Проблем с Газов инжекцион!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Газов инжекцион!

Мнениеот INJENERA1 » Пон 27 окт 2014 15:49

Здравейте, колеги!

Имам един въпрос към вас като хора с опит с ГИ.

Не знам дали е проблем или по принцип е нормално, всеки различно казва, както и газаджиите, въпроса е следния:

Когато отключа автомобила и отворя вратата, понякога... подчертавам ПОНЯКОГА светва поставения "контрол" на ГИ, който е монтиран на таблото и служи за смяна на горивото бензин/газ, на който разбира се има диоди, които показват ориентировъчно колко газ има в бутилката. Това не го прави винаги. Надявам се да съм се изразил правилно и да сте ме разбрали.

Имате ли наблюдения върху вашите инжекциони?!?

Благодаря Ви! :smile

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Газов инжекцион!

Мнениеот INJENERA1 » Сря 29 окт 2014 12:22

Според вас вярно ли е, че някой модели коли след като изключиш алармата и отвориш вратата прави някой проверки на системата в зависимост, колко часа не е била палената колата? Става въпроса за Бора 1999 год. V5 2,3L. ГИ- Gaz italy.

Какво ще кажете, колеги?

Последна промяна от INJENERA1 на Сря 29 окт 2014 13:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Сря 29 окт 2014 13:25

До тук, колега, разбрах, че имаш проблем с НЯКАКЪВ ГИ на Бора от 1999-та година.
Ако искаш смислени отговори/идеи/предложения - напиши подрбоности - започвайки от кода на двигателя на въпросната Бора, кубатура, модел на ГИ, със или без OBD2 е, и т.н.
Аз и да ти кажа моят Фобос как се държи, ти ако не си с Фобос - ще има ли много полза за теб?

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Сря 29 окт 2014 22:55

На някои vw при отваряне на шофьорската врата,се включва бензиновата помпа за 1-2сек.Вероятно при монтажа на ГИ са използвали това захранване! :rolleyes

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 30 окт 2014 8:26

[quote="vlad1.8mi"]На някои vw при отваряне на шофьорската врата,се включва бензиновата помпа за 1-2сек.Вероятно при монтажа на ГИ са използвали това захранване! :rolleyes[/quote

Запознат ли сте от коя година са тези модели?

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Чет 30 окт 2014 9:36

И при мен го има това със светкането на управлениети :c020 Не е никакъв проблем, спокойно. Докато си палиш нормално и т.н. значи не ти пълни колекторите с газ докато си е заключена, т.е. газовата система си ти е наред, това че за момент превключватела е светнал, не трябва да те притеснява по никакъв начин, най-малкото ГИ са със защити и преди да ти загрее колата на 30-40 градуса не отварят клапаните и газ към двигателя няма и следователно и проблем нямаш. Ще ти кажа нещо от личен опит с ГИ, всичко работи ли си нормално, значи не пипаш нищо! Чак когато почнеш да имаш проблеми, пръдърпвания, неравномерна работа на мотора, тогава почваш по майстори, това са проблеми, а не да ти светне превключватела като си отключиш колата....

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 30 окт 2014 9:41

zografski написа:И при мен го има това със светкането на управлениети :c020 Не е никакъв проблем, спокойно. Докато си палиш нормално и т.н. значи не ти пълни колекторите с газ докато си е заключена, т.е. газовата система си ти е наред, това че за момент превключватела е светнал, не трябва да те притеснява по никакъв начин, най-малкото ГИ са със защити и преди да ти загрее колата на 30-40 градуса не отварят клапаните и газ към двигателя няма и следователно и проблем нямаш. Ще ти кажа нещо от личен опит с ГИ, всичко работи ли си нормално, значи не пипаш нищо! Чак когато почнеш да имаш проблеми, пръдърпвания, неравномерна работа на мотора, тогава почваш по майстори, това са проблеми, а не да ти светне превключватела като си отключиш колата....

