Разходомер за газ в купето
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Разходомер за газ в купето
Здравейте добри хора
, върти ми се една идея в главата, ама не знам дали е реализируема (хмм сложна дума). Та иска ми се това уредче, което е на таблото и показва колко бензин има в резервоара, като цъкна на газ и да ми показава колко газ имам в бутилката. Не знам дали може да се направи на голф 3, обаче съм го виждал направено на опел кадет и е много готино, защото никога на се стига до момента в който колата забива муцунката ( тези които карат на газ е ясно за какво говоря). Очаквам някакви идеи и съвети от вас 
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Може защо не.
Вземи си за начало платка дето се слага на газовата бутилка за да мери нивото и да ти подава различно напрежение. А може и сам да си направиш, нещо от сорта на магнитче на стрелката и датчик на хол беше.
Нататък е лесно. Най-вероятно ще се наложи малко аналогово преобразуване за да се съвмести със стандартния нивомер. Превключването какво да мери не е никакъв проблем ще се вземе от ключа газ/бенз.
Вземи си за начало платка дето се слага на газовата бутилка за да мери нивото и да ти подава различно напрежение. А може и сам да си направиш, нещо от сорта на магнитче на стрелката и датчик на хол беше.
Нататък е лесно. Най-вероятно ще се наложи малко аналогово преобразуване за да се съвмести със стандартния нивомер. Превключването какво да мери не е никакъв проблем ще се вземе от ключа газ/бенз.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Аз имам такъв ключ с разходомер и трябва да ти кажа, че не мери особено точно. Скуба също мисля, че имаше. Може би трябва да се бъзикне някъде за да показва като хората. Но пък му свикнах и съм доволен, а автоматичното превключване си е ок, не знам какво не му харесваш. Сам можеш да си го програмираш на колко оборота да ти превключи на газ, можеш да го форсираш да стартира директно на газ и можеш да изключиш газта и да караш само на бензин. Какво повече ти трябва?
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Ами Васе за сега не искам ключ с диоди, някак си не ме кефи, оставям го като последен вариянт(леко ме притеснява през зимата как ще действа), ако не мога да измисля нищо ще прибегна до него. L&R
От къде мислиш мога да се сдобия с тази платка, според мен бутилката има един поплавък вътре и никакви платки??? Идеи
От къде мислиш мога да се сдобия с тази платка, според мен бутилката има един поплавък вътре и никакви платки??? Идеи
- klimata
- Автомобил: Polo
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разходомер за газ в купето
къде е това уредче или кое е точно това,което покава колко бензин има в резервоара?relaxxx написа:това уредче, което е на таблото и показва колко бензин има в резервоара,
Върни се в “Автогазови уредби”