АГУ на Опел Корса 1.4 моно
-
- Автомобил: transporter 3 doka
- Двигател: ky 1987
- Контакти:
АГУ на Опел Корса 1.4 моно
Здравейте колеги!Знам 4е тази тема не е за този форум (трябва да пи6а в опел клуба ама не ги харесвам там)!Та вапроса ми е каква уредба и за какви пари мога да си сложа на вапросната кола?за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: АГУ на Опел Корса 1.4 моно
ghefa написа:Здравейте колеги!Знам 4е тази тема не е за този форум (трябва да пи6а в опел клуба ама не ги харесвам там)!Та вапроса ми е каква уредба и за какви пари мога да си сложа на вапросната кола?за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!

Виж....що не идеш в сервиза на Резбарска (ползвай търсачката по Сашо Вълов) и момчетата директно да решат. Аз преди да сложа мойта, събирах и аз мнения....ама за всяка уредба има и позитивни и негативни. В крайна сметка, момчетата ми сложиха Ловато по тяхно усмотрение и до днес не съм имал какъвто и да е проблем с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....
ПС. Става дума ако си от София...понеже не си написал къде си само мога да гадая

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:ghefa написа:за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!
с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....
ПС. Става дума ако си от София...понеже не си написал къде си само мога да гадая
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
landwarrior написа:buFka написа:ghefa написа:за варна става вьпрос!благодаря ви предварително!
с уредбата, разхода ми е приличен и сървиса им е перфектен....
заядливец

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
През Април сложих АГУ на Астрата ми и тя е 1.4 ми (14NZ) - Тартарини. Не знам дали представителя за България има офис във Варна, но тук момчетата си изпипаха работата. Разхода ми е добър - 9 - 10 в града и 7 - 7,5 извън града. Цената е 430 лв. с ръчно превключване газ/бензин, бутилка тип пура и гаранция 36000 км или 2 години. Вече съм и минал около 10000 км и нямам никакви проблеми.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ghefa написа:Благодаря ви много!Да ви кажа имам познати в ямбол и се чудя дали ланди не е лош вариант?какво мислите?дали разхода ще е пове4е от 7/100 изжанградско?а градско?
е това зависи не само от газовата според мен, но мисля че извънградско без изцепки би трябвало да е около 7....градско - зависи къде

- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ghefa написа:Благодаря ви много!Да ви кажа имам познати в ямбол и се чудя дали ланди не е лош вариант?какво мислите?дали разхода ще е пове4е от 7/100 изжанградско?а градско?
Според мен се приготви за разход от 8, а пък ако е 6 ще си на +

Сериозно - не може да се каже колко ще ти е разхода на газ, преди да се сложи уредбата . Обикновено при добра настройка не трябва да ти е повече 30% от разхода на бензин.
-
- Автомобил: transporter 3 doka
- Двигател: ky 1987
- Контакти:
много ви благодаря!отдавна се занимавам с коли и ми е мн интересно но никога досега не сам карал с газово!предната ми кола беше голф 2 1.6 ТД!много сам доволен от таиа кола ама я продадох и аз не знам за6то!както и да е!а какво мислите за метана!колко струва една метанова уредба и дали има смисал да слагам метан на корсияката!карам сравнително много даже бих казал че не я спирам!правиа по 60 пониакога и повече хилиади на година!
Не съм спец, но съм карал кола на метан и ще обясня как стоят нещата. Змачи от една страна си заслужава метановата като гледам за какъв пробег говориш! Но от друга страна за тази кола никой няма да те посаветва да сложиш метан! Защо? Ами първо метановата уредба е сериозна инвестиция - 1200-1300лв! Второ определено оставаш без багажник, защото бутилките са много големи(с много дебели сте са)! Трето именно заради това, че са с много голямо налягане са така масивни и тежки
Ако прибавим и това че се губи малко от мощността на двигателя на метана, а му слагаш едни 100кг в багажника - колата не "не върви" ами направо умира
Трябва да си посдилиш и задните амортисьори че с тази постоянна тежест се скапват.
Поради горе изброените причини майторите препоръчват метан за коли спо голяма кубатура - 1.8, 2.0 и нагоре!
Заложи на качествена газова - около 400лв.
Дано съм бил полезен! Успех!

Поради горе изброените причини майторите препоръчват метан за коли спо голяма кубатура - 1.8, 2.0 и нагоре!
Заложи на качествена газова - около 400лв.
Дано съм бил полезен! Успех!
Върни се в “Автогазови уредби”