Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
niki_chopakov
Автомобил:
Двигател:

Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция

Мнениеот niki_chopakov » Съб 04 фев 2012 22:36

Здравейте на всички.Много се интересувам от това дали някои може да ми даде съвет каква газова уредба за автомобила ми ще бъде най-подходяща,защото тя е моно инжекция и е 1000 кубика 50 конски сили и е Сеат Ибиза,има ли някои да ми даде схема за монтирането,за което ще му бъда много благодарен.Следващия въпрос,който много ме мъчи е дали на колата ми мога да сложа метанова уредба и каква ако мога? Благодаря ви много!!!

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция

Мнениеот sa6i4 » Нед 05 фев 2012 10:55

Иди да ти сложат газова в сервиз,не си преви експерименти да не те пишат по вестниците.
Ако сложиш метан считай,че ще ти е доста тегаво да изпреварваш автобусите от градския транспорт,особено новичките как вървят mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 05 фев 2012 10:57

Всеки със средни технически умения може да монтира газова уредба. Настройката е друг въпрос...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 05 фев 2012 11:05

Метановата уредба(обикновена) се монтира много лесно:
1. Здраво закрепване на бутилките в багажника.
2. Тръбичка от бутилката до изпарителя
3. Свързване на ел. част

Друг е въпроса, че малко 'майстори' разбират от метан.

Слагай обикновена метанова и си карай за 70 стотинки на 10 км и си свиркай.
А и още нещо не взимай съвет от хора които не сакарали на метан, а са чували че колата е става като 'спънат кон'
На моя пасат има метан и пропан бутан едновременно и много добре се вижда, че няма разлика между пропан бутан и метан във 'вървенето' :lol:

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 05 фев 2012 11:11

muns61 написа:Всеки със средни технически умения може да монтира газова уредба. Настройката е друг въпрос...

Точно защото всеки със средни технически умения се прави на майстор после разплитам тръби,кабели и маркучи по 100 часа като сменявам нещо...
Настройката пък е най-проста..

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Нед 05 фев 2012 19:33

Колега можеш да помислиш и за най-обикновена газова с ЕЛ. изпарител.. с тоя мотор разхода ще ти е много приличен като пари/100км на газ.. За метан, ако пътуваш често и дълго също си заслужава, макар че не навсякъде все още има метан станции..

niki_chopakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_chopakov » Пон 06 фев 2012 11:15

Искам да ви попитам и още нещо,дали ако сложа на колата си метан няма ли да се наложи след това да я бутам :lol:

Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

Мнениеот undisput » Пон 30 юли 2012 21:05

niki_chopakov написа:Искам да ви попитам и още нещо,дали ако сложа на колата си метан няма ли да се наложи след това да я бутам :lol:

говориш глупости, как ще я буташ? сипваш си бензин да имаш за някой друг километър и за да прехвърли на метан колата иска да запали на бензин или на газ. вече зимата ако искаш да отидеш до магазина с колата, който магазин се намира на 500 м от вас, е ми по-добре иди пеше, щото докато стигнеш и чак тогава ще ти прехвърли на метан ако е много студено. Друго, която и да е кола като и сложиш метанова уредба с 30 литрова бутилка (изключваме волги и москвичи, те арчат много), никоя кола няма да ти изгори 30 литра гориво за 100 км. да речем, а с 35 литра метан от Пазарджик до морето одиме! Междо другото той метана на килограми го мерят ама както и да е.

Върни се в “Автогазови уредби”