Гасне на празен ход газ ?!?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Гасне на празен ход газ ?!?

Мнениеот Бързият » Чет 19 юли 2007 21:08

Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасва :cry: Докато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа .. :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 19 юли 2007 21:19

За бензин да ти гасне - смуче въздух допълнително. Неизпраен дебитомер.
За газ - не знам с какъв смеистел си и какъв изпарител.
ако е обикновен с вакумно регулиране на ПХ - неизправен клапан на 2 ра степен / подбито гумено улътнение, отслабнала пружина на клапана, запушен маркуч за вакума или цепнат. Ако е стар изпарителя втвърдени мембрани особено на 2 ра степен .Може и да има пробив или цепнатина в тази мембрана.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 19 юли 2007 21:35

На бензин си работи , ама пара нЕма :D

Газовата е ловато , свещите са нови (не повече от 200 км) . Огледах за спукан маркуч -всичко си е здраво ..... А иначе изпарителя сложно ли е да се разглоби за да се види за тези неща които говориш - цепната мембрана , гумено уплътнение .... ? :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 20 юли 2007 7:39

NE_KAZVAM написа:На бензин си работи , ама пара нЕма :D

Газовата е ловато , свещите са нови (не повече от 200 км) . Огледах за спукан маркуч -всичко си е здраво ..... А иначе изпарителя сложно ли е да се разглоби за да се види за тези неща които говориш - цепната мембрана , гумено уплътнение .... ? :roll:

не е сложно, но нов изпарител струва 60-120 лв и възниква въпроса дали си струва да се ремонтира...но все пак го отвори може да е нещо по дребно

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 20 юли 2007 7:48

NE_KAZVAM написа:На бензин си работи , ама пара нЕма :D

има си лесен начин за регулировка на празния ход на газ......ако не можеш ти иди в газ-сревиз и бързо ще го направят.Нищо друго не пипай!!!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гасне на празен ход газ ?!?

Мнениеот didoriginal » Пет 20 юли 2007 7:52

NE_KAZVAM написа:Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасва :cry: Докато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа .. :(

Колега, проблема ти се решава много лесно (ако е този за който аз си мисля де). Откачаш отпред въздуховода от решетката към кутията на филтъра. Пробвай и кажи дали е ОК! :roll:

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 20 юли 2007 8:25

Сложи си ръката на дупката на въздушния филтър. Ако си подобри оборотите, значи зема въздух от някъде и му идва в повече. Решение: хващаш скоча и запушваш колкото е необходимо, но това е по "бедния" начин! :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 20 юли 2007 10:53

скъсана мембрана на серво-усилватела прави подобен проблем

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 20 юли 2007 11:04

Аз съм с спортен филтър (конус K&N ) така че нали ги дават , че уж вкарват повече въздух и може би горивната смес става много бедна . Но ме съмнява да е от възд. филтър , защото проблема щеше да се появи още със слагането на газовата . Карам на газ повече от 2 хил. км. а този проблем се появи преди 2-3 дни .
Понеже това ми е първата кола която карам на газ , как се регулира подаването на газ ?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 21 юли 2007 16:00

Значи колеги една поправка - изпарителя е италиански - Landi Renzo , а бутилката е Lovato .

Ето снимки , ако може някой да ми каже от къде и как се регулира празния ход ?

Изображение
Изображение
Изображение

Извинявам се за качеството , но с това разполагам за момента .
Колеги , дайте акъл как да регулирам тия обороти на ПХ , че вече ме побърква тая газова :evil:

Потребителски аватар
NIKO_69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKO_69 » Пет 10 авг 2007 17:26

колега ,скоро имах такъв проблем с един изпарител само че беше ЛОВАТО но няма значение.Смених мо мембраните и се оправи.Направи ми впечатление че винта за рвгулиране на ниските оботори деиства с една пружина на една клапа на която има една гумичка.Тя беше в ужасно састояние и на празен ход пуска повече гас и дави колат аи расне.Така че според мен ако си смениш платната ще се оправи,и пиши какво е станало.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 18 сеп 2007 17:26

Днес ми направи на няколко пъти подобен проблем,интересното е че не го прави постоянно.Останах с впечатление че нещо чат пат запушва и колата губи ниски :oops:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 18 сеп 2007 19:39

maks написа:Днес ми направи на няколко пъти подобен проблем,интересното е че не го прави постоянно.Останах с впечатление че нещо чат пат запушва и колата губи ниски :oops:

Виж как е филтърчето на клапана (ако има).След това виж източи мизаерията от изпарителя (има пробка) и ако продължава сваляш и разчастваш да търсиш къде му е дерт-а.
Успех!

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне на празен ход газ ?!?

Мнениеот Mladenski » Пон 08 окт 2007 16:42

didoriginal написа:
NE_KAZVAM написа:Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасва :cry: Докато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа .. :(

Колега, проблема ти се решава много лесно (ако е този за който аз си мисля де). Откачаш отпред въздуховода от решетката към кутията на филтъра. Пробвай и кажи дали е ОК! :roll:

Имах същия проблем и направих точно както Дидо е писал. От три дни не ми е гаснала, дано това да е решението.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 14 окт 2007 10:01

Газаджийте ползват и други подръчни методи - слагат добре надупчени чашки от кафе за да не идва повече въздух (от който гасне колата поради липса на достатъчно газ на празен ход).
При мен гаснеше точно на 100 км/ч на празен ход .

Върни се в “Автогазови уредби”