да харчи и под 7 ако не я юркаш извън града.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пет 15 сеп 2006 16:51

ghefa написа:Благодаря ви много!Да ви кажа имам познати в ямбол и се чудя дали ланди не е лош вариант?какво мислите?дали разхода ще е пове4е от 7/100 изжанградско?а градско?

Според мен се приготви за разход от 8, а пък ако е 6 ще си на + :)
Сериозно - не може да се каже колко ще ти е разхода на газ, преди да се сложи уредбата . Обикновено при добра настройка не трябва да ти е повече 30% от разхода на бензин.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 15 сеп 2006 17:06

Колега моята на градско миналата година даваше 7,5/100 обаче сега са някакви луди задръствания и под 8/100 не пада.Не вявам разхода да е кой знае колко по голям от моя.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 15 сеп 2006 17:14

Преди монтажа на газовата Астрата ми гореше 10 в града и 5.5 - 6 извън на бензин. Сега не съм я засичал, но предполагам няма промяна. Мисля, че при коректен монтаж разхода ти ще се движи около моя.

ghefa
Контакти:

Мнениеот ghefa » Пет 15 сеп 2006 23:44

много ви благодаря!отдавна се занимавам с коли и ми е мн интересно но никога досега не сам карал с газово!предната ми кола беше голф 2 1.6 ТД!много сам доволен от таиа кола ама я продадох и аз не знам за6то!както и да е!а какво мислите за метана!колко струва една метанова уредба и дали има смисал да слагам метан на корсияката!карам сравнително много даже бих казал че не я спирам!правиа по 60 пониакога и повече хилиади на година!

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 21 сеп 2006 8:28

Не съм спец, но съм карал кола на метан и ще обясня как стоят нещата. Змачи от една страна си заслужава метановата като гледам за какъв пробег говориш! Но от друга страна за тази кола никой няма да те посаветва да сложиш метан! Защо? Ами първо метановата уредба е сериозна инвестиция - 1200-1300лв! Второ определено оставаш без багажник, защото бутилките са много големи(с много дебели сте са)! Трето именно заради това, че са с много голямо налягане са така масивни и тежки :( Ако прибавим и това че се губи малко от мощността на двигателя на метана, а му слагаш едни 100кг в багажника - колата не "не върви" ами направо умира :( Трябва да си посдилиш и задните амортисьори че с тази постоянна тежест се скапват.
Поради горе изброените причини майторите препоръчват метан за коли спо голяма кубатура - 1.8, 2.0 и нагоре!
Заложи на качествена газова - около 400лв.
Дано съм бил полезен! Успех!

ghefa
Контакти:

Мнениеот ghefa » Съб 23 сеп 2006 7:39

и аз мисля че ще е по добре газово да сложа!благодаря ви много

Върни се в “Автогазови уредби”