здравейте,
наскоро един приятел ми монтира газова уредба Ловато втора употреба на пасат б3 1.8ми и ми даде 18/100 градско.Засичах го няколко пъти.Оня ден взех мембрани Ловато със всичките 0-пръстени и смених всичко.Резултат-20/100 градско. :(
Колата я взех наскоро и незнам какъв разход е давала на бензин(на газ досега не е карана),но мога да кажа че е изключително запазена с много добре работещ двигател....между другото с уред ми замерваха за изтичане на газ и нямам течове никъде.
Някой може ли да изкаже някакво мнение...какво друго да търся като изпарителя вече е с нови мембрани?Тук във Враца ходих вече при двама майстори но не виждат проблеми в монтажа на уредбата.
пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: пасат б3 1.8ми Много висок разход на газ
Значи си за хубав реглаж.Не е лошо да я засечеш на дълго.
на дълго я засекох веднъж и ми даде около 11/100.
за всичките няколко засичания дето правех ми е пипаха около 20ма майстори и двама приятели,но разхода все си е около 20/100 градско.Има ли вариант от малко по-добра центровка да паднат да кажем около 5-6 литра
за всичките няколко засичания дето правех ми е пипаха около 20ма майстори и двама приятели,но разхода все си е около 20/100 градско.Има ли вариант от малко по-добра центровка да паднат да кажем около 5-6 литра
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
Същия проблем го имах и аз цели 2 години, дори и нов изпарител си купух и същата работа беше. На края се оказа ,че плочката на газта ми е с по-малък диаметър отколкото трябва да е. Преправих я и сега супер. В гръда ми дава 10-10,5 при нормално каране и 12 при ръчкане.
и какъв трябва да е отвора на плочката ако имаш спомен...
вчера ми казаха и за ламбда симулатора.Ти имаш ли такова нещо защото ние не сме слагали
вчера ми казаха и за ламбда симулатора.Ти имаш ли такова нещо защото ние не сме слагали
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
Мисля, че трябваше да е 38mm. Ето една тема по въпроса за плочката. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=291714 Аз нямам ламбда симолатор.
Ами ще отворя тия дни с някой дето по-разбира та направо да я видят поне 4 очи.
Днес обаче забелязах нещо друго.На около 30 см под моното от задната страна има нещо като датчик-предполагам че това е лабда сондата...другия край на кабела от нея висеше свободно.В същото време имах едно свободно кабелче което контактува и с двигателя като маса.Пробвам да кача две снимки да се види.И ако някой има представа дали това пречи на работата на газ да каже:)
Днес обаче забелязах нещо друго.На около 30 см под моното от задната страна има нещо като датчик-предполагам че това е лабда сондата...другия край на кабела от нея висеше свободно.В същото време имах едно свободно кабелче което контактува и с двигателя като маса.Пробвам да кача две снимки да се види.И ако някой има представа дали това пречи на работата на газ да каже:)
На втората снимка съм отбелязал лабда сондата(ако наистина това е тя де),а на първата една букса която е в другия край на кабела от лабда сондата и стърчащ кабел който е свързан и с маса
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ламбдата въобще не ти трябва на газ.Това на снимката ако е на изпускателния колектор,значи е тя.
Що се отнася до кабелчето,ако другия му край е от капака на клапаните дето се вижда на горната снимка,то на мен там ми е хваната масата на бобината.
Що се отнася до кабелчето,ако другия му край е от капака на клапаните дето се вижда на горната снимка,то на мен там ми е хваната масата на бобината.
да,на изпускателния колектор е.А къде отива при теб другия край на кабела от ламбда сондата?Значи тоя кабел дето ти отива от бобината към капака на клапаните е заголен към края и за него е хванат още един -тоя дето стърчи на снимките.Предположих само че там може да е отивал другия край на сондата
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колега Камен.
Личните съобщения четеш ли ги?
Най-отгоре,до името ти?
Личните съобщения четеш ли ги?
Най-отгоре,до името ти?
Отговорих на лични.отскоро съм във форума и не съм свикнал да галедам и за лични :)
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Мина ли всички връзки със гъба и веро? Особено около газовия клапан и след него, на запалена кола на газ. Ще се учудя ако не си, но...Хубаво задържай пяната и гледай. Дето се вика- "Мисли като газ"
Аз залагам на центровка.

Аз залагам на центровка.
Не само че минах с гъба и веро,но ходих и да ми замерват с някакъв уред за течове...и нямам.
Наистина ли има вариант само от по-добра центровка разхода да падне с около 6-7 литра:) надявам се да е така,но нз защо не ми се вярва да е това
Наистина ли има вариант само от по-добра центровка разхода да падне с около 6-7 литра:) надявам се да е така,но нз защо не ми се вярва да е това
Центровка, реглаж , може да не затваря газовият клапан като хората , плочка не само диаметър и неправилен монтаж има значение конуса в каква посока е.На какви разтояния се кара, директно на газ ли палиш.Кога е смянян въздушният филтър? Може да са свещи.Как засичаш разхода пълниш и докато свърши ли ?Като е празна сипи 10 литр и директно извънградско да се види колко харчи.С каква скорост караш извънградско и темподоби.
Върни се в “Автогазови уредби”