Почистване на газов клапан.
Почистване на газов клапан.
Колеги можете ли да ми кажете какви стъпки следват за да се почисти газов клапан ловато на голф 3 1.4,моно абд.Смисъл да се смени филтъра трябва ли да се спре потока от газ или направо трябва да се отвори клапана?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на газов клапан.
трябва да се спре газта от бутилката
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
На бутилката имаш две кранчета, за по-сигурно затваряш ги и двете. След това си развиваш тръбите на газовия клапан, разглобяваш го напълно, всичко се промива и почиства с бензин, или спирт, и се подсушава добре. Сглобяваш в обратен ред, пускаш двете кранчета на бутилката, и с гъба напоена с веро, или сапун, с пяната, проверяваш по гайките на тръбите за изпускане на газъъ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да завиеш тръбата може да развиеш малко кранчето на газта за да се издуха графита от тръбата който се е събрал.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Колеги предлагам, ако има някой снимков материал за почистване на газовия клапан, да го сподели тук и да стане като темата с рециклирането на испарителя.Мисля, че ще е полезно за всички и най вече за начинаещи като мен! 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Има теми за този газов клапан. Ма никой не търси.
Филтърът се хвърля и се купува нов. Около 2-3лв.
Има различни размери. Сваляш и взимаш нов. Има и магнитче при филтъра. И трябва да се внимава да не се изгуби. Не знам дали е при всички клапани.
И да, първо се спира газта от бутилката, както са казали колеги и колежка по горе.
Все пак функцията на този клапан е да пуска и спира газта към изпарителя. Като се махне няма какво да я спре, и ще ви ощави:)))
Филтърът се хвърля и се купува нов. Около 2-3лв.
Има различни размери. Сваляш и взимаш нов. Има и магнитче при филтъра. И трябва да се внимава да не се изгуби. Не знам дали е при всички клапани.
И да, първо се спира газта от бутилката, както са казали колеги и колежка по горе.
Все пак функцията на този клапан е да пуска и спира газта към изпарителя. Като се махне няма какво да я спре, и ще ви ощави:)))
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Zlatina написа:трябва да се спре газта от бутилката
И палиш на газ докато изгори газта по тръбата и спадне налягането.Иначе ще фъска известно време и може да ти свали кожата по ръката ако не внимаваш.И без цигара.

- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се предварително,че ползвам темата на колегата.Искам да попитам какви са признаците на развален газов клапан.Съмнявам се в него,защото когато е студена,например сутрин като тръгвам за работа трябва да вътря доста за да запаля.Или другото което правя понякога е-завъртам ключа малко да завърти стартера,връщам го и втория път веднага пали.Това го прави само когато колата е карана на газ през деня.На бензин всичко е ОК.Преди месец е сменена Ламбда сондата,един майстор ми каза че е от нея,но не,смених и реле номер 30,но уви проблема с трудното палене си остава.Искам само да добява,че проблема е само първоначалното запалване.Например паля я,минава си на бензин след 1 км примерно,гася я и после си пали без никакъв проблем.Възможно ли е да е от газовия клапан според вас,да пропуска малко газ като стои повечко време и като върти отначало 8-10 завъртания на стартера за да избута газта и тогава да си запали на бензин.Колата е Голф 3-AFT с газов инжекцион Ланди слаган в Италия. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е клапана ще ти прави мизерии и вечер,след работа например.И няма да има връзка с температурата,гаранция.Даже напротив,ще се влошава при положителни температури.Ще се смесват горивата и колата ще се дави,ще усетиш при зпалването в първия момент как не може да се изчисти.Имам опит с такъв проблем но не мога да рискувам с детали,понеже при мен беше на моноинжекция проблема.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги колата не бях я палил 4-5 дни и си беше изгасена без да се прехвърля преди това на банзин,както си беше направо на газ.Сутринта отивам,врътвам ключа и колата заоали от раз.Незнам вече какво да си мисля.Карам на газ,оставям я за 2-3 часа и после пали много трудно,а излиза че като стои 4-5 дни и си пали без проблем след това и интересното е,че това се случва за втори пък.Първия път мислих,че е случайност,но ето,че днес се повтори и вече незнам какво да си мисля
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
tiho_madjarov написа:Извинявам се предварително,че ползвам темата на колегата.Искам да попитам какви са признаците на развален газов клапан.Съмнявам се в него,защото когато е студена,например сутрин като тръгвам за работа трябва да вътря доста за да запаля.Или другото което правя понякога е-завъртам ключа малко да завърти стартера,връщам го и втория път веднага пали.Това го прави само когато колата е карана на газ през деня.На бензин всичко е ОК.Преди месец е сменена Ламбда сондата,един майстор ми каза че е от нея,но не,смених и реле номер 30,но уви проблема с трудното палене си остава.Искам само да добява,че проблема е само първоначалното запалване.Например паля я,минава си на бензин след 1 км примерно,гася я и после си пали без никакъв проблем.Възможно ли е да е от газовия клапан според вас,да пропуска малко газ като стои повечко време и като върти отначало 8-10 завъртания на стартера за да избута газта и тогава да си запали на бензин.Колата е Голф 3-AFT с газов инжекцион Ланди слаган в Италия.
Чакай, чакай! Направо на газ ли пали на студено? Каква марка е ГИ, изпарител, клапан, рейка?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Пробваи дане палищ на 1 во палене направо на газ 

- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Паля винаги на бензин,винаги.Никога несъм я палил на газ първоначално.Беше се оправил малко проблема след смяна на някои работи,но пак се появи и вече незнам какво да правя.Смених едно реле 30 номер,но пак си пали трудно.Незнам изпарителя дали да не сменям вече.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
остава ти газ в маркучите и колата с дави.Добра е цаката дето си я намерил с второто въртене.Другия вариант е компа
Последна промяна от Iezekil на Пон 12 мар 2012 8:36, променено общо 1 път.
Върни се в “Автогазови уредби”