Благодаря! И вие ли сте на газ с този мотор? Какво ви е газовото? Кажете повече за него и за работата на мотора, разход? Просто ми беше интересно, защо светва, замислих се, но тук освен Вие друг не можа да каже нищо. Относно вървенето е добре, не се оплаквам, а като се замисля други хора, които си слагат ГИ какви проблеми имат.... само дето разхода не е малък, но все пак на газ е по-висок.

Поздрави!

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 30 окт 2014 10:04

На профила си пише с каква кола съм, иначе и аз съм с ГИ, все пак ти казвам, че и при мен го има това на което викаш проблем. Романо е системата, разхода със сиг ми е по-голям от колкото при теб 16-17л/100км градско.

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 30 окт 2014 10:13

zografski написа:На профила си пише с каква кола съм, иначе и аз съм с ГИ, все пак ти казвам, че и при мен го има това на което викаш проблем. Романо е системата, разхода със сиг ми е по-голям от колкото при теб 16-17л/100км градско.

Защо мислиш, че е по голям от колкото при мен? А извън града колко е?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 30 окт 2014 10:24

Защото ти си 2.3 V5 аз 2.8 V6 (ако не виждаш разлиаката, лошо), ако разхода ни е еднакакъв значи имаш проблем!

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 30 окт 2014 10:26

zografski написа:Защото ти си 2.3 V5 аз 2.8 V6 (ако не виждаш разлиаката, лошо), ако разхода ни е еднакакъв значи имаш проблем!

Хихихи, разликата е виждам, но зависи как се кара, ако ме разбираш. А толкова цилиндри защо са ти? Правиш кушии или за гъзария? ;)

Да не се засегнеш сега..., закачам се.... все пак е по скъпа поддръжката при каране в нашата мила родина :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 30 окт 2014 10:46

Кефа цена няма, ако можеше да си го позволиш и ти щеше да караш V6, а не средния вариант V5. А защо ли, защото е по-голям кефа, а и трудно ще ме засегнеш на такава тема, все едно да караш 1.6 и да ме питаш защо карам 2.8 :c020 Ако можех да си го позволя и R36 щях да карам и това не от гъзария, а за кеф :mhihi Инак колко и да го настъпваш тва 2.3 повече коне нема да изкараш и пак трудно ще докараш моя разход, освен ако не падаш под 4500оборота, което е невъзможно, така че или имаш проблем или не можеш да си сметнеш разхода.

INJENERA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INJENERA1 » Чет 30 окт 2014 11:17

Нямам проблем с разхода! А що се отнася до настъпването, не карам много бързо. Ако имам възможност бих пътувал и бих си купил къща на много места по света, но чак да се изхврълям за кола, не бих. Това ми стига, даже ми е много :cool Важното е работа да вършиш и да може да стигне от точка А до точка Б :c020 Всеки си има мнение, знаеш как е :c020

Да си я караш със здраве! Само не каза извън града колко ти дава твоята играчка :question :c020

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 30 окт 2014 12:04

Зависи от карането и къде се кара. Извънградско по магистралата със 140-160+клима = около 12-13л/100км, инак по междуградски, там карам доста по-бавно 80-120 и разхода намялява до към 10л/100км. И не бих казал, че карането на V5 или V6 е гъзария или изхвърляне, като цяло 1 такава кола струва колкото твоята или някоя GTI-ка в приличен вид, т.е. 5-8000лв, ест. зависи от вида в който се намира, но съм вижадл и 1.6 SR за по 7000лв, така че не можеш да сравниш голф 4 V6 с луксозен автомобил, а мен лично не ме привличат конете, колкото 4Motion-а и големия мотор, ако търсех коне, щях да си взема 1.8Т (с 4 цилиндърчета) и с минимални усилия и финанси да стане 300к.с. . :c020

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Чет 30 окт 2014 12:47

Запознат ли сте от коя година са тези модели?
Забелязал съм този ефект да се проявява при Golf4 и Passat B5 от края на 1999г

Върни се в “Автогазови уредби”