Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция
Здравейте на всички.Много се интересувам от това дали някои може да ми даде съвет каква газова уредба за автомобила ми ще бъде най-подходяща,защото тя е моно инжекция и е 1000 кубика 50 конски сили и е Сеат Ибиза,има ли някои да ми даде схема за монтирането,за което ще му бъда много благодарен.Следващия въпрос,който много ме мъчи е дали на колата ми мога да сложа метанова уредба и каква ако мога? Благодаря ви много!!!
Re: Газова уредба за Сеат Ибиза моно инжекция
Иди да ти сложат газова в сервиз,не си преви експерименти да не те пишат по вестниците.
Ако сложиш метан считай,че ще ти е доста тегаво да изпреварваш автобусите от градския транспорт,особено новичките как вървят
Ако сложиш метан считай,че ще ти е доста тегаво да изпреварваш автобусите от градския транспорт,особено новичките как вървят

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки със средни технически умения може да монтира газова уредба. Настройката е друг въпрос...
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Метановата уредба(обикновена) се монтира много лесно:
1. Здраво закрепване на бутилките в багажника.
2. Тръбичка от бутилката до изпарителя
3. Свързване на ел. част
Друг е въпроса, че малко 'майстори' разбират от метан.
Слагай обикновена метанова и си карай за 70 стотинки на 10 км и си свиркай.
А и още нещо не взимай съвет от хора които не сакарали на метан, а са чували че колата е става като 'спънат кон'
На моя пасат има метан и пропан бутан едновременно и много добре се вижда, че няма разлика между пропан бутан и метан във 'вървенето'
1. Здраво закрепване на бутилките в багажника.
2. Тръбичка от бутилката до изпарителя
3. Свързване на ел. част
Друг е въпроса, че малко 'майстори' разбират от метан.
Слагай обикновена метанова и си карай за 70 стотинки на 10 км и си свиркай.
А и още нещо не взимай съвет от хора които не сакарали на метан, а са чували че колата е става като 'спънат кон'
На моя пасат има метан и пропан бутан едновременно и много добре се вижда, че няма разлика между пропан бутан и метан във 'вървенето'

muns61 написа:Всеки със средни технически умения може да монтира газова уредба. Настройката е друг въпрос...
Точно защото всеки със средни технически умения се прави на майстор после разплитам тръби,кабели и маркучи по 100 часа като сменявам нещо...
Настройката пък е най-проста..
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Колега можеш да помислиш и за най-обикновена газова с ЕЛ. изпарител.. с тоя мотор разхода ще ти е много приличен като пари/100км на газ.. За метан, ако пътуваш често и дълго също си заслужава, макар че не навсякъде все още има метан станции..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да ви попитам и още нещо,дали ако сложа на колата си метан няма ли да се наложи след това да я бутам 

- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
niki_chopakov написа:Искам да ви попитам и още нещо,дали ако сложа на колата си метан няма ли да се наложи след това да я бутам
говориш глупости, как ще я буташ? сипваш си бензин да имаш за някой друг километър и за да прехвърли на метан колата иска да запали на бензин или на газ. вече зимата ако искаш да отидеш до магазина с колата, който магазин се намира на 500 м от вас, е ми по-добре иди пеше, щото докато стигнеш и чак тогава ще ти прехвърли на метан ако е много студено. Друго, която и да е кола като и сложиш метанова уредба с 30 литрова бутилка (изключваме волги и москвичи, те арчат много), никоя кола няма да ти изгори 30 литра гориво за 100 км. да речем, а с 35 литра метан от Пазарджик до морето одиме! Междо другото той метана на килограми го мерят ама както и да е.
Върни се в “Автогазови уредби”