Почистване на газов клапан.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Почистване на газов клапан.

Мнениеот самкатааa » Нед 12 фев 2012 9:57

Колеги можете ли да ми кажете какви стъпки следват за да се почисти газов клапан ловато на голф 3 1.4,моно абд.Смисъл да се смени филтъра трябва ли да се спре потока от газ или направо трябва да се отвори клапана?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на газов клапан.

Мнениеот Zlatina » Нед 12 фев 2012 10:03

трябва да се спре газта от бутилката

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 12 фев 2012 10:07

На бутилката имаш две кранчета, за по-сигурно затваряш ги и двете. След това си развиваш тръбите на газовия клапан, разглобяваш го напълно, всичко се промива и почиства с бензин, или спирт, и се подсушава добре. Сглобяваш в обратен ред, пускаш двете кранчета на бутилката, и с гъба напоена с веро, или сапун, с пяната, проверяваш по гайките на тръбите за изпускане на газъъ...

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Нед 12 фев 2012 10:44

Преди да завиеш тръбата може да развиеш малко кранчето на газта за да се издуха графита от тръбата който се е събрал.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Нед 12 фев 2012 12:27

Колеги предлагам, ако има някой снимков материал за почистване на газовия клапан, да го сподели тук и да стане като темата с рециклирането на испарителя.Мисля, че ще е полезно за всички и най вече за начинаещи като мен! :drunk

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 12 фев 2012 13:52

Има теми за този газов клапан. Ма никой не търси.
Филтърът се хвърля и се купува нов. Около 2-3лв.
Има различни размери. Сваляш и взимаш нов. Има и магнитче при филтъра. И трябва да се внимава да не се изгуби. Не знам дали е при всички клапани.
И да, първо се спира газта от бутилката, както са казали колеги и колежка по горе.
Все пак функцията на този клапан е да пуска и спира газта към изпарителя. Като се махне няма какво да я спре, и ще ви ощави:)))

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 12 фев 2012 14:41

Zlatina написа:трябва да се спре газта от бутилката

И палиш на газ докато изгори газта по тръбата и спадне налягането.Иначе ще фъска известно време и може да ти свали кожата по ръката ако не внимаваш.И без цигара.

Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Мнениеот самкатааa » Нед 12 фев 2012 15:02

:arrow: На моята няма кранчета а има клапан който спира и пуска газта.Като запалиш колата на бензин и превключиш на газ идва ток го клапана и отваря клапата и газта тръгва.Като я изгасиш изгасва тока и потока от газ спира.

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Пон 13 фев 2012 17:39

Извинявам се предварително,че ползвам темата на колегата.Искам да попитам какви са признаците на развален газов клапан.Съмнявам се в него,защото когато е студена,например сутрин като тръгвам за работа трябва да вътря доста за да запаля.Или другото което правя понякога е-завъртам ключа малко да завърти стартера,връщам го и втория път веднага пали.Това го прави само когато колата е карана на газ през деня.На бензин всичко е ОК.Преди месец е сменена Ламбда сондата,един майстор ми каза че е от нея,но не,смених и реле номер 30,но уви проблема с трудното палене си остава.Искам само да добява,че проблема е само първоначалното запалване.Например паля я,минава си на бензин след 1 км примерно,гася я и после си пали без никакъв проблем.Възможно ли е да е от газовия клапан според вас,да пропуска малко газ като стои повечко време и като върти отначало 8-10 завъртания на стартера за да избута газта и тогава да си запали на бензин.Колата е Голф 3-AFT с газов инжекцион Ланди слаган в Италия. :?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 13 фев 2012 19:20

Ако е клапана ще ти прави мизерии и вечер,след работа например.И няма да има връзка с температурата,гаранция.Даже напротив,ще се влошава при положителни температури.Ще се смесват горивата и колата ще се дави,ще усетиш при зпалването в първия момент как не може да се изчисти.Имам опит с такъв проблем но не мога да рискувам с детали,понеже при мен беше на моноинжекция проблема.

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 11 мар 2012 18:01

Колеги колата не бях я палил 4-5 дни и си беше изгасена без да се прехвърля преди това на банзин,както си беше направо на газ.Сутринта отивам,врътвам ключа и колата заоали от раз.Незнам вече какво да си мисля.Карам на газ,оставям я за 2-3 часа и после пали много трудно,а излиза че като стои 4-5 дни и си пали без проблем след това и интересното е,че това се случва за втори пък.Първия път мислих,че е случайност,но ето,че днес се повтори и вече незнам какво да си мисля

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 11 мар 2012 18:31

tiho_madjarov написа:Извинявам се предварително,че ползвам темата на колегата.Искам да попитам какви са признаците на развален газов клапан.Съмнявам се в него,защото когато е студена,например сутрин като тръгвам за работа трябва да вътря доста за да запаля.Или другото което правя понякога е-завъртам ключа малко да завърти стартера,връщам го и втория път веднага пали.Това го прави само когато колата е карана на газ през деня.На бензин всичко е ОК.Преди месец е сменена Ламбда сондата,един майстор ми каза че е от нея,но не,смених и реле номер 30,но уви проблема с трудното палене си остава.Искам само да добява,че проблема е само първоначалното запалване.Например паля я,минава си на бензин след 1 км примерно,гася я и после си пали без никакъв проблем.Възможно ли е да е от газовия клапан според вас,да пропуска малко газ като стои повечко време и като върти отначало 8-10 завъртания на стартера за да избута газта и тогава да си запали на бензин.Колата е Голф 3-AFT с газов инжекцион Ланди слаган в Италия. :?

Чакай, чакай! Направо на газ ли пали на студено? Каква марка е ГИ, изпарител, клапан, рейка?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 11 мар 2012 18:56

Пробваи дане палищ на 1 во палене направо на газ :talk:

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 11 мар 2012 21:10

Паля винаги на бензин,винаги.Никога несъм я палил на газ първоначално.Беше се оправил малко проблема след смяна на някои работи,но пак се появи и вече незнам какво да правя.Смених едно реле 30 номер,но пак си пали трудно.Незнам изпарителя дали да не сменям вече.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 12 мар 2012 8:35

остава ти газ в маркучите и колата с дави.Добра е цаката дето си я намерил с второто въртене.Другия вариант е компа

Последна промяна от Iezekil на Пон 12 мар 2012 8:36, променено общо 1 път.

Върни се в “Автогазови уредби”