Индикатор за ниво без превключвател?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
shodan
Автомобил:
Двигател:

Индикатор за ниво без превключвател?

Мнениеот shodan » Пет 26 юли 2013 9:01

Здравейте колеги, искам да ви попитам дали има такова животно :) Имам превключвател в купето, обаче пък искам да ми се вижда и нивото на газта в бутилката :) Имам кабел, който ми идва от нивомера на бутилката. Тоя дето е с 2 жила. Вчера ходих до газаджиите на Ловато и те ми казаха,че системата ми е много стара като дори ключе не мога да си сложа, понеже нивомера ми бил някъв турски на друг принцип. Можете ли да ми кажете откъде мога да си купя нещо, което да ми показва нивото без да трябва да инвестирам 55лв за нова система без ключето :wink Благодаря предварително :th_up

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Индикатор за ниво без превключвател?

Мнениеот L&R » Пет 26 юли 2013 9:22

За начало трябва да се установи твоя индикатор от кой вид е с напрежение или резистивен.
Снимай сондата отблизо и уточни с колко кабела е , иначе може да се направи без проблем отделен идикатор и в двата случая с lm3914 примерно.
Прикачени файлове
1563-16149d1198386129-help-me-build-gas-gauge-fuel-2.gif

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 26 юли 2013 9:39

аз смятах да почна проект, който взима данните 0-90ома от дачика на бутилката и ги прехвърля към датчика за бензин 0-300 ома, ако не се лъжа и по този начин си ги показва на стандартния бензиномер, може да се задават и нива като на г.инжекциони :rolleyes

shodan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shodan » Пет 26 юли 2013 21:49

Май не е с нито едно от двете :mhihi Този майстора не можа да види някакво съпротивление да пише и май стигнаха до изводаа,че е с някви магнити. Аз пък си спомням преди години като ми я слагаха,че била с инфрачервен датчик.Не знам какви са слагали на времето и сега не знам,наистина. Не съм се занимавал. Просто искам да си виждам нивото. За това питам тук дали има такива неща на пазара и къде да отида да разгледам, да тествам, и ако стане да купя, и монтирам :wink Снимка ще направя :th_up

shodan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shodan » Съб 27 юли 2013 14:51

Изображение

Качеството не е хубаво,но с телефона толкоз. Нямам апарат в момента. Дано се вижда това, което трябва! Дайте идея какво ключе или показател ми трябват. Мисля,че на пазара няма само показател, нали?

ПП. Някой,ако мжоже да ми каже магазин дето работят професионално и мога да намеря всяка една част независимо от производителя ще бъде добре. Защото си мисля,че само на такова място бих намерил нещо,което ще ми свърши работа!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 28 юли 2013 21:36

@shodan с магнит е. Няма потенциометър .

Re : Извади стъклото и дай да видим как е .

Последна промяна от kris11 на Сря 31 юли 2013 13:26, променено общо 1 път.

shodan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shodan » Пон 29 юли 2013 10:28

С магнит,ама първия ключ дето ми го бяха сложили ми показваше количестовот на газ в купето.Ама нещо се ппрецака още преди години :) Та...ако мога да си намеяр пак същия тип.... интересно дали се продават още :rolleyes

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 29 юли 2013 16:03

И да заработи нивомера вероятно няма да показва вярно(като на повечето коли) и само ще си хвърлиш парите-караи си по километраж.

shodan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shodan » Пет 02 авг 2013 15:47

Ами да ти кажа,аз едно време карах с нивопоказател и си показваше прилично. Не ме е лъгал. Като видя,че остават 3-2-1 светлинка си знам ,че нещата отиват на зареждане :wink

ПП. Аз май се отказах от тази идея,защото не мога да намеря такова ключе, което да не е на резистентен принцип.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 12 авг 2013 9:34

shodan написа:ПП. Аз май се отказах от тази идея,защото не мога да намеря такова ключе, което да не е на резистентен принцип.

Ами свали стъклото и виж какво има под него.Щом ти е показвал навремето -може да си стои платката с оптрона. Стъклото се вади като се завърти по и обратно на часовниковата стрелка/набито е в месинговия корпус/.Газ няма под него Стрелка с магнит на нея - зависи дали е с 1 оптрон или няколко.
Схемата на ЛиР става да се пригоди.

Последна промяна от kris11 на Пон 12 авг 2013 13:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 12 авг 2013 11:07

всичко може да се намери, но с тази снимка, няма как да дадем съвет

Върни се в “Автогазови уредби”