Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
Колеги дайте мнения какви свещи е препоръчително да се ползват за газта.Оригиналните свещи ми са NGK BKR 5 EKUP
двуполюсни но ми се струва ,че не са много подходящи защото цветът им е белезникъв.Според вас дали еднополюсните са за предпочитане.
двуполюсни но ми се струва ,че не са много подходящи защото цветът им е белезникъв.Според вас дали еднополюсните са за предпочитане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
карай с каквито свещи ти дават за двигателя.по-добри от това да намериш шанса е минимален.ако колата върви и разхода е добър и пали лесно друго не те вълнува...за цвета ако нещо не е като хората,може проблема да е в двигателя нещо.но като цяло върви ли,разхода в нормите ли е и пали ли лесно значи няма за какво да се тревожиш 

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
То разхода е добър около 10,5 - 11 газ но ми се струва ,че за газ може би иска по студени свещи ама не знам какви точно биха ми свършили работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
уж е така,уж и там топлиното им число трябва да е не знам какво...щом на не една кола с обикновена газова докарвам разход на газ +200 грама спрямо бензиновия с оригинални свещи...в смисъл по каталог значи са ок 
щом върви,харчи в норми и пали като види ключа значи свещите са супер

щом върви,харчи в норми и пали като види ключа значи свещите са супер

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз нали съм със същия мотор и съм за смяна на свещите! Като теб бях пред дилема, но сега ми похвалиха едно Бош за газ и ще отида да си ги взема от Киров! Значи модела за нашия мотор е BOSCH Super CNG/LPG - Gas (FR 7 DC+), с каталожен номер 0242235666. Цената им е повече от прилична 5,12 лева за бройка
Мисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка
Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там 

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:Колега аз нали съм със същия мотор и съм за смяна на свещите! Като теб бях пред дилема, но сега ми похвалиха едно Бош за газ и ще отида да си ги взема от Киров! Значи модела за нашия мотор е BOSCH Super CNG/LPG - Gas (FR 7 DC+), с каталожен номер 0242235666. Цената им е повече от прилична 5,12 лева за бройкаМисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка
Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там
Колега надявам се в най скоро време да пишеш как е с боша.Цената на оригиналните наистина е доста висока и ако си заслужават за 5 лева броя ще търся и аз.
Ако може пиши какъв е цветът и на твоите стари свещи като ги свалиш.До колкото знам си с фобос.Достоверно ще е след по дълго каране а не на кратко още когато е богата сместа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ОК няма проблем! Ще споделя впечатления 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите ги взех днес 5бр. ми излязоха точно 25,08 лева! Цената е перфектна сега дано са ОК! Имам обаче един проблем смених кабелите преди време и новите на ТЕСЛА са без тези щифтове за ваденето на кабела и не зная как да бръкна да ги извадя, защото е дълбочко, а ме е страх да не прееба кабелите и да ми остане проводника в ръката! Дадоха ми идея с някакви дълги клещи, но нямам такива и сега не зная какво да правя! Не ми се ходи на майстор за тази глупост, още повече, че миналия път хем с щифтовете ми взе за смяната 20 лева
това е работа за 2 мин., само това ме притеснява 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега, самите щифтове, не могат ли да се свалят от старите кабели, и да се сложат на новите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как! Те са едно цяло с лупата на кабела и не става иначе щеше да е добре!
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега смени ли свещите.И при мене някой щифтове ги няма но си ги вадя с клещи тип пинсети.Мисля да им правя някакви дръжки от свински опашки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм ги сменил! Нямам такива клещи
По цял ден съм на бачкане и не ми остава въобще време! Хубавото е, че сега не я карам иначе много зле работата със старите свещи!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес смених свещите! Засега всичко е ОК! Не намирам разлика с предишните (когато работеха добре)! Сега остава да видим какъв пробег ще направят
Всичко над 10 000 км. ще е СУПЕР, защото разликата в цената е осезаема! Очаквания пробег е над 15 000 км., моя приятел с който ги сменяхме каза, че до 25 000 км. изкарват! Старите се бяха поизносили и това си личеше преди всичко в увеличеното разстояние! Ако пробега на тея се окаже добър ще си карам с такива
Все пак това ще значи, че съм си намерил евтин еквивалент на оригиналните! ПОЗДРАВИ 

- Ivan Cholakov
- Автомобил:
- Двигател:
Амии аз карах с такива свещи на BOSCH и колата ми спря да пали студена! Взех ги от магазин на BOSCH с отстъпка за около 20лв. Свалих ги почти веднага и си сложих оригинални NGK от колега от форума. Според мен по добре не рискувайте с тези свещи. Колата и без това си е капризна откъм свещи, кабели, бобини и т.н. няма смисъл от "спестяванки". 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз не съм изхвърлил старите свещи и ако се наложи съм готов да ги върна временно докато си взема оригиналните
Не очаквам чудеса от свещи за 5 лева бройката и затова бих бил доволен и на 10 - 15 хил. километра пробег! Ако не изкарат и толкова ОК, така или иначе поне ще съм пробвал и ще съм се преебал с 20 лева, но ако излязат сполучливи, тогава ще съм спестил има няма 80 лева! Затова за пореден пък казвам сегашните свещи ги взех за проба и тепърва ще се види колко ще изкарат и дали ще бъда в крайна сметка доволен или не!

Върни се в “Автогазови уредби”