Индикатор за ниво без превключвател?
Индикатор за ниво без превключвател?
Здравейте колеги, искам да ви попитам дали има такова животно :) Имам превключвател в купето, обаче пък искам да ми се вижда и нивото на газта в бутилката :) Имам кабел, който ми идва от нивомера на бутилката. Тоя дето е с 2 жила. Вчера ходих до газаджиите на Ловато и те ми казаха,че системата ми е много стара като дори ключе не мога да си сложа, понеже нивомера ми бил някъв турски на друг принцип. Можете ли да ми кажете откъде мога да си купя нещо, което да ми показва нивото без да трябва да инвестирам 55лв за нова система без ключето
Благодаря предварително 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Индикатор за ниво без превключвател?
За начало трябва да се установи твоя индикатор от кой вид е с напрежение или резистивен.
Снимай сондата отблизо и уточни с колко кабела е , иначе може да се направи без проблем отделен идикатор и в двата случая с lm3914 примерно.
Снимай сондата отблизо и уточни с колко кабела е , иначе може да се направи без проблем отделен идикатор и в двата случая с lm3914 примерно.
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
аз смятах да почна проект, който взима данните 0-90ома от дачика на бутилката и ги прехвърля към датчика за бензин 0-300 ома, ако не се лъжа и по този начин си ги показва на стандартния бензиномер, може да се задават и нива като на г.инжекциони 
Май не е с нито едно от двете
Този майстора не можа да види някакво съпротивление да пише и май стигнаха до изводаа,че е с някви магнити. Аз пък си спомням преди години като ми я слагаха,че била с инфрачервен датчик.Не знам какви са слагали на времето и сега не знам,наистина. Не съм се занимавал. Просто искам да си виждам нивото. За това питам тук дали има такива неща на пазара и къде да отида да разгледам, да тествам, и ако стане да купя, и монтирам
Снимка ще направя 
Този майстора не можа да види някакво съпротивление да пише и май стигнаха до изводаа,че е с някви магнити. Аз пък си спомням преди години като ми я слагаха,че била с инфрачервен датчик.Не знам какви са слагали на времето и сега не знам,наистина. Не съм се занимавал. Просто искам да си виждам нивото. За това питам тук дали има такива неща на пазара и къде да отида да разгледам, да тествам, и ако стане да купя, и монтирам 

Качеството не е хубаво,но с телефона толкоз. Нямам апарат в момента. Дано се вижда това, което трябва! Дайте идея какво ключе или показател ми трябват. Мисля,че на пазара няма само показател, нали?
ПП. Някой,ако мжоже да ми каже магазин дето работят професионално и мога да намеря всяка една част независимо от производителя ще бъде добре. Защото си мисля,че само на такова място бих намерил нещо,което ще ми свърши работа!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@shodan с магнит е. Няма потенциометър .
Re : Извади стъклото и дай да видим как е .
Re : Извади стъклото и дай да видим как е .
Последна промяна от kris11 на Сря 31 юли 2013 13:26, променено общо 1 път.
С магнит,ама първия ключ дето ми го бяха сложили ми показваше количестовот на газ в купето.Ама нещо се ппрецака още преди години :) Та...ако мога да си намеяр пак същия тип.... интересно дали се продават още 
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
И да заработи нивомера вероятно няма да показва вярно(като на повечето коли) и само ще си хвърлиш парите-караи си по километраж.
Ами да ти кажа,аз едно време карах с нивопоказател и си показваше прилично. Не ме е лъгал. Като видя,че остават 3-2-1 светлинка си знам ,че нещата отиват на зареждане 
ПП. Аз май се отказах от тази идея,защото не мога да намеря такова ключе, което да не е на резистентен принцип.
ПП. Аз май се отказах от тази идея,защото не мога да намеря такова ключе, което да не е на резистентен принцип.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
shodan написа:ПП. Аз май се отказах от тази идея,защото не мога да намеря такова ключе, което да не е на резистентен принцип.
Ами свали стъклото и виж какво има под него.Щом ти е показвал навремето -може да си стои платката с оптрона. Стъклото се вади като се завърти по и обратно на часовниковата стрелка/набито е в месинговия корпус/.Газ няма под него Стрелка с магнит на нея - зависи дали е с 1 оптрон или няколко.
Схемата на ЛиР става да се пригоди.
Последна промяна от kris11 на Пон 12 авг 2013 13:07, променено общо 1 път.
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
всичко може да се намери, но с тази снимка, няма как да дадем съвет
Върни се в “Автогазови уредби”