Здравейте колеги.Колата е Г2 ГТИ 1,8 РВ
В момента съм с плочка,на която дифузора е с диаметър 32мм,а инече тръбата на дебитомера е ф50мм.
Колата си върви хубаво и дава приличен разход.
Разлика във вървежа се усеща от 5000об нагоре.
Получава се едно заглъхване все едно не му стига въздух.
ВЪПРОСА ми е как да направя по-голямо сечение на дифузора?
Пробвал ли е някой да сложи тръбички вместо плочка?
Колата върви еднакво на газ и бензин.На Божурище при засичане на време разликата на 400м е 0,1сек
Много ще съм ви благодарен ако помогнете.
Дифузьор
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Малко е това 32мм и най вероятно ще ти спъва вървенето и на бензин със сигурност но няма как.Ако го разшериш няма да може да се храни добре на газ,пробвали сме го на КР и не става.Единственото което межеш да направиш е да я поизпилиш малко до 33мм и това е и да искаш повече не може освен ако се смени рингчето на плочката с по голямо но както ти казах ще е по зле и на газ няма да може да се кара.А за вариант с мъркуч забрави не става.Ако си мислиш че сега не е спъната на бензин се засечи със и без плочката да видиш 

- fichi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвах да извадя дифузора и се палучава ф55,но на ниски обороти при подаване на гас се получава леко придръпване.След това я вкарах за ремонт и пак си върнах дифузора.
Мисълта ми е да сложа по дълги тръбички,да влизат до средата на тръбата,за да се получи по-добро смесообразуване.
Върти ми се в главата на струга да си направя нов дифузор сус същия външен,но вътрешния диаметър да е по голям.
Мисълта ми е да сложа по дълги тръбички,да влизат до средата на тръбата,за да се получи по-добро смесообразуване.
Върти ми се в главата на струга да си направя нов дифузор сус същия външен,но вътрешния диаметър да е по голям.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не ходи на стругар просто иди на газаджия и си харесай друго рингче с по голям диаметър и пробвай как ще е но аз ти казвам от личен опит че по голям няма да стане но все пак пробвай понеже съм го правил това на КР и 2Е но не се получава,просто неще по голямо Ф.Иначе за рингчетата те са със стандартни външни Фита а с различни вътрешни,това което ти трябва.Вземи си някое с 2-3мм по голям и пробвай но задължително трябва да има рингче с дупчициfichi написа:Пробвах да извадя дифузора и се палучава ф55,но на ниски обороти при подаване на гас се получава леко придръпване.След това я вкарах за ремонт и пак си върнах дифузора.

- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги,аз смених 3 плочки докато намеря оптималното решение за вървежа на газ и на бензин. Като максимална скорост без проблеми 200км/ч и на газ и на бензин. Разликата във вървежа на бензин обаче е направо огромна, колата става адски спъната особено от 5000об/м нагоре. Тоя момент с тръбичките не ти го препоръчвам,при мене го бяха направили така и като купувах колата намерих инжекциона в багажника 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.
- fichi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
qnis3 написа:Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.
Нещо немога да го отворя

-
- Автомобил:
- Двигател:
fichi написа:qnis3 написа:Колега ето тук можеш да намериш каква плочка ти трябва и с какьв размер на дефузйора качих го преди време http://www.fiat-bg.com/Downloads/Books/ ... umGAS/BRC/ това е оригиналния софт на БРС за плочките.
Нещо немога да го отворя
Да сигорно имат нещо проблем сьс сайта но ще го пуснат.
Върни се в “Автогазови уредби”