Голф2 - Проблем при паленето на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Голф2 - Проблем при паленето на газ

Мнениеот ivaylito » Вто 12 юни 2012 20:41

Добър вечер,колата ми е голф 2,карбуратор 1,6,бензин/газ,газовата уредба е Lovato,a газовия клапан някакъв турски.Проблема е следния:по принцип паля на газ,като запаля сутрин почти винаги пали без проблем и докато карам също нямам проблеми,ако спра някъде и запаля веднага пак няма проблеми,обаче ако стоя над 1 час без да паля после колата не иска да запали,минавам на безнзин и пали без проблем после прехвърлям на газ и си карам.Мембраните на изпарителя са сменяни преди година и половина,преди 2 дни смених и филтъра на газовия клапан,обаче проблемите остават.Днес пробвах следното след като отново не запали:запалих на бензин минах на газ и после щракнах копчето на средно положение за да изгори газта в карбуратора и след като изгасна колата минах на газ и се помъчих да запаля,но без успех.Тъй като аз лично се съмнявам в газовия клапан ми казаха да пробвам следното:да дам на контакт и да отвия тръбата за газта от газовия клапан до изпарителя за да видя дали клапана пропуска газ до него,отвих го но не пропускаше никаква газ.Въпроса ми е дали да сменям клапана или да търся проблема някъде другаде преди това?Благодаря предварително за отговорите.

andreiy
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф2 - Проблем при паленето на газ

Мнениеот andreiy » Чет 14 юни 2012 19:44

може и да залепва съчмата в сондата (системата за спукан газопровод)...пробва да изиграеш едно карате на сондата (удар с друг метален предмет)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 15 юни 2012 7:37

(удар с друг метален предмет)
:не:
Затягане и "плавно" развиване на кранчето :да:
Почистване клемите на газовия клапан.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 15 юни 2012 8:26

Този газов клапан да не би да е със синя бобинка и да пише NLP на него?

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 18 юни 2012 0:00

Ако е вакумен изпарителя си погледни хубаво как стоят нещата с вакумите към изпарителя. Понякога от изтърващ маркуч към изпарителя го прави това нещо. На мен ми се беше пукнал съвсем леко в края и имах проблем с паленето на газ. Но като запалех на бензин и прехвърля веднага на газ си продължаваше да работи без проблем. Така че виж как са вакумите към изпарителя естествено ако е вакумен, ако е електрически евентуално релето което е на изпарителя което върши същата работа като вакума при вакумния.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 18 юни 2012 13:57

Колега като чета какви глупости правиш по добре отиди на майстор.За да не четем в пресата взирвил се автомобил.С кои акъл даваш на контак с разъртена търбичка една искра и си в космоса.

Върни се в “Автогазови уредби”