придърпване/пресяцване на газ !!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
GaMzA
Автомобил:
Двигател:

придърпване/пресяцване на газ !!!

Мнениеот GaMzA » Пет 14 юни 2013 13:29

Здравейте Колеги !!! Имам следния проблем, имам Голф 4 1.4 16v '98 год. и след като сложих ГИ се появи този проблем с придърпването/пресяцването само когато съм на газ! След смяна на кабели и свещи(от които и 1 полюсни и 3 полюсни) и посещаване на газаджиите поне 10 пъти проблема още го има! Проблема е следния след като тръгна от стоп или светофар, с подаването на газта и превключването на по голяма предавка,следователно на 2-ра и на 3-та,се получава едно придърпване/пресяцване се едно колата работи само на два цилиндъра,което ме вбесява :banghead :banghead :banghead Помагайте моля ви ! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
miro_87_pk
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Re: придърпване/пресяцване на газ !!!

Мнениеот miro_87_pk » Пет 14 юни 2013 20:01

здр карам Ауди А3 1.8 125кс. и аз имах сащия проблем даже и звук от каъм изпартителя обади се на моя газаджия и му я окарах човека ми смени някакви гумички на клпанчета в газовата реика и се оправиа нещата даже смъкна и разхода е шума от изпарителя си остана щото нямаше време да се прави и каза че не е сигурен точно какво вие но по натам.Такаче нека да ти видят газовата реика.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 14 юни 2013 20:05

моята след монтажа на газовата правеше същите проблеми но след адаптиране на дроселовата клапа се оправи :wink

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Съб 15 юни 2013 1:05

miro_87_pk написа:здр карам Ауди А3 1.8 125кс. и аз имах сащия проблем даже и звук от каъм изпартителя обади се на моя газаджия и му я окарах човека ми смени някакви гумички на клпанчета в газовата реика и се оправиа нещата даже смъкна и разхода е шума от изпарителя си остана щото нямаше време да се прави и каза че не е сигурен точно какво вие но по натам.Такаче нека да ти видят газовата реика.

Сменил съм ги и тях,но продължи да си го прави :banghead

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Съб 15 юни 2013 1:07

basata-user написа:моята след монтажа на газовата правеше същите проблеми но след адаптиране на дроселовата клапа се оправи :wink

т.е. как адаптиране,какво ще рече това?

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Съб 15 юни 2013 1:13

А и още нещо се сетих,че може да ви светне какво може да е. Като работи на място колата,играят леко оборотите(които са 900,ако някой каже,че може да са ми малки) и таблото тресе се едно е дизел :screwy :gruebel

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Съб 15 юни 2013 14:04

адаптира се дроселовата клапа с ваг-ком :wink на бензин пресецването го има но се усеща съвсем слабо :wink

Потребителски аватар
miro_87_pk
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Мнениеот miro_87_pk » Съб 15 юни 2013 21:26

добре парво прегледаи маркуча от въздушния филтър до дроселовата клапа и наблегни на щуцера дето визат картерните газове да няма пукнатини или сцепени участаци щото смучели ти въздук це получава разреждане на сместа и може да не работи равномерно дтигателя и така и така си свалил маркуча погледни дроселовата клапа дали няма нагар или боклуци по нея.И да колегата е прав ако сичко е ок адаптация незнам как се прави точно Ако някои знае моля да обясни знам че е с Ваг ком но какви са стъпките и каде се натиска.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Съб 15 юни 2013 22:15

преведи си го s http://translate.google.com/
или на канал 060 или на 098

[Select]
[01 - Engine]
[Measuring Blocks - 08]
Group 060
[Go!]
[Switch to basic settings]
Once you do this you will see the top right display say ADP RUN. The TB adaptation is being done as soon as you switch to basic settings. You will see the values change and hear the TB cycle for the first few seconds then it will stop. Leave it in Basic Settings for about 30 seconds.
[Switch to Meas. Blocks] button and you're all set.

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Нед 16 юни 2013 10:24

basata-user написа:адаптира се дроселовата клапа с ваг-ком :wink на бензин пресецването го има но се усеща съвсем слабо :wink

Да има го и на бензин ама не е толкова осезателно,докато на газ ще ми скъса врата :biggrin

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Нед 16 юни 2013 10:26

miro_87_pk написа:добре парво прегледаи маркуча от въздушния филтър до дроселовата клапа и наблегни на щуцера дето визат картерните газове да няма пукнатини или сцепени участаци щото смучели ти въздук це получава разреждане на сместа и може да не работи равномерно дтигателя и така и така си свалил маркуча погледни дроселовата клапа дали няма нагар или боклуци по нея.И да колегата е прав ако сичко е ок адаптация незнам как се прави точно Ако някои знае моля да обясни знам че е с Ваг ком но какви са стъпките и каде се натиска.

Колега ще видя какво ще направя,благодарско! :)

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Съб 22 юни 2013 2:11

Колеги може ли проблема да ми идва от замърсен картерен отдушник,защото зимата ми беше замръзнал и хвърли масло от щеката и аз го свалих,почистих(като го отворих,но нетрябваше) :banghead :banghead и затворих отново(българска му работа и безпарична :banghead )със силикон и секундно лепило със сода за хляб,но сега ми капе масло от него и ми хвърля горе при филтъра.И ме съмнява да не е от него проблема :gruebel Вие какво ще кажете?

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Нед 23 юни 2013 23:20

:question :question :question

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Вто 25 юни 2013 21:57

Някой с предложения,че по принцип ако може да се оправи без да я карам на VAG-com(че ще ме одрусат поне 100лв),за който единствения ми вариант е сервиз на Ауди,да пише.Защото колата ми трябва за дълъг път,а не искам да ми прави вътели!

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 26 юни 2013 11:07

Щом го има и на бензин, търсиш проблем, който не е от газта. На електрически проблем намирисват нещата. За съжаление без диагностика трудно ще откриете проблема.

Върни се в “Автогазови уредби”