Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин
Здравейте колеги. За първа зима карам въпросния голф 5 2008г. 1.6 бифуел и се оказа, че само градус под нулата след като обърне на газ колата, след още минута-две ме връща пак на бензин. Колата си загрява нормално, дори ръчно я изключвам и след като вдигне 90 я пускам и пак.... обръща си нагаз и след малко пак ме връща на бензин. Стане ли +1 градус на вънка проблеми няма. Още по интересното следва.... Не съм от големите разбирачи и затова се запътих към сервиз за газови инжекциони. Казаха ми че газта била Лоренцо Ранди но понеже била слагана в Италия (а не е както си мислех фабрична) компютърът на майстора не може да я разчете и реално нищо не може да направи по нея. Единствен вариант било да ми смени цилиндрите и компютъра с техен, които се поддържат навсякъде и от тук натам да е обслужваема уредбата. Това щяло да струва 450лв, което все пак не ме стряска. Въпросът е.... засллужава ли си при положение че почти сигурно проблема е свързан с уредчето което отчита температурата на самата газова и решава кога да превключи. Не може ли само то да се смени въпреки, че не е слагана тук газовата. Марката е ясна и не виждам какво може да пречи. Да обиколя ли други сервизи да видя дали няма да я разчетат, да си карам зимата на бензин или да попитам някой газов майстор да смени само този модул, който е отпред при цилиндърчетата. Благодаря!
-
- Автомобил: FORD GALAXY
- Двигател: Y5B 1999г 147kc
- Контакти:
Re: Голг 5 с газова от Италия
Може! Свали датчика за температура и премери какви стойности дава.Ако не са в норма ,намери същия и го смени.Няма нужда от нова настройка след смяната.За параметрите на датчика се рови в нета ,или питай колеги.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Отиди в истински сервиз. За сега само с едно ланди не съм се свързал но самия компютър имаше проблем :) Успех
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
http://landi.bg/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B ... %B6%D0%B0/ Ето ти тука сервизна мрежа за Ланди Ренцо из цялата страна :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 1.6 bifuel с газова от Италия обръща обратно на бензин
Благодаря ви много ще се свържа първо със сервизите на ланди ренцо в софия... иначе колегата SpeeDLine ако може също да препоръча хубав сервиз в София ще се радвам :)
Едва ли е от този датчик, който е монтиран на рейката с дюзите (мога да ти дам такъв за проба, но мисля че не е от него.) - т.е. принципно може да изключва от него, но не по такъв начин свързано с температурата.
Това, което ме учудва е как пък ГИ-то ще решава кога навън е точно под -1 градуса, като няма датчик за външната температура.
(- я виж и напиши с какъв компютър си - или направи някакви снимки на инсталацията.)
Имаш ли представа на колко километра е, обслужвана ли е, сменявани ли са скоро филтри? - да не се окаже някоя тъпотия като запушен филтър за течната газ? - При спокойно каране ли обръща на бензин, като даваш повече газ ли?
Това, което ме учудва е как пък ГИ-то ще решава кога навън е точно под -1 градуса, като няма датчик за външната температура.
(- я виж и напиши с какъв компютър си - или направи някакви снимки на инсталацията.)
Имаш ли представа на колко километра е, обслужвана ли е, сменявани ли са скоро филтри? - да не се окаже някоя тъпотия като запушен филтър за течната газ? - При спокойно каране ли обръща на бензин, като даваш повече газ ли?
-
- Контакти:
Датчика за превкючване от бензин на газ и обратно е на редуктора и мери температурата на водата.Датчика за температурата на газта е за друго.ГИ няма как да знае каква е външната температура,защото няма такъв датчик.Потърси читав сервиз за диагностика.
с течна фаза ли е уредбата или с газова? Ако е с газова да не би да замръзва редуктора? Като ти прехвърли на бензин принудително спри и отвори капака и виж дали е топъл редуктора. Ако е течна фара да не би помпата да прави драми ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
С газова е. Днес пак същата работа стана... След обяд ще ходя до Сервиза на марката в Хаджи Димитър.
мен ми звучи или като замръзване на редуктора или затъпкани филтри, или клапан за газта. Провери ли дали е топъл редуктора след като мине на бензин?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кое е редуктора.... Цилиндърчетата ли?
-
- Контакти:
редуктор=изпарител
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен, благодаря на всички за бързите и коректни отговори. Да кажа каквос стана все пак, че повечето хора като си решат проблема и спират да пишат. Отидох при сервиза на Landi Renzo в Хаджи Димитър и наистина се оказа, че софтуера е някакъв фабричен, дали от Италия или от Германия не знам. Но факт, че наистина е заключен и дори в сервиза на тази си марка не могат да го отворят. Показваше грешка с температурния датчик но не може нищо да се настрои. Обясниха ми, че с известна доза риск може да ми се инсталира нов софтуер нещата да станат вече лесни за уптавление. Имало и шанс обаче да се бъгне компа и да замине цялата стара информация и да се наложи да сменя компютъра на газовата. Хората ме предупредиха. Взехме решение обаче и извършиха препрограмирането. Беше инсталиран нов софтуер и всички променливи вече бяха достъпни. Оказа се че датчика за температура отчита 60градуса при релни 90 на таблото. Ясно, датчика прецакан. Все пак майстора се поразгледа и се оказа, че датчика за температура който отива към снопа с кабели за газта е скъсан. Супер... запои го и готово... вече и датчика си отчиташе правилни стойности на компа му. Всичко друго по газовата се оказа в перфектно състояние и така.... Взеха ми 60лв - толкова струвало препрограмирането. Реално човека не беше длъжен да ми оправя и проблема с датчика, а той го направи без пари. Вече колата е с нормален софтуер и може всичко да се проверява и променя. Хората много коректи и голям + а този сервиз. Благодаря и на съфорумците. ТЕМАТА Е ЗА ТРИЕНЕ!!!
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
marti_3003 написа:Проблема е решен, благодаря на всички за бързите и коректни отговори. Да кажа каквос стана все пак, че повечето хора като си решат проблема и спират да пишат. Отидох при сервиза на Landi Renzo в Хаджи Димитър и наистина се оказа, че софтуера е някакъв фабричен, дали от Италия или от Германия не знам. Но факт, че наистина е заключен и дори в сервиза на тази си марка не могат да го отворят...................
На мен не ми е много ясно как официалния сервиз на марката,няма софтуера за тяхната си система!?

Май не са много официални тези?Или са най обикновени "юзери" дето само могат да натискат клавишите на лаптопа!Тоз Голф 5 не го зная коя година е.Ама предната седмица на Корса 2012г. с Ланди Ренцо и реших проблема с газовата!Пък аз не съм официален на която и да е газова!
Върни се в “Автогазови уредби”