Проблем с палене и обороти на Венто

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
madnes
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене и обороти на Венто

Мнениеот madnes » Пет 28 дек 2012 18:43

Здравейте,имам венто 94 година с код на мотора ААМ.От 5 месеца карам на газ без проблеми,но от както захладня имам доста проблеми с колата.Най първото палене за деня ми е без проблемно пали си от раз ,но след 5 минути като я загася и след това няма палене и така всяко палене след първото.Като постои час два колата пак първото палене е без проблем.И другото което наблюдавам понякога когато си карам оборотите падат рязко и колата започва да тресе или гасне и пак така няма палене след това или ако запали не държи оборотите и тресе много.И от време на време се чува едно потракване от изпарителя.От какво може да са проблемите.

Потребителски аватар
начко
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с палене и обороти на Венто

Мнениеот начко » Нед 30 дек 2012 19:06

Пишете и малко за изпарителите си-ел.или вакумен.Предполагам изпарителя не е с нови мембрани(не е нов).При стари мембрани в студа си показват магариите.Има ниски,но не и високи обороти,чува се като задавена.Сменяш мембрани и си готов.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 31 дек 2012 11:19

Особено за турски изпарител това палене е нормално.Докато е студен,той замръзва повече от преминаващата газ и следващ старт на угасено студено е труден.Колата на бензин ли пали?

valio89rss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio89rss » Пон 31 дек 2012 11:34

Колега и при мен беше така, ама сменяш изпарителя или го рециклираш, според зависи кое ти е изгодно. При студен двигател пали на бензин и няма проблеми, това е моя съвет. Весело посрещане на новата година.

Върни се в “Автогазови уредби”