Passat 3BG 2002г. АZM Препоръка за Газова Уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
KingNothing
Автомобил: VW Passat Variant B5.5 [3BG] 2002
Двигател: 2.0i 8v AZM 115hp. manual

Passat 3BG 2002г. АZM Препоръка за Газова Уредба

Мнениеот KingNothing » Вто 12 фев 2013 11:40

Здравейте,

Предстои ми конвертиране на колата към LPG.
Каква система и сервиз за монтаж в София бихте ми препоръчали за тази кола?
Като висок клас за момента съм се спрял на BRC Sequent 24 инжектори Rail Apache - 1150лв
Като по-бюджетен вариант FOBOS 4 с инжектори Rail Blackbody - 890лв.

Passat 3BG 2002г. АZM 115hp 8 клапана

Потребителски аватар
nkalizatura
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател:

Re: Passat 3BG 2002г. АZM Препоръка за Газова Уредба

Мнениеот nkalizatura » Вто 12 фев 2013 17:37

бих ти препоръчал сервиза на Ланди ренцо, намира се срещу каруулката на кат на ботевградско шосе, доволен съм
имам много лошо мнение за ФОБОС, това си е лично мое мнение....

разходи се питай и като цени, как е, марката на изпарителя е важна, но качеството на монтаж е по-важно!

KingNothing

Мнениеот KingNothing » Вто 12 фев 2013 18:14

Защо така за фобоса? Аз пък си ги представях като нещо хем Българско хем читаво :)
Относно Ланди Ренцо, предишната ми кола си дойде от Италия с такава марка газова, само че беше с емулатор и стъпков мотор а не пълен инжекцион и почти всички компоненти изпарител, моторче, сонда ми създадоха известни проблеми. Допълнително се оказа и че софтуера за такива е много рядко срещан. Обективно трябва да спомена и че не се знае на колко километри е била колата, а пък и тук вече става дума за пълен инжекцион, така че не ги отхвърлям но имам едно на ум :)

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Сря 13 фев 2013 2:15

Нещо си се объркал приятелю, бюджетен клас на този мотор може да ти създаде само ядове, търси адаптивна система с ОБД, това че мотора има осем клапана не го прави лесен за газифициране, електрониката ти е много капризна, направил съм десетина такива коли с този мотор, и те съветвам да бягаш далече от бюджетни класове, не я подценявай, а каква марка да избереш е най-лесния въпрос.....каквато можеш да си позволиш като цена. :th_up

KingNothing

Мнениеот KingNothing » Сря 13 фев 2013 13:26

Така добре, това е интересно инфо, че ще има нужда от OBD корекции заради електрониката.
Значи от фобос минаваме на варианта Fobos 2 PLUS - 1040лв. или Fobos 1 PLUS - 1170лв.
Не знам дали BRC Sequent 24 поддържа OBD, моля кажете?

Някой друг с малко помощ за тези OBD системи относно моята кола?

8те клапана се надявам поне да нямат нужда от система за смазване?

Като се замисля на по-предишната кола с моноинжекцион съм монтирал обикновена газова при вас от Еврогаз и останах доволен. Единствения проблем е, че живея на диаметрално противоположния край на Горна баня :)

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Сря 13 фев 2013 18:39

Ха ха ха, ела да живееш в Горна Баня, чист въздух, сервиза ще ти е близо, шегувам се, ние се стараеме така да правиме нещата, че ако може да не се налага изобщо да се идва !!! :th_up

KingNothing

Мнениеот KingNothing » Чет 14 фев 2013 11:09

Няма ли някой с такъв мотор и газов инжекцион, който да сподели впечатленията си от изминати километри?
Разходих се до БРЦ България според тях няма нужда от OBD комуникация.

@Eurogaz Сигурен ли си че говорим за абсолютно един и същи двигател защото от тези години пасат има друг 2.0 двигател който е съвсем различен. Да разбирам ли че си поставял такива уредби на същия двигател и извода е че без OBD не с получават нещата.

Другото е че от БРЦ доста сериозно оплюха Rail Apache инжекторите, в полза на техните, които обаче са ДОСТА скъпи. Във 95% от офертите в Интернет Apache са базовият вариант. Ако наистина е така заслужава ли си да се потърси нещо малко по-добро, но не много по-скъпо като Rail Metis или пък изобщо съвсем друга марка.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 14 фев 2013 12:17

БРЦ не са те подвели.ОБД помага но и аз не виждам защо ти е на твоя автомобил?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 14 фев 2013 15:22

[quote="KingNothing"]
@Eurogaz Сигурен ли си че говорим за абсолютно един и същи двигател защото от тези години пасат има друг 2.0 двигател който е съвсем различен. Да разбирам ли че си поставял такива уредби на същия двигател и извода е че без OBD не с получават нещата.
quote]
2002г няма друг 2.0l - 8 клапанов двигател .
Има 2.0l с 24 клапана код АLT 96kW

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 14 фев 2013 18:19

Абсолютно сигурен съм, имам направени 10 броя точно такива, някой от тях сме ги правили преди да е имало OBD системи, навремето такива Пасати се продаваха от Юнитрейд и бяха най-евтини заради по-евтиния мотор, за 1.8Т мотор се доплащаше 5-6000 лева над цената на този.

Разбира се че може да стане без ОБД, настройката е сериозно приключение, голямо возене и последващи донастройки, при положение че вече има ОБД системи и те са точно за такива трудни коли, е препоръчително да се ползва тази придобивка, а дали е капризна електрониката ще се убедиш сам като покараш колата повечко време.

За инжекторите, всичко зависи от бюджета, и аз харесвам и предлагам Романо, наистина много са добри, само че масовия клиент трудно отделя такава сума. :th_up

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 14 фев 2013 18:45

При читава система и читави дюзи никаква драми няма.Калибровка и най много половин час за проверка и ако е необходима лека корекция.Никакви донастройки след време при читави инжектори и редуктор ама никакви.Днес разговаряхме с един колега и той сподели;От както взех да залитам по евтинджос марки май ще стана майстор.Колегите с БРЦ и Ланди нищо не знаят що е то налягания,калибровки,последващи регулировки,дупчене и т.н.Жив и здрав е колегата от Ловеч,Радослав се казва и целия район го познавакато кадърен и читав специалист.Та си каза човека спирам с глупостите и си продължавам с читави системи за да не влизам в приключения.Лека вечер на всички а на колегата успех в избора!

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 14 фев 2013 22:53

Да, иска се много майсторлък да накараш евтина система да работи отлично, при по-скъпите нашия труд е значително по-лек и приятен. :th_up

KingNothing

Мнениеот KingNothing » Вто 19 мар 2013 18:42

Някой дали може да ми каже дали този двигател е със секвенциално впръскване или е full group.
До колкото съм разбрал до момента е много важно за бързината на инжекторите.
Ако е секвенциална няма нужда от бързи инжектори ако не е е по добре да са бързи или бъркам?
За момента обмислям комбинация от фобос компютър с инжектори rail Horizon какво мислите за тях?
Другия вариант ми е цяла система на lovato на времето бяха много модерни сега като че ли други марки ги изместват

Върни се в “Автогазови уредби”