Здравейте!
Колата е бора 2,3л. V5. Имам проблем, не знам дали е нормално или не е. При прехвърляне от газ на бензин и обратно се усеща едно придърпване на колата, като това не го прави винаги и най-често, като се прехвърля на бензин, било то когато свърши газта или сам си я прехвърлям на бензин. Разгледахме, какво показват данните на компютъра и специалиста по ГИ каза, че сместа на бензин е по-бедна и респективно колата "забивала" на бензин. Зареждам от едно място бензин, като последния път реших да пробвам и заредих 100 октанов от ШЕЛ.
Голеги, които имат ГИ, моля да споделят има ли го това при тях?
Благодаря за помощта!
Придърпване при смяна на газ и бензин - Bora 2,3L.
Придърпване при смяна на газ и бензин - Bora 2,3L.
Последна промяна от INJENERA1 на Пет 17 апр 2015 9:09, променено общо 5 пъти.
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Re: Придърпване при смяна на ГАЗ & БЕНЗИН - BORA 2,3L
Според мен е нормално,имал съм кола на газ и го правеше това!На майка ми колата е с газов инжекцион и го прави същото нещо съвсем леко придърпва като сменя горивата но после се оправя!Не виждам повод за притеснение,но нека и другите да кажат!
Само питам за мнение, защото в началото когато ми го сложиха, нямаше го това нещо, но след като попаднах един път на лоша газ, този проблем се яви!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ако искаш можеш да си сменищ филтрите, но лично аз не бих пипал нищо! Това е нормално, все пак сменяш видовете гориво и е нормално за 1 стотна да усетиш придърпване при смяната. За протокола и аз съм на газ и при мен го има същото, даже мисля че е нормално. 

zografski написа:Ако искаш можеш да си сменищ филтрите, но лично аз не бих пипал нищо! Това е нормално, все пак сменяш видовете гориво и е нормално за 1 стотна да усетиш придърпване при смяната. За протокола и аз съм на газ и при мен го има същото, даже мисля че е нормално.
Филтрите на газовото ли?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Не е нормално това, при мене не можеш да разбереш кога сменя горивата. Това с по-бедната смес е несериозно за мен.
jijane написа:Не е нормално това, при мене не можеш да разбереш кога сменя горивата. Това с по-бедната смес е несериозно за мен.
И аз съм на това мнение, но искам да видя какво ще кажат други хора. От какво може да е?
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Придърпване при смяна на газ и бензин - Bora 2,3L
Аз съм с ГИ Ловато и когато я взех колата такова придърпване/прекъсване нямаше, но след като спрях бензиновата помпа се появи това, но не е болка за умиране според мен..
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Придърпване и при мен има, но не винаги, отдавам го на това че зареждам там където ми свърши газта, не робувам на вериги бензиностанции. За мен е нормално.
Благодаря за мненията, но при мен преди да зареда лоша газ, нямаше проблеми, но нещо стана после и не мога да си го обясня нито газаджията може... както се казва, хубава работа, ама българска... 

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: Придърпване при смяна на газ и бензин - Bora 2,3L. Гасне
И аз съм с ГИ Ловато, колата е Бора 2.0 и нямам проблеми с придърпване при обръщане от бензин на газ и обратно. Имах подобрен проблем, но колата не искаше да обръща сама от газ на бензин и тогава се оказа, че е дефектирал МАП сензора.
MrLover написа:И аз съм с ГИ Ловато, колата е Бора 2.0 и нямам проблеми с придърпване при обръщане от бензин на газ и обратно. Имах подобрен проблем, но колата не искаше да обръща сама от газ на бензин и тогава се оказа, че е дефектирал МАП сензора.
Интересно! Къде ти е слагано газовото, ако не е тайна? И какъв е този МАП сензор и къде се намира?
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
МАП сензора се намира в самата стойка на филтъра за газта. Друг симптом ако е заминал е и по-слаба динамика.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Придърпване при смяна на газ и бензин - Bora 2,3L.
Ако газовата ти е настроена правилно и бензиновата ти помпа върти постоянно, не би трябвало да се усеща когато се сменят горивата.
Казвам го от опит, пробвал съм и двата варианта - при не добре настроена газова придърпва, притриса и прочие.
Казвам го от опит, пробвал съм и двата варианта - при не добре настроена газова придърпва, притриса и прочие.
Върни се в “Автогазови уредби”