Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
marti_3003
Автомобил:
Двигател:

Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин

Мнениеот marti_3003 » Сря 07 дек 2016 18:16

Здравейте колеги. За първа зима карам въпросния голф 5 2008г. 1.6 бифуел и се оказа, че само градус под нулата след като обърне на газ колата, след още минута-две ме връща пак на бензин. Колата си загрява нормално, дори ръчно я изключвам и след като вдигне 90 я пускам и пак.... обръща си нагаз и след малко пак ме връща на бензин. Стане ли +1 градус на вънка проблеми няма. Още по интересното следва.... Не съм от големите разбирачи и затова се запътих към сервиз за газови инжекциони. Казаха ми че газта била Лоренцо Ранди но понеже била слагана в Италия (а не е както си мислех фабрична) компютърът на майстора не може да я разчете и реално нищо не може да направи по нея. Единствен вариант било да ми смени цилиндрите и компютъра с техен, които се поддържат навсякъде и от тук натам да е обслужваема уредбата. Това щяло да струва 450лв, което все пак не ме стряска. Въпросът е.... засллужава ли си при положение че почти сигурно проблема е свързан с уредчето което отчита температурата на самата газова и решава кога да превключи. Не може ли само то да се смени въпреки, че не е слагана тук газовата. Марката е ясна и не виждам какво може да пречи. Да обиколя ли други сервизи да видя дали няма да я разчетат, да си карам зимата на бензин или да попитам някой газов майстор да смени само този модул, който е отпред при цилиндърчетата. Благодаря!

slavei2003
Автомобил: FORD GALAXY
Двигател: Y5B 1999г 147kc
Контакти:

Re: Голг 5 с газова от Италия

Мнениеот slavei2003 » Сря 07 дек 2016 18:34

Може! Свали датчика за температура и премери какви стойности дава.Ако не са в норма ,намери същия и го смени.Няма нужда от нова настройка след смяната.За параметрите на датчика се рови в нета ,или питай колеги.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 07 дек 2016 19:18

Отиди в истински сервиз. За сега само с едно ланди не съм се свързал но самия компютър имаше проблем :) Успех

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 07 дек 2016 19:41

http://landi.bg/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B ... %B6%D0%B0/ Ето ти тука сервизна мрежа за Ланди Ренцо из цялата страна :)

marti_3003
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин

Мнениеот marti_3003 » Сря 07 дек 2016 21:37

Благодаря ви много ще се свържа първо със сервизите на ланди ренцо в софия... иначе колегата SpeeDLine ако може също да препоръча хубав сервиз в София ще се радвам :)

dreadx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreadx » Чет 08 дек 2016 3:22

Едва ли е от този датчик, който е монтиран на рейката с дюзите (мога да ти дам такъв за проба, но мисля че не е от него.) - т.е. принципно може да изключва от него, но не по такъв начин свързано с температурата.
Това, което ме учудва е как пък ГИ-то ще решава кога навън е точно под -1 градуса, като няма датчик за външната температура.
(- я виж и напиши с какъв компютър си - или направи някакви снимки на инсталацията.)

Имаш ли представа на колко километра е, обслужвана ли е, сменявани ли са скоро филтри? - да не се окаже някоя тъпотия като запушен филтър за течната газ? - При спокойно каране ли обръща на бензин, като даваш повече газ ли?

slavei2003
Контакти:

Мнениеот slavei2003 » Чет 08 дек 2016 9:08

Датчика за превкючване от бензин на газ и обратно е на редуктора и мери температурата на водата.Датчика за температурата на газта е за друго.ГИ няма как да знае каква е външната температура,защото няма такъв датчик.Потърси читав сервиз за диагностика.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 08 дек 2016 10:22

с течна фаза ли е уредбата или с газова? Ако е с газова да не би да замръзва редуктора? Като ти прехвърли на бензин принудително спри и отвори капака и виж дали е топъл редуктора. Ако е течна фара да не би помпата да прави драми ?

marti_3003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marti_3003 » Чет 08 дек 2016 10:53

С газова е. Днес пак същата работа стана... След обяд ще ходя до Сервиза на марката в Хаджи Димитър.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 08 дек 2016 11:31

мен ми звучи или като замръзване на редуктора или затъпкани филтри, или клапан за газта. Провери ли дали е топъл редуктора след като мине на бензин?

marti_3003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marti_3003 » Чет 08 дек 2016 12:20

Кое е редуктора.... Цилиндърчетата ли?

slavei2003
Контакти:

Мнениеот slavei2003 » Чет 08 дек 2016 12:26

редуктор=изпарител

marti_3003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marti_3003 » Чет 08 дек 2016 17:04

Проблема е решен, благодаря на всички за бързите и коректни отговори. Да кажа каквос стана все пак, че повечето хора като си решат проблема и спират да пишат. Отидох при сервиза на Landi Renzo в Хаджи Димитър и наистина се оказа, че софтуера е някакъв фабричен, дали от Италия или от Германия не знам. Но факт, че наистина е заключен и дори в сервиза на тази си марка не могат да го отворят. Показваше грешка с температурния датчик но не може нищо да се настрои. Обясниха ми, че с известна доза риск може да ми се инсталира нов софтуер нещата да станат вече лесни за уптавление. Имало и шанс обаче да се бъгне компа и да замине цялата стара информация и да се наложи да сменя компютъра на газовата. Хората ме предупредиха. Взехме решение обаче и извършиха препрограмирането. Беше инсталиран нов софтуер и всички променливи вече бяха достъпни. Оказа се че датчика за температура отчита 60градуса при релни 90 на таблото. Ясно, датчика прецакан. Все пак майстора се поразгледа и се оказа, че датчика за температура който отива към снопа с кабели за газта е скъсан. Супер... запои го и готово... вече и датчика си отчиташе правилни стойности на компа му. Всичко друго по газовата се оказа в перфектно състояние и така.... Взеха ми 60лв - толкова струвало препрограмирането. Реално човека не беше длъжен да ми оправя и проблема с датчика, а той го направи без пари. Вече колата е с нормален софтуер и може всичко да се проверява и променя. Хората много коректи и голям + а този сервиз. Благодаря и на съфорумците. ТЕМАТА Е ЗА ТРИЕНЕ!!!

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Чет 08 дек 2016 20:04

marti_3003 написа:Проблема е решен, благодаря на всички за бързите и коректни отговори. Да кажа каквос стана все пак, че повечето хора като си решат проблема и спират да пишат. Отидох при сервиза на Landi Renzo в Хаджи Димитър и наистина се оказа, че софтуера е някакъв фабричен, дали от Италия или от Германия не знам. Но факт, че наистина е заключен и дори в сервиза на тази си марка не могат да го отворят...................

На мен не ми е много ясно как официалния сервиз на марката,няма софтуера за тяхната си система!? :screwy
Май не са много официални тези?Или са най обикновени "юзери" дето само могат да натискат клавишите на лаптопа!Тоз Голф 5 не го зная коя година е.Ама предната седмица на Корса 2012г. с Ланди Ренцо и реших проблема с газовата!Пък аз не съм официален на която и да е газова!

Върни се в “Автогазови уредби”