ще се загуби ли парното ?
-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
ще се загуби ли парното ?
Здравейте колеги,
имам следният проблем: сълзи антифриз от маркучите при щуцерите на изпарителя(АГУ-LOVATO).
Реших тъй като има сцепване на някои места на дългите маркучи да ги заменя с нови.
Отидох при газаджия и той ми обясни че ще ги смени като премахне старите 5см. маркучета от щуцерите и постави направо цели маркучи без принаждане както е в момента.
Приложил съм и снимка да се види как е сега.
Един приятел ми обясни обаче че това принаждане е свързано с парното и ако не се направи пак по същият начин ще си загубя така перфектното парно в момента.
Опитах се да обясня това на газаджията но той ме отряза като каза че нямало да се загуби парното.
Не вярвам при поставянето на АГУ-то да са направили принаждане просто ей така.
Моля за съвет.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: парно
Ами няма смисъл да е така.Газаджията ти е бил напълно прав,че няма проблем да се преправи с цели маркучи и няма да се промени нищо по парното.

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Няма да имаш ядове колега - при мен имаше излишни 30см, че и коляно
преди да влезе в изпарителя маркуча. В момента е както при теб - нямам проблеми 

-
- Автомобил:
Всъщност в момента е старото положение със малките маркучета като снадки. Както е на снимката.
Предстои да се махнат малките маркучета и да се сложат цели без прекъсване. Това ще е за понеделник.
Питането ми беше дали като се махнат тези малките маркучета,няма да загубя перфектното си в момента парно.
Предстои да се махнат малките маркучета и да се сложат цели без прекъсване. Това ще е за понеделник.
Питането ми беше дали като се махнат тези малките маркучета,няма да загубя перфектното си в момента парно.
- snupeca
- Контакти:
Нищо няма да се промени 

-
- Автомобил:
Чудя се защо са го направили така, с принаждане.
Безпроблемно си карах 5г.: минавам на газ след 2мин. работа на двигателя дори при -15градуса, бързо загрява и стопля парното.
Ще видим какво ще стане след понеделник.
Благодаря за отзивите
Безпроблемно си карах 5г.: минавам на газ след 2мин. работа на двигателя дори при -15градуса, бързо загрява и стопля парното.
Ще видим какво ще стане след понеделник.
Благодаря за отзивите

- snupeca
- Контакти:
Re: ще се загуби ли парното ?
Циркулацията ще е същата, а в случая най-голямо значение имат самия термостат, и радиаторчето на парното, а те явно са наред 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Дебита на изпарителя,като изпарител,е доста по-слаб от дебита,който можеш да намалиш с тези преходници.Изпарителя е мислен да отнема макс. количество топлина от водата,която минава през него и с тази цел е направен с много слаб дебит.
-
- Автомобил:
- Двигател:
щом толкова се притесняваш защо не си купиш малко маручк същия размер като този и сам да ис ги подмениш,трябва ти само една отверка за скобичките и някакъв съд да събереш антифриза
-
- Автомобил:
Защото има скоби и маркучи менте, не мога да имам доверие на продавачите(те не са виновни с това ги зареждат).
Мисля че газаджиите би трябвало да познават истинските материали и да зареждат от тях, за да не си развалят реномето.
Не знам като закача евентуално новите маркучи(цели без снадки) трябва ли да наливам антифриз, ще се обезвъздушава ли. Някаква настройка ще се прави ли. От към двигателя е по труден достъпа...., не знам дали ще се справя успешно с всички тези подробности.
Мисля че газаджиите би трябвало да познават истинските материали и да зареждат от тях, за да не си развалят реномето.
Не знам като закача евентуално новите маркучи(цели без снадки) трябва ли да наливам антифриз, ще се обезвъздушава ли. Някаква настройка ще се прави ли. От към двигателя е по труден достъпа...., не знам дали ще се справя успешно с всички тези подробности.
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,иди при майстора и не се бой.Като ти чета постовете стигам до извода че няма да се справиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези снадки са за да може да се премине от 10 мм. щуцерите от двигателя към 16 мм.щуцерите на изпарителя.Там където е снадката има щуцер преходник от 10мм. към 16 мм..
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
gmurkacha написа:Тези снадки са за да може да се премине от 10 мм. щуцерите от двигателя към 16 мм.щуцерите на изпарителя.Там където е снадката има щуцер преходник от 10мм. към 16 мм..

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
тези тънките съм ги виждал само на Рено,нашите на парното са си дебели заводско.
Върни се в “Автогазови уредби”