Какво се случва при смесване на газ и бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Какво се случва при смесване на газ и бензин?

Мнениеот chefito » Чет 04 яну 2007 9:41

Вечер ако съм загасил на газ и съответно сутрин по инерция започна да паля на газ, но след първото завъртане обърна на бензин и колата пали и почва да се дави и да бачка на 2-3-4 цилиндъра.....Идея? Дави ли се? Сместа ли се омазва? Понякога и ако загася на газ вечер, но сутрин цъкна копчето преди да запаля го прави пак тоа проблем но по бързо се оправя>? Логика има ли или плямпам небивалици?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 04 яну 2007 9:48

Не си ги омешал както трябва колега. :lol: Дави се и още как - питай ме мене. Със старата ми кола са ме дърпали с въже и запали чак след километър :? Другия вариант е отвиваш свещите и чакаш да се изпари или продухваш на стартер.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 04 яну 2007 9:49

Miki написа:Не си ги омешал както трябва колега. :lol: Дави се и още как - питай ме мене. Със старата ми кола са ме дърпали с въже и запали чак след километър :? Другия вариант е отвиваш свещите и чакаш да се изпари или продухваш на стартер.

Обясни за продухване на стартер? Обяснете също как да избегна това омесване? Не би ли трябвало това да е предвидено от газовата уредба?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 04 яну 2007 13:15

със стартер става, като се свалят и четерите свещи и се върти колата на стартер - така ако е задавена се оправя - но това е при инцидентни случай :)
не може при всяко задавяне да се вадят свещи.
Нормално е да се дави, тъй като влиза незатоплена газ /в по-голямо количество/ и после като пусне бензин и се скапва системата.
По-добре ако си я врътнал на газ, запали си я на газ - а почти винаги на газ я паля, така, че от един два пъти нищо им няма на мембраните :)
и също се дави ако си я обърнал на газ, покарал си 100-200 метра и я загасиш - после е удавена с газ :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 04 яну 2007 13:41

Проблема е че изпарителя явно продължава да пуска за известно време газ и след като си минал на бензин, а на студен двигател това се усеща много.

Ако си с вакуумен изпарител е нормално - там няма ел. клапан, и изпарителя пуска газ докато не свърши всичко което е след газовия клапан. Т.е. газта не може да спре моментално. До колко изявен е ефекта зависи от това колко далеч е газовия клапан от изпарителя.

Ако си с електрически изпарител обаче, не е нормално и вероятно изпуска ел-клапан на изпарителя. При изправен, и правилно свързан ел. изпарител минаването от газ на бенз дори на студен двигател трябва да е безпроблемно и да изисква единствено по-високи обороти в момента на превключване.

Ако си с вакуумен изпарител, трябва да внимаваш да не става така, или ако стане да я оставиш да работи малко на газ (та да загреят свещите хубаво) и после да минеш на бензин, повъзможност когато колата се движи по инерция и няма да спираш скоро, или ако е на място - при високи обороти, та да не успее да угасне и да се продуха бързо. Или да си сложиш ключ газ-бензин с междинно положение при което и двете горива са спрени - слагаш първо на междинно, и като усетиш че почва да гасне заради липса на гориво тогава пускаш бензина.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 04 яну 2007 13:56

psstv18rp написа:..........

:да:

Искрено благодаря колеги за изчерпателните отговори. Проясни ми се!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 09 яну 2007 15:28

Red_Jetta написа:за проветряване на задавени цилиндри: :)

изключвам и двете горива, давам газ до 2/3 на педала, въртя стартера няколко секунди и щом чуя първите пропуквания (запалвания) в цилиндрите подавам желаното гориво...

По точно обръщам на бензин, изключвам захранването на дюзата, газ до дъно...и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 09 яну 2007 19:42

а аз като винаги паля на бенз, а съм загасил на газ, що нямам проблеми?

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 09 яну 2007 20:10

Ludia написа:а аз като винаги паля на бенз, а съм загасил на газ, що нямам проблеми?

Защото си с електрически изпарител.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 09 яну 2007 20:25

4i4o-dido написа:
Ludia написа:а аз като винаги паля на бенз, а съм загасил на газ, що нямам проблеми?

Защото си с електрически изпарител.

хахаха пробвай пак,не позна.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 10 яну 2007 10:40

Ако е вакуумен вероятно нямаш проблем защото или газовия клапан ти е близо до изпарителя и газта след него е малко (то така и трябва да се монтира), или клапанчето на изпарителя което се затваря от вакуумната мембрана не затваря идеално и през нощта газта след газовия клапан постепенно изтича през двигателя. А най-вероятно и двете неща. :-)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 10 яну 2007 13:33

отникъде не изтича газта, уверявам те ;)

Върни се в “Автогазови уредби”