Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
Колеги дайте мнения какви свещи е препоръчително да се ползват за газта.Оригиналните свещи ми са  NGK BKR 5 EKUP
двуполюсни но ми се струва ,че не са много подходящи защото цветът им е белезникъв.Според вас дали еднополюсните са за предпочитане.

двуполюсни но ми се струва ,че не са много подходящи защото цветът им е белезникъв.Според вас дали еднополюсните са за предпочитане.
- 
				agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети за свещи на AGZ V5 при работа на газ
карай с каквито свещи ти дават за двигателя.по-добри от това да намериш шанса е минимален.ако колата върви и разхода е добър и пали лесно друго не те вълнува...за цвета ако нещо не е като хората,може проблема да е в двигателя нещо.но като цяло върви ли,разхода в нормите ли е и пали ли лесно значи няма за какво да се тревожиш 

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
То разхода е добър  около 10,5 - 11 газ но ми се струва ,че за газ може би иска по студени свещи ама не знам какви точно биха ми свършили работа.

- 
				agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
уж е така,уж и там топлиното им число трябва да е не знам какво...щом на не една кола с обикновена газова докарвам разход на газ +200 грама спрямо бензиновия с оригинални свещи...в смисъл по каталог значи са ок 
щом върви,харчи в норми и пали като види ключа значи свещите са супер

щом върви,харчи в норми и пали като види ключа значи свещите са супер

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз нали съм със същия мотор и съм за смяна на свещите! Като теб бях пред дилема, но сега ми похвалиха едно Бош за газ и ще отида да си ги взема от Киров! Значи модела за нашия мотор е BOSCH Super CNG/LPG - Gas (FR 7 DC+), с каталожен номер 0242235666. Цената им е повече от прилична 5,12 лева за бройка  Мисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка
Мисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка   Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там
 Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там  

Мисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка
Мисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка   Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там
 Има още едни за газ на БОШ, който са иридиево-платиниеви и са за 30 000 км., но цената им е 11 евро бройката и са по поръчка, защото ги нямат налични! Тези дни като взема мога да пиша впечатления, но все не ми остава време да отскоча до там  
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:Колега аз нали съм със същия мотор и съм за смяна на свещите! Като теб бях пред дилема, но сега ми похвалиха едно Бош за газ и ще отида да си ги взема от Киров! Значи модела за нашия мотор е BOSCH Super CNG/LPG - Gas (FR 7 DC+), с каталожен номер 0242235666. Цената им е повече от прилична 5,12 лева за бройкаМисля да прежаля 25-26 лева и да видя дали си заслужават! Дават им пробег от 15 000 км., но като гледам каква е цената ако изкарват толкова си заслужава! Нашите оригиналните им дават 30 000 км., а цената им е 14 долара за бройка
Колега надявам се в най скоро време да пишеш как е с боша.Цената на оригиналните наистина е доста висока и ако си заслужават за 5 лева броя ще търся и аз.
Ако може пиши какъв е цветът и на твоите стари свещи като ги свалиш.До колкото знам си с фобос.Достоверно ще е след по дълго каране а не на кратко още когато е богата сместа.

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
ОК няма проблем! Ще споделя впечатления  

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите ги взех днес 5бр. ми излязоха точно 25,08 лева! Цената е перфектна сега дано са ОК! Имам обаче един проблем смених кабелите преди време и новите на ТЕСЛА са без тези щифтове за ваденето на кабела и не зная как да бръкна да ги извадя, защото е дълбочко, а ме е страх да не прееба кабелите и да ми остане проводника в ръката! Дадоха ми идея с някакви дълги клещи, но нямам такива и сега не зная какво да правя! Не ми се ходи на майстор за тази глупост, още повече, че миналия път хем с щифтовете ми взе за смяната 20 лева   това е работа за 2 мин., само това ме притеснява
 това е работа за 2 мин., само това ме притеснява  

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега, самите щифтове, не могат ли да се свалят от старите кабели, и да се сложат на новите?

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как! Те са едно цяло с лупата на кабела и не става иначе щеше да е добре!

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега смени ли свещите.И при мене някой щифтове ги няма но си ги вадя с клещи тип пинсети.Мисля да им правя някакви дръжки от свински опашки.

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм ги сменил! Нямам такива клещи  По цял ден съм на бачкане и не ми остава въобще време! Хубавото е, че сега не я карам иначе много зле работата със старите свещи!
 По цял ден съм на бачкане и не ми остава въобще време! Хубавото е, че сега не я карам иначе много зле работата със старите свещи!

