Гасне на празен ход газ ?!?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Гасне на празен ход газ ?!?
Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасва
Докато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа .. 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
За бензин да ти гасне - смуче въздух допълнително. Неизпраен дебитомер.
За газ - не знам с какъв смеистел си и какъв изпарител.
ако е обикновен с вакумно регулиране на ПХ - неизправен клапан на 2 ра степен / подбито гумено улътнение, отслабнала пружина на клапана, запушен маркуч за вакума или цепнат. Ако е стар изпарителя втвърдени мембрани особено на 2 ра степен .Може и да има пробив или цепнатина в тази мембрана.
За газ - не знам с какъв смеистел си и какъв изпарител.
ако е обикновен с вакумно регулиране на ПХ - неизправен клапан на 2 ра степен / подбито гумено улътнение, отслабнала пружина на клапана, запушен маркуч за вакума или цепнат. Ако е стар изпарителя втвърдени мембрани особено на 2 ра степен .Може и да има пробив или цепнатина в тази мембрана.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
NE_KAZVAM написа:На бензин си работи , ама пара нЕма![]()
Газовата е ловато , свещите са нови (не повече от 200 км) . Огледах за спукан маркуч -всичко си е здраво ..... А иначе изпарителя сложно ли е да се разглоби за да се види за тези неща които говориш - цепната мембрана , гумено уплътнение .... ?
не е сложно, но нов изпарител струва 60-120 лв и възниква въпроса дали си струва да се ремонтира...но все пак го отвори може да е нещо по дребно
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
NE_KAZVAM написа:На бензин си работи , ама пара нЕма![]()
Газовата е ловато , свещите са нови (не повече от 200 км) . Огледах за спукан маркуч -всичко си е здраво ..... А иначе изпарителя сложно ли е да се разглоби за да се види за тези неща които говориш - цепната мембрана , гумено уплътнение .... ?
има си лесен начин за регулировка на празния ход на газ......ако не можеш ти иди в газ-сревиз и бързо ще го направят.Нищо друго не пипай!!!
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гасне на празен ход газ ?!?
NE_KAZVAM написа:Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасваДокато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа ..
Колега, проблема ти се решава много лесно (ако е този за който аз си мисля де). Откачаш отпред въздуховода от решетката към кутията на филтъра. Пробвай и кажи дали е ОК!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с спортен филтър (конус K&N ) така че нали ги дават , че уж вкарват повече въздух и може би горивната смес става много бедна . Но ме съмнява да е от възд. филтър , защото проблема щеше да се появи още със слагането на газовата . Карам на газ повече от 2 хил. км. а този проблем се появи преди 2-3 дни .
Понеже това ми е първата кола която карам на газ , как се регулира подаването на газ ?
Понеже това ми е първата кола която карам на газ , как се регулира подаването на газ ?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колеги една поправка - изпарителя е италиански - Landi Renzo , а бутилката е Lovato .
Ето снимки , ако може някой да ми каже от къде и как се регулира празния ход ?
Извинявам се за качеството , но с това разполагам за момента .
Колеги , дайте акъл как да регулирам тия обороти на ПХ , че вече ме побърква тая газова
Ето снимки , ако може някой да ми каже от къде и как се регулира празния ход ?
Извинявам се за качеството , но с това разполагам за момента .
Колеги , дайте акъл как да регулирам тия обороти на ПХ , че вече ме побърква тая газова
- NIKO_69
- Автомобил:
- Двигател:
колега ,скоро имах такъв проблем с един изпарител само че беше ЛОВАТО но няма значение.Смених мо мембраните и се оправи.Направи ми впечатление че винта за рвгулиране на ниските оботори деиства с една пружина на една клапа на която има една гумичка.Тя беше в ужасно састояние и на празен ход пуска повече гас и дави колат аи расне.Така че според мен ако си смениш платната ще се оправи,и пиши какво е станало.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
maks написа:Днес ми направи на няколко пъти подобен проблем,интересното е че не го прави постоянно.Останах с впечатление че нещо чат пат запушва и колата губи ниски
Виж как е филтърчето на клапана (ако има).След това виж източи мизаерията от изпарителя (има пробка) и ако продължава сваляш и разчастваш да търсиш къде му е дерт-а.
Успех!
-
Mladenski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гасне на празен ход газ ?!?
didoriginal написа:NE_KAZVAM написа:Проблема е следния : карам на газ и щом натисна съединител загасваДокато е на скорост няма проблем , дори без да натискам газта си работи , но тръгна ли да спирам моментално гасне . На бензин го няма проблема . Като запаля и оставя да работи на място оборотите играят между 500 до 1500 за около 5 секунди и пак изгасва .Кажете къде да търся проблема че сега спирам с трите педала натиснати едновременно , мъкаааа ..
Колега, проблема ти се решава много лесно (ако е този за който аз си мисля де). Откачаш отпред въздуховода от решетката към кутията на филтъра. Пробвай и кажи дали е ОК!
Имах същия проблем и направих точно както Дидо е писал. От три дни не ми е гаснала, дано това да е решението.
Върни се в “Автогазови уредби”