Разходомер за газ в купето

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Разходомер за газ в купето

Мнениеот relaxxx » Вто 19 сеп 2006 13:41

Здравейте добри хора 8) , върти ми се една идея в главата, ама не знам дали е реализируема (хмм сложна дума). Та иска ми се това уредче, което е на таблото и показва колко бензин има в резервоара, като цъкна на газ и да ми показава колко газ имам в бутилката. Не знам дали може да се направи на голф 3, обаче съм го виждал направено на опел кадет и е много готино, защото никога на се стига до момента в който колата забива муцунката ( тези които карат на газ е ясно за какво говоря). Очаквам някакви идеи и съвети от вас :arrow:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Вто 19 сеп 2006 14:57

Съвет - сложи си ключ ,с показания за количеството газ в бутилката!
Мисля,че е към 40лв ,с автоматично превключване на газ при определени обороти.По-лесно е ,отколкото да си играеш с таблото.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 19 сеп 2006 15:55

Това с автоматичния ключ и с показанията на него не ме кефи, искам да си го превключвам на ръка, когато аз преценя и да виждам на таблото какво става в бутилката :mrgreen:

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Вто 19 сеп 2006 20:01

По принцип така показва ако газовата уредба е фабрична на на гас показва обратно на самиат уред .

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 20 сеп 2006 15:07

А има ли начин количеството газ в бутилката да се покзва в купето/чрез светло диоди или скала/ на удобно за шофьора място?

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 20 сеп 2006 15:35

venll-vr написа:А има ли начин количеството газ в бутилката да се покзва в купето/чрез светло диоди или скала/ на удобно за шофьора място?

Е те така е на ключа за автоматично превключване.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 25 сеп 2006 16:12

naskogolf написа:По принцип така показва ако газовата уредба е фабрична на на гас показва обратно на самиат уред .

Добре де обаче щом могат да го направят в завода би трябвало и ние да можем. Та в тази насока, някой правил ли го е?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 25 сеп 2006 16:23

Може защо не.
Вземи си за начало платка дето се слага на газовата бутилка за да мери нивото и да ти подава различно напрежение. А може и сам да си направиш, нещо от сорта на магнитче на стрелката и датчик на хол беше.
Нататък е лесно. Най-вероятно ще се наложи малко аналогово преобразуване за да се съвмести със стандартния нивомер. Превключването какво да мери не е никакъв проблем ще се вземе от ключа газ/бенз.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 25 сеп 2006 22:43

Аз имам такъв ключ с разходомер и трябва да ти кажа, че не мери особено точно. Скуба също мисля, че имаше. Може би трябва да се бъзикне някъде за да показва като хората. Но пък му свикнах и съм доволен, а автоматичното превключване си е ок, не знам какво не му харесваш. Сам можеш да си го програмираш на колко оборота да ти превключи на газ, можеш да го форсираш да стартира директно на газ и можеш да изключиш газта и да караш само на бензин. Какво повече ти трябва?

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 26 сеп 2006 18:50

Ами Васе за сега не искам ключ с диоди, някак си не ме кефи, оставям го като последен вариянт(леко ме притеснява през зимата как ще действа), ако не мога да измисля нищо ще прибегна до него. L&R

От къде мислиш мога да се сдобия с тази платка, според мен бутилката има един поплавък вътре и никакви платки??? Идеи

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 26 сеп 2006 19:35

Утре ще ти я снимам.
И аз съм със светодиодна стълбица мери горе долу ама и на мен не ме кефи.:twisted:
Не в бутилката ве, отгоре е до стрелката.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 27 сеп 2006 13:56

Айде чакам с нетърпение, за да направя нещо още докато е топло, че после бррр. Моята няма никаква платка бе човек , пусни малко снимки и аз ще постна също. И сега търся схема на главна табло на голф 3 някой ако има етка да пусне графика моля. :arrow:

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 27 сеп 2006 18:06

Ето я платката отзад, до ключа със светодиоди ходят 2 проводника(предполагам се мени напрежението спрямо положението датчик-магнит).

Изображение

Изображение

Предполагам че се продава в магазините за АГУ.
Нататък е по-лесно ако намериш платката.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 27 сеп 2006 21:29

Хмм супер изглежда, обаче моята няма нищо такова. Ще постна и аз малко снимки утре да прецениш дали мога да монтирам на нея нещо или трябва да сменям целия клапан. Ще проверя и магазините за газови системи какво предлагат. Благодаря за отзивчивоста.

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Re: Разходомер за газ в купето

Мнениеот klimata » Пет 20 окт 2006 15:25

relaxxx написа:това уредче, което е на таблото и показва колко бензин има в резервоара, :arrow:
къде е това уредче или кое е точно това,което покава колко бензин има в резервоара?

Върни се в “Автогазови уредби”