По цял ден съм на бачкане и не ми остава въобще време! Хубавото е, че сега не я карам иначе много зле работата със старите свещи!
 По цял ден съм на бачкане и не ми остава въобще време! Хубавото е, че сега не я карам иначе много зле работата със старите свещи!- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Днес смених свещите! Засега всичко е ОК! Не намирам разлика с предишните (когато работеха добре)! Сега остава да видим какъв пробег ще направят  Всичко над 10 000 км. ще е СУПЕР, защото разликата в цената е осезаема! Очаквания пробег е над 15 000 км., моя приятел с който ги сменяхме каза, че до 25 000 км. изкарват! Старите се бяха поизносили и това си личеше преди всичко в увеличеното разстояние! Ако пробега на тея се окаже добър ще си карам с такива
 Всичко над 10 000 км. ще е СУПЕР, защото разликата в цената е осезаема! Очаквания пробег е над 15 000 км., моя приятел с който ги сменяхме каза, че до 25 000 км. изкарват! Старите се бяха поизносили и това си личеше преди всичко в увеличеното разстояние! Ако пробега на тея се окаже добър ще си карам с такива  Все пак това ще значи, че съм си намерил евтин еквивалент на оригиналните! ПОЗДРАВИ
 Все пак това ще значи, че съм си намерил евтин еквивалент на оригиналните! ПОЗДРАВИ  

Всичко над 10 000 км. ще е СУПЕР, защото разликата в цената е осезаема! Очаквания пробег е над 15 000 км., моя приятел с който ги сменяхме каза, че до 25 000 км. изкарват! Старите се бяха поизносили и това си личеше преди всичко в увеличеното разстояние! Ако пробега на тея се окаже добър ще си карам с такива
 Всичко над 10 000 км. ще е СУПЕР, защото разликата в цената е осезаема! Очаквания пробег е над 15 000 км., моя приятел с който ги сменяхме каза, че до 25 000 км. изкарват! Старите се бяха поизносили и това си личеше преди всичко в увеличеното разстояние! Ако пробега на тея се окаже добър ще си карам с такива  Все пак това ще значи, че съм си намерил евтин еквивалент на оригиналните! ПОЗДРАВИ
 Все пак това ще значи, че съм си намерил евтин еквивалент на оригиналните! ПОЗДРАВИ  
- Ivan Cholakov
- Автомобил:
- Двигател:
Амии аз карах с такива свещи на BOSCH и колата ми спря да пали студена! Взех ги от магазин на BOSCH с отстъпка за около 20лв. Свалих ги почти веднага и си сложих оригинални NGK от колега от форума. Според мен по добре не рискувайте с тези свещи. Колата и без това си е капризна откъм свещи, кабели, бобини и т.н. няма смисъл от "спестяванки".  

- 
				BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз не съм изхвърлил старите свещи и ако се наложи съм готов да ги върна временно  докато си взема оригиналните  Не очаквам чудеса от свещи за 5 лева бройката и затова бих бил доволен и на 10 - 15 хил. километра пробег! Ако не изкарат и толкова ОК, така или иначе поне ще съм пробвал и ще съм се преебал с 20 лева, но ако излязат сполучливи, тогава ще съм спестил има няма 80 лева! Затова за пореден пък казвам сегашните свещи ги взех за проба и тепърва ще се види колко ще изкарат и дали ще бъда в крайна сметка доволен или не!
 Не очаквам чудеса от свещи за 5 лева бройката и затова бих бил доволен и на 10 - 15 хил. километра пробег! Ако не изкарат и толкова ОК, така или иначе поне ще съм пробвал и ще съм се преебал с 20 лева, но ако излязат сполучливи, тогава ще съм спестил има няма 80 лева! Затова за пореден пък казвам сегашните свещи ги взех за проба и тепърва ще се види колко ще изкарат и дали ще бъда в крайна сметка доволен или не!

Не очаквам чудеса от свещи за 5 лева бройката и затова бих бил доволен и на 10 - 15 хил. километра пробег! Ако не изкарат и толкова ОК, така или иначе поне ще съм пробвал и ще съм се преебал с 20 лева, но ако излязат сполучливи, тогава ще съм спестил има няма 80 лева! Затова за пореден пък казвам сегашните свещи ги взех за проба и тепърва ще се види колко ще изкарат и дали ще бъда в крайна сметка доволен или не!
 Не очаквам чудеса от свещи за 5 лева бройката и затова бих бил доволен и на 10 - 15 хил. километра пробег! Ако не изкарат и толкова ОК, така или иначе поне ще съм пробвал и ще съм се преебал с 20 лева, но ако излязат сполучливи, тогава ще съм спестил има няма 80 лева! Затова за пореден пък казвам сегашните свещи ги взех за проба и тепърва ще се види колко ще изкарат и дали ще бъда в крайна сметка доволен или не!Върни се в “Автогазови уредби”