Здравейте. Имам монтирано газово БРЦ секуент и като цяло всичко е 6+,само едно нещо ми прави малко проблеми.
Когато карам колата и си зареждам преди да свърши газта напълн, нямам никакви проблеми,но оставя ли я да свърши и сама да обърне на бензин,става "филм" - не обръща на газ и това е. Проблема го има само и единственно при празна бутилка иначе мога да си допълвам колкото искам,сутрин пали обръща на газ ,топла студена,няма значение. 100 пъти да я пробвам -100 пъти ще обърне,но свърши ли газта и се почва и това доктано не я сотавя 4-5 часа да поседи и после няма проблем,все едно нее било нищо.
И двата клапана отварят за газта,захранени са с 12в. и като се опита да мине на газ след зареждане,междинният период нее както по принцип 2-3 секунди а изчаква поне 7-8 и пуска за момент газовите инжектори и веднага след това минава аварийно на бензин,все едно няма газ.
Проблем с BRC sequent
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с BRC sequent
Нещо датчика за налягането се ебава , трябва да се гледа на комп какво става с газовото
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
За гледането ясно,само дето в Добрич никой не вдява от БРЦ
А най странното е че ако и спра газта от клапана отзад или от крана и я оставя да изгори квото има в изпарителя,тогава няма проблеми,като пусна газта и си обръща. Но свърши ли в бутилката и после да заредя,е няма обръщане.
Въпроса е защо го прави само тогава това.. ?
А най странното е че ако и спра газта от клапана отзад или от крана и я оставя да изгори квото има в изпарителя,тогава няма проблеми,като пусна газта и си обръща. Но свърши ли в бутилката и после да заредя,е няма обръщане.
Въпроса е защо го прави само тогава това.. ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Егати Бъга
Пробвай да откачиш буксата на газовия комп и компа на колата . Така няколко часа и пробай пак.

- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Това си мина от реда вече,че и откачах акумолатора за цял следобяда и няма никаква разлика. Много ме гложди какво се случва като заредя на празна бутилка,че само тогава го прави,понеже със спиране на газта от крана или клапана после няма проблеми... ????? Дали нещо в бутилката става незнам. Аз си мисля дали тръбичката за газта нее леко запушена или нещо от сорта и като ми я напълнят да си позамръзва или де да знам вече

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е в бутилката
като свърши газта догоре ли я пълниш? бутилките имат защита от високо налягане или нещо подобно и спира подаванетоо на газ
преди време зареждам догоре, и я оставям на слънце и после не искаше да запали на газ а бутилката пълна,на другия ден сутринта запали без проблем
като свърши газта догоре ли я пълниш? бутилките имат защита от високо налягане или нещо подобно и спира подаванетоо на газ
преди време зареждам догоре, и я оставям на слънце и после не искаше да запали на газ а бутилката пълна,на другия ден сутринта запали без проблем
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не догоре,тя като е празна събира максимум 21-21.5 литра,а аз и сипвам по 20 лева,което са си около 16 литра. Но ако има дори и 2-3 литра и я напълня докато изключи,нямам проблем,но остане ли празна и и сипя газ има проблем. Не съм опитвал само да и сложа само 10-тина литра да вида как щее
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да ме насочи към читав Газаджия в Варна,понеже се оказа,че в милият ми роден Добрич Гледат БРЦ като голям камък и дори чух изказвания от сорта " Ми те са смотани затова никой не ги слага"
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Последното изказване от един майстор бе
"Не се мъчи да го оправиш това,то БРЦ-то си е така,малоумна уредба и няма оправия. Сложи си по-голяма бутилка и не оставяй да свърши газта. "
А аз честно казано за сефте чувам някой да има такъв проблем.
"Не се мъчи да го оправиш това,то БРЦ-то си е така,малоумна уредба и няма оправия. Сложи си по-голяма бутилка и не оставяй да свърши газта. "
А аз честно казано за сефте чувам някой да има такъв проблем.
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове някой да знае на изпарителите БРЦ в коя посока им се увеличава налягането,че днес установих ,че моят е навит докрай надясно , но незнам дали това означава че е намален докрай или е надут яко???
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
До винтчето трябва да има маркировка.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Намален е до край. Маркировка нема 
Намери си някой който разбира от БРЦ, за да не ти плещят глупости некадърниците при които ходиш. От друга страна не мисля, че проблема ти е в инжекциона, а по-вероятно от периферията му.

Намери си някой който разбира от БРЦ, за да не ти плещят глупости некадърниците при които ходиш. От друга страна не мисля, че проблема ти е в инжекциона, а по-вероятно от периферията му.
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Маркировка няма около винтчето,а то е завито докрай надясно (затегнато е като нормална резба) ,като от думите ви разбирам че е намалено докрай налягането...... което от самосебеси говори че я е настройвал някой глупак,който едвам е докарал смесите на празен ход да не преобогатяват и да записва грешки. Казвам го това от личен опит и сблъскването ми с много такива "майстори" с предната ми кола, която си бе с супер стар и прост инжекцион който пръска 3х3 инжектора а твърдяха че е мноого сложен за настройка.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Кой от всички Sequеnt-и ти е модела на Ги-то?
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
А и на газовите инжекциони - като им се пипне нещо по системата - "компютъра" трябва да се осведоми...
Ако е хубав, и "бутването" е в малки граници - газовият комп може и да се оправи, ама ти така или иначе си за диагностика.
Ако е хубав, и "бутването" е в малки граници - газовият комп може и да се оправи, ама ти така или иначе си за диагностика.
Върни се в “Автогазови уредби”