Имали подорител за газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
bunaq
Автомобил:
Двигател:

Имали подорител за газ?

Мнениеот bunaq » Сря 01 май 2013 22:13

Здраавейте колеги първо да ви помоля да не м исе подигравате или смеете, просто имам едно малко питане съществува ли сиреч такова нещо като "подобрител за газ". От един познат сам чувал, че можеби имало таквоз нещо и то било под формата на хап. Ще се радвам ако някои може да разреши тази дилема в мен

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Имали подорител за газ?

Мнениеот nokiangage » Сря 01 май 2013 22:21

Може и да има, но аз поне не съм чувал за добавки за това гориво като еквивалент на добавките за другите горива :gruebel ... Да тръгнем от там с размислите, ако е хапче примерно, къде ще се поставя - защото според мен няма как да го тъпчеш в бутилката при всяко нейно пълнене?

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 01 май 2013 22:40

Има,има....всичко има :)
http://www.helios.bg/products_gaz.php

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 01 май 2013 22:53

има :th_up
Петролската я тъпчат през инсталацията и на мен ми харесва
друг е въпроса че има разлика от бензиностанция до друга

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 02 май 2013 5:49

Щом клиентът има пари за даване, ще се намери какво да му се продаде. Даже дочух, че се готви продажба на диетичен нискокалоричен бензин и дизел, за блондинки. За газ не казват нищо, но е възможно...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 02 май 2013 11:42

Добавката е 90% керосин(газ за горене)
Ефекта е за производителя и търговеца 50мл/4+лв.

Потребителски аватар
r0ck1
Автомобил: VW Jetta MK4
Двигател: BEV 2005

Мнениеот r0ck1 » Пет 03 май 2013 14:10

Имам един приятел който живее и шофира в Италия. Та от него съм чувал, че там е широко разпространено ползването на добавки в газта.
Там и газта няма нищо общо с тази която ние зареждаме тук, но газовият му инжекцион на ... Рено Меган Коуч е на над 50к км. и по негови думи не е сменял филтри, котвички, ижектори все още.... аз на жена ми на тиграта ги сменям през 5к км.
Та в отговор на въпроса - да има добавки за газ! къде и колко струват не мога да кажа :)

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Вто 07 май 2013 14:35

благодаря на всички за изчерпателните отговори пък които каквото знае по тази тема да пише много хора ще останат доволни ако можеме да се здобиеме с такова чудо :beer благодаря отново на всички

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 май 2013 20:51

Подобрителят за газ се нарича по-лека обувка. Или повече ходене пеш :Mr Green Fun :mhihi Другият вариант е да повярваш в силата и, че тя е с теб, като си самовнушиш, че гори 5/100 и вдига 300 км/ч. Може би ще трябва хапче там наистина, да :a045
nokiangage написа:Да тръгнем от там с размислите, ако е хапче примерно, къде ще се поставя - защото според мен няма как да го тъпчеш в бутилката при всяко нейно пълнене?

Според мен се поставя в устата и се преглъща с чаша вода, може и със сок :mrgreen

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 07 май 2013 20:57

Моята даде миналата седмица разход от 5.750 :icon_lol
Без подобрители,но я изключвах от скорост където можеше(без да гася мотора)
Така,че подобрителя за газ се газва-добра инерцийка и повече изкл от скорост :icon_lol

Жалко,че ще ми се наложи отваряне на мотора,дано после да харчи под 5..или под 4 :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 08 май 2013 6:24

bunaq написа:благодаря на всички за изчерпателните отговори пък които каквото знае по тази тема да пише много хора ще останат доволни ако можеме да се здобиеме с такова чудо :beer благодаря отново на всички

На път си да си оправдаеш НИК - а...

bunaq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunaq » Пет 10 май 2013 15:23

за последните 3 коментара ма вие освен подиграване друго ще коментирате ли тука човек да не посмее да пита нещо нз защо админите не блокират таквиз като ваз които само освен подигравки деуги коментари коами незнаете да пишете :beat_butt2

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 10 май 2013 15:37

"таквиз" като теб трябва да блокират - неграмотни и пишещи глупости. А не тези, които ти се подиграват.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 10 май 2013 17:42

Подобрителят за газ е смес от ПРОПАН и БУТАН. Колкото повече, толкова по-добре. Всичко друго е излишно и влошава качествата на сместа.
Ако на бутилка качествена ракия сипеш лъжичка нафта, дали има нещо, което да я подобри, та да не усещаш нафтата? :icon_lol Скоро по бензиностанциите ще има диетични нискокалорични бензин, дизел и пропан-бутан, специално за блондинки. На двойна цена, като био-зеленчуци...

И зЕми си Опраи заглавието на темата, много е подоЗрително. Ако ти се наложи да пишеш SV за работа, обади се. Жена ми е литератор и шансовете ти се увеличават значително, ако тя ти го напише.

Та с 2 думи: Ако не си захванал някоя хитра рекламна стратегия, не си мори пръстите да питаш за подобрители за газ. :beer

mcm8888
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mcm8888 » Пет 10 май 2013 19:40

аз съм ползвал на хелиос и една която продаваха на петрол но не и помня името.вкарва се със едно приспособление което се завива на щуцера а пистолета се слага на приспособлението и така се вкарва добавката.и от двете добавки не съм усетил някаква икономия обаче във вървенето колата ставаше коренно различна

Върни се в “Автогазови уредби”