Дифузьор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дифузьор

Мнениеот fichi » Пон 26 фев 2007 17:01

Здравейте колеги.Колата е Г2 ГТИ 1,8 РВ
В момента съм с плочка,на която дифузора е с диаметър 32мм,а инече тръбата на дебитомера е ф50мм.
Колата си върви хубаво и дава приличен разход.
Разлика във вървежа се усеща от 5000об нагоре.
Получава се едно заглъхване все едно не му стига въздух.
ВЪПРОСА ми е как да направя по-голямо сечение на дифузора?
Пробвал ли е някой да сложи тръбички вместо плочка?
Колата върви еднакво на газ и бензин.На Божурище при засичане на време разликата на 400м е 0,1сек
Много ще съм ви благодарен ако помогнете.

Последна промяна от fichi на Чет 01 мар 2007 14:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 26 фев 2007 17:25

Малко е това 32мм и най вероятно ще ти спъва вървенето и на бензин със сигурност но няма как.Ако го разшериш няма да може да се храни добре на газ,пробвали сме го на КР и не става.Единственото което межеш да направиш е да я поизпилиш малко до 33мм и това е и да искаш повече не може освен ако се смени рингчето на плочката с по голямо но както ти казах ще е по зле и на газ няма да може да се кара.А за вариант с мъркуч забрави не става.Ако си мислиш че сега не е спъната на бензин се засечи със и без плочката да видиш :wink:

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Пон 26 фев 2007 17:59

Пробвах да извадя дифузора и се палучава ф55,но на ниски обороти при подаване на гас се получава леко придръпване.След това я вкарах за ремонт и пак си върнах дифузора.
Мисълта ми е да сложа по дълги тръбички,да влизат до средата на тръбата,за да се получи по-добро смесообразуване.
Върти ми се в главата на струга да си направя нов дифузор сус същия външен,но вътрешния диаметър да е по голям.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 26 фев 2007 20:55

fichi написа:Пробвах да извадя дифузора и се палучава ф55,но на ниски обороти при подаване на гас се получава леко придръпване.След това я вкарах за ремонт и пак си върнах дифузора.
Мисълта ми е да сложа по дълги тръбички,да влизат до средата на тръбата,за да се получи по-добро смесообразуване.
Върти ми се в главата на струга да си направя нов дифузор сус същия външен,но вътрешния диаметър да е по голям.
Колега не ходи на стругар просто иди на газаджия и си харесай друго рингче с по голям диаметър и пробвай как ще е но аз ти казвам от личен опит че по голям няма да стане но все пак пробвай понеже съм го правил това на КР и 2Е но не се получава,просто неще по голямо Ф.Иначе за рингчетата те са със стандартни външни Фита а с различни вътрешни,това което ти трябва.Вземи си някое с 2-3мм по голям и пробвай но задължително трябва да има рингче с дупчици :wink:

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Пон 26 фев 2007 21:19

Колеги,аз смених 3 плочки докато намеря оптималното решение за вървежа на газ и на бензин. Като максимална скорост без проблеми 200км/ч и на газ и на бензин. Разликата във вървежа на бензин обаче е направо огромна, колата става адски спъната особено от 5000об/м нагоре. Тоя момент с тръбичките не ти го препоръчвам,при мене го бяха направили така и като купувах колата намерих инжекциона в багажника :lol:

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Вто 27 фев 2007 0:27

Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Чет 01 мар 2007 9:33

Имам приятели в 3 сервиза и 1 магазин и казват,че дифузори без плочки не се продават.Кажете от къде да намеря дифузор?

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Чет 01 мар 2007 9:35

qnis3 написа:Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.

Нещо немога да го отворя :oops:

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 01 мар 2007 9:47

fichi написа:Имам приятели в 3 сервиза и 1 магазин и казват,че дифузори без плочки не се продават.Кажете от къде да намеря дифузор?

Да може но ти трябва размера.

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 01 мар 2007 9:49

fichi написа:
qnis3 написа:Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.

Нещо немога да го отворя :oops:

Да сигорно имат нещо проблем сьс сайта но ще го пуснат.

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Чет 01 мар 2007 11:38

qnis3 написа:
fichi написа:Имам приятели в 3 сервиза и 1 магазин и казват,че дифузори без плочки не се продават.Кажете от къде да намеря дифузор?

Да може но ти трябва размера.

За кои размери говориш.Вътрешен и веншен на дифузора ли?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 01 мар 2007 12:21

Поправете поне заглавието ,щото после да го намирате лесно с търсачката. Дифузьор на български!

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Чет 01 мар 2007 14:32

k22 написа:Поправете поне заглавието ,щото после да го намирате лесно с търсачката. Дифузьор на български!

Поправих го :oops: :oops: :oops:

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 01 мар 2007 20:38

fichi написа:
k22 написа:Поправете поне заглавието ,щото после да го намирате лесно с търсачката. Дифузьор на български!

Поправих го :oops: :oops: :oops:

Колега дай един имейл да ти я пратя на снимка и чертеж.

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Пет 02 мар 2007 8:27

Върни се в “Автогазови уредби”